Фарове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
suren написа:Би-ксенона(клапата) отваря само в положение на дълги светлини.
А вътрешният фар свети и на светкавица и на дълги.Това е при оригиналният фар на Е46 след 09.2001 или казано на народен език "фейслифт" БЕЗ интервенции по него, както е и при Е90 и Е91 а при Е92 Е93 Е70 и др. пространството зад вътрешният фар се ползва от системата за осветяване на кръговете.При тях къси, дълги и светкавица излиза само от ксеноновият прожектор с една лампа и една клапа.
При Е46 прерди 09.2001г Би-ксенон няма а на по-новата е или с Би-К..н или с Н7

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Re: Фарове
Добре, значи да поясна вапроса ми.Преди извесно време ми изгоряха и двете оригинални баласти на ксенона.Цената на нови баласти (запалители) беше просто луда.Звъннах на един мои познат от Стара Загора и ми каза че може да ми се сложат обикновенни баласти.На следващият ден бях в Стара загора.Сложиха ми неоригинални баласти и тръгвам да се пребирам към родният ми град и забелязах че докато бях на къси светлини и премигвах на една отсреща идваща кола ми светеха само оригиналния би-ксенон,без вътрешните.Веднага му звъннах и му обясних че трябва да светят по принцип при премигване само вътрешните без би-ксенона и тои ми каза че неможело така и ми ги направи по следния начин.На къси като съм и премигна ми светят би-ксенона и вътрешните и като цъкна дълги ме светят по същия начин.А сега и аз незнам как даси ги оправя да са ми както са били преди в смисал дори и на мен не ми е правило впечатление.Помогнете ако някой има някаква теза за случката ми.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re:
Vanio_bmw написа:колега , на този въпрос не мога да ти отговоря 6тото когато светкъм съм вътре в колата и не знам как реагират фаровете. Но имам въпрос к1м теб и по - точно към колата ти , уж е 2002 г а е със система ASC ?????? Уж феислифт а пък не е със точния DSC блокаж.Интересно 6то е така?Маи са ти правели интервенция от Dawn към Face а? или.........?

Колега,това е малко не на място и няма общо с темата.Писано има много за АСЦ ,ДСЦ,какви са разликите да не говорим ,че и при АСЦ има разлика и там са 2 мода.
Аз лично не разбрах израза "точния ДСЦ блокаж"

По темата,колета ти ако правилно съм разбрал си с оригинален ксенон.Еми нормално като пуснеш фаровете,да примигнат нали запалва ксенона.
Отделно на къси е само лупата,на дълги лупата и другия рефлектор.
Идеята на би-ксенон-а е ,на дълги светва и другия рефлектор и (не съм сигурен при оригиналния ,но при афтърмаркет) има една бленда ( в самата лупа) на късите ,която изправя снопа светлина и това е би-ксенон действието.
май ще кача клипче

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- narcosan
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М6 G-POWER
- Детайли за колата: BMW 330D M PAKET
Здравеите колеги, за да не пускам нова тема ще ползвам тази на колега че и аз имам проблем с фаровете. От ония ден сам без дълги свтлини изчезнаха без никакав признак че нещо не е наред !!!!
в тия два ги пробвам дали сте тръгнат но само присветнат леко и ги няма гледах за бушон но няма за фаровете а ако е реле къде е то или какво може да бъде
!!!

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
narcosan написа:Здравеите колеги, за да не пускам нова тема ще ползвам тази на колега че и аз имам проблем с фаровете. От ония ден сам без дълги свтлини изчезнаха без никакав признак че нещо не е наред !!!!в тия два ги пробвам дали сте тръгнат но само присветнат леко и ги няма гледах за бушон но няма за фаровете а ако е реле къде е то или какво може да бъде
!!!
Като казваш "присветват",можеш ли да дообясниш.В смисъл,превключваш на позиция - дълги и само премигват ли,а пробва ли просто да задържиш на дълги все едно присветваш и дали светят.
Предполагам или от лайт модула или може да не дава контакт самата ръчка да кажем.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- narcosan
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:narcosan написа:Здравеите колеги, за да не пускам нова тема ще ползвам тази на колега че и аз имам проблем с фаровете. От ония ден сам без дълги свтлини изчезнаха без никакав признак че нещо не е наред !!!!в тия два ги пробвам дали сте тръгнат но само присветнат леко и ги няма гледах за бушон но няма за фаровете а ако е реле къде е то или какво може да бъде
!!!
Като казваш "присветват",можеш ли да дообясниш.В смисъл,превключваш на позиция - дълги и само премигват ли,а пробва ли просто да задържиш на дълги все едно присветваш и дали светят.
Предполагам или от лайт модула или може да не дава контакт самата ръчка да кажем.
само присветват и то не винаги дори и да задържа за повече време не тръгват и да превключа на позиция - дълги пак не тръгват !!!според мен ръчката си работи маи е от лайт модула но незнам каде се намра

- narcosan
- младши ентусиаст
-
Колеги малко помощ
каде се намира лайт модула и дали е от него !!! 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- narcosan
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:

- narcosan
- младши ентусиаст
-
Колеги проблема е от лайт модула. Тази вечер взех новия смених го и всичко е ок с фаровете!! но ми изчезнаха габаритите отзад със новия модул !със стария си тръгват но при него проблема си остава !!!
Според вас защо става така ????
Според вас защо става така ????
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
- narcosan
- младши ентусиаст
-
Face написа:Модула ти да не е за преди фейса?
не мисля защото ми го дадоха по номера на рамата !!!!
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2