Питане за носачи
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
Питане за носачи
Преслушах търсачката, но не можах да открия отговор на моя въпрос, а той е: Каква е разликата между долен алуминиев носач и същия такъв железен
). Гледам, че и двата носача ги дават да се монтират, като по ранните версии излизат с метален, а по-късните с алуминиев. Идеята ми е дали си заслужава да се дават 150лв. примерно за алуминиев носач или да си боднеш един метален за 70-80лв. Дават ги, че са взаимно заменяеми, но някой пробвал ли е да кара с железен и после да го смени с алуминиев или обратното - да се споделят впечатления ако има такива, защото ми е непонятно да се дават два пъти повече пари за пустия алумин!
Номер 2 на схемата. Ясно че алуминиевия е по лек, друго...? Някои казват че е и по-здрав - възможно е, обяснявам си го с това, че алуминият по-добре абсорбира напреженията (голяма глупост написах 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Re: Питане за носачи
jogr написа:Преслушах търсачката, но не можах да открия отговор на моя въпрос, а той е: Каква е разликата между долен алуминиев носач и същия такъв железенНомер 2 на схемата. Ясно че алуминиевия е по лек, друго...? Някои казват че е и по-здрав - възможно е, обяснявам си го с това, че алуминият по-добре абсорбира напреженията (голяма глупост написах). Гледам, че и двата носача ги дават да се монтират, като по ранните версии излизат с метален, а по-късните с алуминиев. Идеята ми е дали си заслужава да се дават 150лв. примерно за алуминиев носач или да си боднеш един метален за 70-80лв. Дават ги, че са взаимно заменяеми, но някой пробвал ли е да кара с железен и после да го смени с алуминиев или обратното - да се споделят впечатления ако има такива, защото ми е непонятно да се дават два пъти повече пари за пустия алумин!
Значи ако ти е заминал само тампона смени само него.
Според мен е по добре да се сложи алуминиев носач.

- jogr
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]
[/quote]
Колега нищо не ми е заминало, въпросът е когато дойде този момент...... и ако примерно се разбие шарнира?...
Можеш ли да се обосновеш защо би предпочел алуминиев пред железен? Идеята ми е да се добие представа за различията на двата продукта "метален VS алуминиев" носач! Мнения от типа - "Аз бих си сложил еди кво си" са относителни. Всеки би си сложил оригинален, но все пак и цената е от значение! Сега някой да не каже "щом цената е най-важна сложи си железен ОПТИМАЛ за 50лв". Главно ме интересува разликата (поведение на колата, издръжливост на носача и т.н.).

Колега нищо не ми е заминало, въпросът е когато дойде този момент...... и ако примерно се разбие шарнира?...
Можеш ли да се обосновеш защо би предпочел алуминиев пред железен? Идеята ми е да се добие представа за различията на двата продукта "метален VS алуминиев" носач! Мнения от типа - "Аз бих си сложил еди кво си" са относителни. Всеки би си сложил оригинален, но все пак и цената е от значение! Сега някой да не каже "щом цената е най-важна сложи си железен ОПТИМАЛ за 50лв". Главно ме интересува разликата (поведение на колата, издръжливост на носача и т.н.).
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Алуминиевия носач е в пъти по-лек,и при зверски удар ще се счупи,чупейки се,няма да позволи нещо друго по ходовата част да се изкриви или поеме удара. Железния ще се изкриви до безобразие,но няма да се счупи,което означава,че ще накриви всичко в зоната на носачите. А именно: биелетка,кормилен накрайник,макферсон... А това не го искаш...
Казвам ти го от личен опит. НАскоро имах удар в долен ляв носач, 2 пъти. Първия път удара беше супер лек, бях с железен носач,от там ми се изкрви биелетката и ми замина лагера на главината. Говоря за качване на бордюр с не повече от 15 км/ч настрани. Втория удар беше в бетонна стена с около 50 км/ч старнично пак... с алуминиевия носач,носача беше подал назад и беше поел почти цялата част от удара,но горния носач беше стоманен и беше приел формата на саксофон,от там се беше изкривил макферсона и повлякъл всичко 5 см назад...
Аз лично смятам че алуминиевия носач е по-добрия варянт...
Казвам ти го от личен опит. НАскоро имах удар в долен ляв носач, 2 пъти. Първия път удара беше супер лек, бях с железен носач,от там ми се изкрви биелетката и ми замина лагера на главината. Говоря за качване на бордюр с не повече от 15 км/ч настрани. Втория удар беше в бетонна стена с около 50 км/ч старнично пак... с алуминиевия носач,носача беше подал назад и беше поел почти цялата част от удара,но горния носач беше стоманен и беше приел формата на саксофон,от там се беше изкривил макферсона и повлякъл всичко 5 см назад...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- jogr
- кандидат ентусиаст
-
BULL3T написа:Алуминиевия носач е в пъти по-лек,и при зверски удар ще се счупи,чупейки се,няма да позволи нещо друго по ходовата част да се изкриви или поеме удара. Железния ще се изкриви до безобразие,но няма да се счупи,което означава,че ще накриви всичко в зоната на носачите. А именно: биелетка,кормилен накрайник,макферсон... А това не го искаш...
Благодаря за отговора. От твоя пост си правя извода, че общо взето преминаването от метален към алуминиев е добре от гледна точка на сигурността, а някой да сподели от гледна точка на управляемостта на автомобила? И най-вече откъм здравина на самия носач?
- BULL3T
- ентусиаст
-
От към управляемост няма да намериш разлика,абсолютно еднакви са като усещане... Няма как да кажеш, с този е по-стабилна а с този не е...

