някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Хайде и аз като човек,който няма взимане даване с тези неща да питам къде в София да се подложа на тази интервенция за махането и евентуално цена.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
и аз да попитмм и малко да по спамя. възмутен или може би по-точно казано изумен съм от тази тема......щом инженерите в мюнхен са ги измислили и са ги сложели в двигателя, защо ги махате? същото важи и за това нещо "ЕГР" което го елиминирате. ако нещо дефектира се сменя с ново такова.... в една тема която имаше и снимки се казва че след махането на пеперудките загубата на мощност се компенсирала след елиминирането на "ЕГР". има ли друго безполезо нещо в двигателя, което може да се изкорми и да стане още по-добре.....???

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Явно не си прочел цялата тема внимателно...
Si non confectus, non reficiat.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
taba4ko написа:и аз да попитмм и малко да по спамя. възмутен или може би по-точно казано изумен съм от тази тема......щом инженерите в мюнхен са ги измислили и са ги сложели в двигателя, защо ги махате? същото важи и за това нещо "ЕГР" което го елиминирате. ако нещо дефектира се сменя с ново такова.... в една тема която имаше и снимки се казва че след махането на пеперудките загубата на мощност се компенсирала след елиминирането на "ЕГР". има ли друго безполезо нещо в двигателя, което може да се изкорми и да стане още по-добре.....???
Колега както вече Заги ти написа прочети цялата тема. Имаше вече спор за това нещо не помня на коя страница. Факт е, че тези пеперудки ги махат навсякаде не само в България и поради причината, че по добре да изгубиш минимална мощност в ниските обороти за сметка на доста солен ремонт! Аз не бях чистил "ЕГР" и като ми махнаха "пеперудките" ми изчистиха и "ЕГР" така, че впечатления за вървеж при мойта не мога да кажа. В момента върви повече и ми отпадна една тревога. Прочети цялата тема защото е много полезна!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
taba4ko написа:и аз да попитмм и малко да по спамя. възмутен или може би по-точно казано изумен съм от тази тема......щом инженерите в мюнхен са ги измислили и са ги сложели в двигателя, защо ги махате? същото важи и за това нещо "ЕГР" което го елиминирате. ако нещо дефектира се сменя с ново такова.... в една тема която имаше и снимки се казва че след махането на пеперудките загубата на мощност се компенсирала след елиминирането на "ЕГР". има ли друго безполезо нещо в двигателя, което може да се изкорми и да стане още по-добре.....???
махни си въздушния филтър и гаранция, че колата ще вдигне мощността, за сметка на износването от прахоляците, обаче

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
В София никой ли не може да ме насочи към кого да се обърна за тази интервенция???
Сажалявам за въпроса, но някой знае ли колко милиметра е диаметъра на отворите които трябва да бъдат запушени след отстраняването на така наречените "пеперудки"? Двигателят ми е M57D30. Питам, защото гледам, че има 2 вида 22мм и 33мм - ето за какво говоря - http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories.
Мисълта ми е, че незнам кои да си порачам
Мисълта ми е, че незнам кои да си порачам

- Skaterbg_
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D - 2002year automat
Защо ти са такива работи? Вадят ти старите, отстраняват остта с пеперудката и си връщат оригиналните по местата им. При мен лично такава бе интервенцията.
Skaterbg_ написа:Защо ти са такива работи? Вадят ти старите, отстраняват остта с пеперудката и си връщат оригиналните по местата им. При мен лично такава бе интервенцията.
Защото искам да си запазя възможността, ако нещо не ми хареса без тях, да си ги върна обратно!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
В такъв случай си запази и допълнителни пари за ремонт...
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
xian777 написа:Skaterbg_ написа:Защо ти са такива работи? Вадят ти старите, отстраняват остта с пеперудката и си връщат оригиналните по местата им. При мен лично такава бе интервенцията.
Защото искам да си запазя възможността, ако нещо не ми хареса без тях, да си ги върна обратно!
Колега махай не се занимавай с глупости - промяна във вървежа няма грам. Единственото, което правиш с тази операция, е че ще спиш спокойно и ще си я пържиш до насита!

Мисля да ви послушам, все пак всеки от Вас е без тези "пеперудки" и има наблюдения. Предстои ми след около 5000 км. смяна на маслото и тогава ще ги отстраня.
В интерес на истината, веднъж вече раглобявах колектора и като видях, че тези клапи са в перфектно състояние ги оставих. Причината да ги оставя беше и, че съм с автоматична скоростна кутия и й без това при това положение е трудно да се говори за двигателна спирачка, пък в темата видях, че се отразява само на спирането, като колата се остави без да се подава газ.
Благодаря на всички информацията!
В интерес на истината, веднъж вече раглобявах колектора и като видях, че тези клапи са в перфектно състояние ги оставих. Причината да ги оставя беше и, че съм с автоматична скоростна кутия и й без това при това положение е трудно да се говори за двигателна спирачка, пък в темата видях, че се отразява само на спирането, като колата се остави без да се подава газ.
Благодаря на всички информацията!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Още малко да ъпдейтна темата за пеперудките с патилата на един колега от Е39 подфорума...
viewtopic.php?f=35&t=232735
Изводите оставям на вас... и ако още някой пита дали да ги маха тия насекоми ще го очистя!
viewtopic.php?f=35&t=232735
Изводите оставям на вас... и ако още някой пита дали да ги маха тия насекоми ще го очистя!

Si non confectus, non reficiat.
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
a 525 da, 2000 год, има ли ги пеперудите
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-