някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
- 

- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
 16 страници тема и все още има неразбрали и недоволни
 16 страници тема и все още има неразбрали и недоволни 
- shark1986
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Да попитам моята кола 320д Е46 136к.с. 10.98г. ръчни скорости има ли пеперудки?Че от примера на Заги ме хвана шубето 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 320dA 525xd
martin_g60 написа::OT: 16 страници тема и все още има неразбрали и недоволни
shark1986 написа:Да попитам моята кола 320д Е46 136к.с. 10.98г. ръчни скорости има ли пеперудки?Че от примера на Заги ме хвана шубето

Без коментар!
 Без коментар!- Zagy
- нафтения
- 

- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
shark1986 написа:Да попитам моята кола 320д Е46 136к.с. 10.98г. ръчни скорости има ли пеперудки?Че от примера на Заги ме хвана шубето
Твоята няма - спокс

Нека пак да повторим - 136 коня дизел няма пеперудки. 150 коня дизел има.

Si non confectus, non reficiat.
		- shark1986
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
pazokolarov написа:martin_g60 написа::OT: 16 страници тема и все още има неразбрали и недоволниshark1986 написа:Да попитам моята кола 320д Е46 136к.с. 10.98г. ръчни скорости има ли пеперудки?Че от примера на Заги ме хвана шубето

Без коментар!
Какво да направя колега домързя ме да прочета 16 страници и за това някой на бързо да ме свет
 не!
 не!

- katronski_br
- ентусиаст
- 

- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
и сега пак ще се появи някой който е махал пеперудки от 136 коня
			В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
		- Zagy
- нафтения
- 

katronski_br написа:и сега пак ще се появи някой който е махал пеперудки от 136 коня
Аз чакам да се появи някой, който е слагал...

- choio
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Здравейте,нов съм в форума,поздравления за форума .... и така направо към темата. От 15 дена съм собственик на е46 330cd доста приятна кола бих казал   Та и аз така събирах мнения за тези така наречени клапи,днес реших да сменям подгревни свещи и помолих приятеля който ще ги сменя а провери клапите...Оказа се че 3 от тях са скъсани,смисъл самите осички са се откъснали от колектора и са се изкривли навътре като са останали в положение полуотворени.Явно съм излязъл късметлия,че не съм преглътнал някоя
 Та и аз така събирах мнения за тези така наречени клапи,днес реших да сменям подгревни свещи и помолих приятеля който ще ги сменя а провери клапите...Оказа се че 3 от тях са скъсани,смисъл самите осички са се откъснали от колектора и са се изкривли навътре като са останали в положение полуотворени.Явно съм излязъл късметлия,че не съм преглътнал някоя  Последва рязане и отстраняване и спокоен сън както се казва ....определено при мен се получи положителен ефект защото клапите бяха в полуотворено положение и явно са турмозили мотора,сега се развърта доста по леко.Аз принципно бях противник на махането им но все пак проверявайте и ако се наложи ...действайте....! Със здраве!
 Последва рязане и отстраняване и спокоен сън както се казва ....определено при мен се получи положителен ефект защото клапите бяха в полуотворено положение и явно са турмозили мотора,сега се развърта доста по леко.Аз принципно бях противник на махането им но все пак проверявайте и ако се наложи ...действайте....! Със здраве!