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Железен за 65лв, карам го 6 месеца и не е мръднал.
А колкото до тампона, той си върви заедно с носача (поне при мен беше така).
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Здравей, колега. Не знам защо говориш за самия носач като той е само парче желязо с точно определена геометрична форма . И този за който питаш се нарича напречен ( не долен ) защото поема напречни натоварвания и доста по-важни ( колегата по-горе отлично е описал значението на материала и е адски прав , ако само това питаш де ) са прилежащия тампон и шарнир. Та да даваш 150 лв ако само ти се разбие шарнира донякъде го оправдавам ако е оригинален алуминиев ( демек и шарнира ще е читава ) , но да вадиш извод че да речем няма голяма разлика ако е алуминиев и желязен и затова да си купиш по-евтин е супер грешка и не защото си предпочел по-евтиния вариант , а по-смотания от гледна точка на шарнир ( и някои не вървят с тампона ). Та аз лично си рециклирам шарнира за 20лв и си купувам ( набиват ми новия направо ) тампон за 15лв ( български просто близо до нас е работилницата ) и вече 8 месеца съм доволен пък и шарнира не ми е мръднал ( почти , имам предвид вече не е толкова стегнат но луфтове никакви). Ами да ти кажа не съм с две ръце за българското ама като е читаво ( все пак ми бяха препоръчани ) защо да не се уважи и пък е безмислено да се купува целия носач ако не е претърпявал удари. Това е мое мнение пък и доста други практикуват така има много добри предложения за маркови тампони , а точно спестени пари от тая процедура остави за неща които няма как да си изработиш или рециклираш и т.н. и наистина ще ти дотрябва кеш за накой следващ по-сериозен ремонт който не ти пожелавам. 

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
alchohol написа:Железен за 65лв, карам го 6 месеца и не е мръднал.
Колега какво да мръдне за 6 месеца носача да не е от кашкавал.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Виж, колегите са писала само вярни неща, ама най вярното е: цената. 

- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
да вметна на козлодуи в един магазин железния 45 алуминиев 50лв.брои.
BULL3T написа:Алуминиевия носач е в пъти по-лек,и при зверски удар ще се счупи,чупейки се,няма да позволи нещо друго по ходовата част да се изкриви или поеме удара. Железния ще се изкриви до безобразие,но няма да се счупи,което означава,че ще накриви всичко в зоната на носачите. А именно: биелетка,кормилен накрайник,макферсон... А това не го искаш...
Колега,скорощният ти удар,доколкото помня и двата бяха от дясната страна

С две ръце съм за алуминиевия!!!
- BULL3T
- ентусиаст
-
zaharin3 написа:да вметна на козлодуи в един магазин железния 45 алуминиев 50лв.брои.
Какви оптимал или по зля, гаражниал???

BULL3T написа:zaharin3 написа:да вметна на козлодуи в един магазин железния 45 алуминиев 50лв.брои.
Какви оптимал или по зля, гаражниал???
по-скоро ръжниал....
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
цената е за нови носачи марката не я погледнах.но със сигурност от там ще ги купя че моите вече само аз ги карах 30 хл. и свършиха.
а че са по евтини не ме притеснява дали ще карат 40 или 50хл. примерно.
а че са по евтини не ме притеснява дали ще карат 40 или 50хл. примерно.
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4