катализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
катализатор
Здравейте колеги счупи ми се катализатора и взе много гадно да дрънчи ходих на майстор ирешихме да одрежим катализатора от двете страни и да сложим на негово място резонаторно гърне.Ште имали някакъв проблем като колата ми е с две ламбд сонди,едната ена входа на катализатора а другата е на изхода.Помагайте,благодаря предварително.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: катализатор
А колата каква е?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Защо не пробва да изкара само питата,ако тя е счупена и да ти сложи обратно катализатора.
uCnaHeTcA написа:Добре, че каза каква е колата![]()
Айде ключа
Ми каква е!??? БМВ!!!

Колата е или 318 или 316 преди фейса! Гаранция! Две сонди - преди и след кат говори за м43 предимно! Ако колата е със стария софт, нема да усети нищо, дори и да запише някоя грешка!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
slitter написа:Ако колата е със стария софт, нема да усети нищо, дори и да запише някоя грешка!
няма ли поне лампата на двигателя да светне ако си с който и да е софт?
При мен след махнати катализатори светна, което си е напълно нормално, само че съм с две сонди отзад(и с два катализатора). Като грешка си го отчита също така.
Стария софт на м43 няма чек на таблото. Нивия има, но стария не! Затова казвам, че дори и да запише грешка, колегата няма да усети, т.е. няма да усети индиикация, а чисто физически може да усети клатене на обороти понякога, но пък колата със сигурност ще върви много по-добре без катализатора! Лекото клатене на оборотите се преживява! 

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
slitter, можеш ли да обясниш какво точно се чеква и възможно ли е да се изключи софтуерно 

колега колата е 318 е46
ако изкара само питата започва да дрънчи много гадно,направо като на варел.По добре е да скъсам една педесетачка за резонатор и всичко да е наред
ако изкара само питата започва да дрънчи много гадно,направо като на варел.По добре е да скъсам една педесетачка за резонатор и всичко да е наред
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
go6o03 написа:колега колата е 318 е46
Шъ са сетите Вие ама...

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Този вариянт е добър,но някой замервал ли е нивото на CO2 след махане на катализаторите. Не знам какви бяха допустимите норми (мисля ,че 0.30% или нещо такова)
Питам защото веднъш с един опел ме върнаха от преглед заради тази работа.
Не се ли притеснявате ,че в най скоро време в България може да влязат такива европейски норми и да се наложи да търсите катализатори?
Не се ли притеснявате ,че в най скоро време в България може да влязат такива европейски норми и да се наложи да търсите катализатори?

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
yellowsubmarine написа:slitter, можеш ли да обясниш какво точно се чеква и възможно ли е да се изключи софтуерно
говори за лампа check engine - до колкото съм чул може да се изключи, от разни тунинг фирми с препрограмиране.
boXeer написа:Този вариянт е добър,но някой замервал ли е нивото на CO2 след махане на катализаторите. Не знам какви бяха допустимите норми (мисля ,че 0.30% или нещо такова)
Специално за дизелите ги махат дори и в Англия и минават технически преглед без проблеми. Поне така се хвалят из някои форуми. А в БГ все още се минава и само с документи на колата
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2