Та и аз така събирах мнения за тези така наречени клапи,днес реших да сменям подгревни свещи и помолих приятеля който ще ги сменя а провери клапите...Оказа се че 3 от тях са скъсани,смисъл самите осички са се откъснали от колектора и са се изкривли навътре като са останали в положение полуотворени.Явно съм излязъл късметлия,че не съм преглътнал някоя
 Та и аз така събирах мнения за тези така наречени клапи,днес реших да сменям подгревни свещи и помолих приятеля който ще ги сменя а провери клапите...Оказа се че 3 от тях са скъсани,смисъл самите осички са се откъснали от колектора и са се изкривли навътре като са останали в положение полуотворени.Явно съм излязъл късметлия,че не съм преглътнал някоя  Последва рязане и отстраняване и спокоен сън както се казва ....определено при мен се получи положителен ефект защото клапите бяха в полуотворено положение и явно са турмозили мотора,сега се развърта доста по леко.Аз принципно бях противник на махането им но все пак проверявайте и ако се наложи ...действайте....! Със здраве!
 Последва рязане и отстраняване и спокоен сън както се казва ....определено при мен се получи положителен ефект защото клапите бяха в полуотворено положение и явно са турмозили мотора,сега се развърта доста по леко.Аз принципно бях противник на махането им но все пак проверявайте и ако се наложи ...действайте....! Със здраве!- Dimitroff
- Фен на тройките
- 

- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Църквата е денонощна...утре в тотото !!!   

- Zagy
- нафтения
- 

choio написа:Здравейте,нов съм в форума,поздравления за форума .... и така направо към темата. От 15 дена съм собственик на е46 330cd доста приятна кола бих казалТа и аз така събирах мнения за тези така наречени клапи,днес реших да сменям подгревни свещи и помолих приятеля който ще ги сменя а провери клапите...Оказа се че 3 от тях са скъсани,смисъл самите осички са се откъснали от колектора и са се изкривли навътре като са останали в положение полуотворени.Явно съм излязъл късметлия,че не съм преглътнал някоя
Последва рязане и отстраняване и спокоен сън както се казва ....определено при мен се получи положителен ефект защото клапите бяха в полуотворено положение и явно са турмозили мотора,сега се развърта доста по леко.Аз принципно бях противник на махането им но все пак проверявайте и ако се наложи ...действайте....! Със здраве!
Ех ако можеше определени мнения да се правят "Важни"....

- choio
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Dimitroff написа:Църквата е денонощна...утре в тотото !!!
Запалих свещ, това сериозно
 а ако разбера числата ще кажа да изкараме и някой друг лев
 а ако разбера числата ще кажа да изкараме и някой друг лев  сори за спама
 сори за спама  
- chefo75
- Потребител
- 

- Кара: Bmw330D
- Мечтае да кара: Ами 3ка-2012
Здравейте!!!
И аз наскоро закупих Бмв 330д комби(страхотен автомобил).
Та доста четох по темата за тези пеперуди и други неща,та мотора е 184 коня с ръчни скорости,ако има някой
запознат да ми отговори аз имам ли такива клапи ще съм благодарен..(ако ли не ще трябва по трудния начин да разбера,като разглабям).
Мерси предварително.

И аз наскоро закупих Бмв 330д комби(страхотен автомобил).
Та доста четох по темата за тези пеперуди и други неща,та мотора е 184 коня с ръчни скорости,ако има някой
запознат да ми отговори аз имам ли такива клапи ще съм благодарен..(ако ли не ще трябва по трудния начин да разбера,като разглабям).
Мерси предварително.
- Leon
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 328i
Добре де, две мнения по-нагоре колегата с 330 д е написал, че е бил на косъм с тези клапи и ти сега питаш дали имаш... Сигурно следва въпрос от някого "моята кола е синя, на тях слагат ли?". Четете малко, преди да пишете, не може да се отговаря на всеки поотделно.
			Never mistake motion for action...
		- Zagy
- нафтения
- 

184 коня ръчни скорости обикновенно нямат пеперудки. За всеки случай бръкни под колектора и ако набараш вакуумния актуатор - бегай да обезпаразитяваш 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
- 

- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Преди малко приключих, махнах ги и аз 330xd 11.2001г. фейслифт, и да потвърдя за хората които пак се чудят ДА, ИМА ГИ! почистих перфектно ЕГР клапата, няма разлика във вървежа, даже напротив имам чувството ,че мотора се държи по-добре. И не забравяйте, като свалите колектора най добре е да подмените и филтъра на картерните газове  Успех!
  Успех!

Успех!
  Успех!Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани