След удар

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e63

След удар

Мнение от Torque_power » 29 Дек 2010, 3:38

Вследствие на удар и спукване на радиатора трябва ли да се смени целия с нов или не е проблемно да се отремонтира?Ще има ли проблеми с климатика?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: След удар

Мнение от Zagy » 29 Дек 2010, 10:05

Зависи какъв е удара. Принципно знам, че ги запояват. Ако дупката е малка може да се пробваш да го запоиш.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 29 Дек 2010, 10:48

с радиатора няма шега
купи си нов или втора рька читав
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Дек 2010, 10:53

Смени радиатора, защото ще те остави кога най не очакваш... :wave:

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 29 Дек 2010, 11:59

И най-добре нов, че втора ръка си е рисковано според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 29 Дек 2010, 12:17

Колега - слагай нов радиатор, че рискуваш да тръгнеш и ако недай си боже ти прегрее...тогава ще го береш голям!
А особено ако си с дизел - направо си турси или нов или втора ръка! Че при дизела ако го подгрееш повечко става интересно :))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 29 Дек 2010, 12:33

Torque_power написа:Вследствие на удар и спукване на радиатора трябва ли да се смени целия с нов или не е проблемно да се отремонтира?Ще има ли проблеми с климатика?
За кой радиатор питаш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 29 Дек 2010, 17:22

Всичко зависи от това какви са пораженията! Защо пък да не го отремонтира? Но много зависи кой и как го прави, аз знам сервиз в който дори произвеждат радиатори и работят перфектно. Те самите ти казват ще стане ли с ремонт или не. Лепи се и го надуват за няколко часа с въздух под вода със съответното налягане и се гледа излизат ли мехурчета. Даже ти правят и промивка с някакви химии. Радиатора стана като нов, че даже ми го боядисаха, 3 години вече се кара другата кола с него проблеми никакви! Дават и гаранция 1 година...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 29 Дек 2010, 18:42

nik4o_83 написа:Колега - слагай нов радиатор, че рискуваш да тръгнеш и ако недай си боже ти прегрее...тогава ще го береш голям!
А особено ако си с дизел - направо си турси или нов или втора ръка! Че при дизела ако го подгрееш повечко става интересно :))

абе не е баш така
дизела е яко копеле и е много идиотоустойчив
смятам че всички сме на мнение за колите с марка Рено и Фиат
от тези марки коли на по 20 години съм прегрявал дизели и то много докато двигателя спре сам , след като истинаха с едното завъртане палеха и чукаха много равномерно, едното със спукана глава а другото със изгорена гарнитура и майонеза вместо масло. няма да споменавам какво стана със старата ми Е36-ца която беше бензин и си позволи не да прегрее а да загрее малко повече.

но както и да е, факт е че пробив в радиатора или какъвто и да е проблем в радиатора водещ до неочаквана и внезапна загуба на охладителна течност това води до прегряване на двигателя, независимо дали е на дизелово гориво или бензин-факт
най добре си е нов радиатор но имайки в предвид финансите-алтернативата е много надежден радиатор втора употреба.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 29 Дек 2010, 21:45

Твърдо смяна на радиатора,побългари ли се нещо рано или късно сдава багажа :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 30 Дек 2010, 1:55

Значи касае се за е46 бензин,не дизел.При птп-то изтече антифриз и направи средно голяма локва.Застрахователя каза,че ще го смени,но не с оригинален,а с някакъв австрийски,мисля че Нисенс.Тъй като съм особено скептичен към частите,с които работят застрахователите (в повечето случаи китайски и тайвански) имам леки съмнения,защото Нисенс се произвежда и в Китай...По принцип имам доверие на хората,ще видиме.Относно отремонтирането,бих предпочел да си оставя оригиналния радиатор,ако 100 % няма да имам проблеми след това,в противен случай -смяна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Torque_power » 06 Яну 2011, 19:27

bmw325tds написа:
Torque_power написа:Вследствие на удар и спукване на радиатора трябва ли да се смени целия с нов или не е проблемно да се отремонтира?Ще има ли проблеми с климатика?
За кой радиатор питаш?
Питам за основния радиатор,големия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 06 Яну 2011, 21:20

Torque_power написа:
bmw325tds написа:
За кой радиатор питаш?
Питам за основния радиатор,големия.

Ако я виждаш цепката (дупката), на 1000 % ти гарантирам че Поксипола ще я залепи (изпробвано :yes: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 06 Яну 2011, 23:39

Колега и моя радиатор беше спукан и 2-пъти го лепиха и пак след време изпуска. Купих си нов BEHR. Не си заслужава при всяко качване в колата да го мислиш.
Изображение Изображение

Назад към E46