318 TDS Compact Проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: 318 TDS Compact Проблем с парното
bobssy написа:Дано да е това че вече си мисля за гарнитура на глава
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Как па го измисли

Последно това правих,
Преди това имах кофти маслена помпа ама го разбрах сам след като ми смениха вериги маслени обтегачи гнп и тн...
След ремонтите колата няма нищо общо ...
Преди не се чуваше и за тдс трябва да ти кажа че вървеше доста прилично а съм имал и бензинка...
Сега е като спънат кон и ако не бях налял една торба с пари по нея до сега да я бях засилил в някое дере

Преди това имах кофти маслена помпа ама го разбрах сам след като ми смениха вериги маслени обтегачи гнп и тн...
След ремонтите колата няма нищо общо ...
Преди не се чуваше и за тдс трябва да ти кажа че вървеше доста прилично а съм имал и бензинка...
Сега е като спънат кон и ако не бях налял една торба с пари по нея до сега да я бях засилил в някое дере

Колеги днес прочистих цялата система,
включително радиаторчето на парното и всичко по пътия на антифиза,
запушване никъде няма обезвъздуших и смених капачката на съда за антифриза, тя е с клапан 1.4бара
Парното се появи но след 3500 оборота може да се каже че имам парно преди това хладки или леко топло...
Вече не остана нещо което да не е сменено...
Мисля си за малка втора водна помпа... Фи-то на магнитния клапан е доста малко и потплавъка му се връща на зад от налягането на течността но явно не мога да вдигна налягане на нормални обороти ???

запушване никъде няма обезвъздуших и смених капачката на съда за антифриза, тя е с клапан 1.4бара
Парното се появи но след 3500 оборота може да се каже че имам парно преди това хладки или леко топло...
Мисля си за малка втора водна помпа... Фи-то на магнитния клапан е доста малко и потплавъка му се връща на зад от налягането на течността но явно не мога да вдигна налягане на нормални обороти ???

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
...
Последна промяна nickstorm на 03 Дек 2012, 16:48, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- IMPULS
- Потребител
-
- Кара: E46 compact, e38, e65, s1000rr,
- Мечтае да кара: Всички BMW-та
А някаква загуба на антифриз?Ако имаш погледни под чистачките в нишата(прехода от външните маркучи към тези които са вътре в купето)там има пластмасов троиник които е с о-пръстени изпичат се от топлата вода и почват да текат,при което на ниски обороти не достига дебита на налягане и вода.На високи обороти когато помпата засили водата и налягането успява да загрее радиатора.

Колега здравей и Честита Нова Година
. Нема се плашиш
. Само първо да споделя малко всеизвестни факти за ТДСите. Това ТДС да загрее за 3 минути и то без газ и да го видя пак нема го повярвам пък и всички коити разбират и са имали такова животно ще го потвърдят. Другото на ТДС-а термостата е на 80градуса демек тогава отваря ( той отваря и по-рано ама по мъничко), и стрелката да е на 12 часа не е показател че е отворил големия круг както някой спомена и сега като е по-студеничко трудно ще го хванеш мъркуча кога е горещ . И добавката за чистене се слага да ама за определено време и след това се източва и наново се пълни с разреден антифриз и се загрява до отваряне на големия кръг да се изплакне ситемата и пак се източва и чак тогава се пълни наново с охлаждащата течност с нужната концентрация. И щом като всичко си изчистил и обезвъздушил остава въздуха да има нещо общо демек радиаторчето на парното в купето да си се загрява до горещо и вентилатора да го обдухва ама след това някъде по пътя до изходите в купето да се смесва със студен и затова да духа в крайна сметка хладко, някоя клапа за студено да отваря или всъщност да не затваря добре и пробвай да затвориш купето и тогава как е . И не писа пипал ли си двата мъркуча преди и след като излезе от радиаторчето щото трябва да са еднакво горещи иначе си има запушване или въздух в сутемата и не писа пробва ли без клапанчета та да си сигурен че има наистина проходимост. И аз съм с 318ТДС и да ти кажа в сравнение с другата ми 525ТДС е гола вода топлото онова животно ще ме ощави а са едни и същи моторите и принципи и части и т.н. Та колкото и да ти пишем като гледам май всичко е казано само си направи равносметка пак и помисли какво евентуално може да пропускаш при проверки и опити. Успех
ПС: И разширителния съд си има белези докъде трябва да е антифриза студен.

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
bobssy написа:Здравейте колеги трябва ми малко акъл,
че парното на компота ме изкарва извън релси...
Като започна да застудява парното ми изчезна ... само като дам газ на 2500 оборота или повече духа топло ...на светофар студ. По начало много бавно ми загряваше колата ..
трябваше да карам поне 10 километра докато позагрее но дори малко над синьото духаше яко топло...
Днес си смених термостата .... сега стрелката заковава 12ч. за около 3 минути и то без газ но топлото пак го няма ...
Само като дам яко газ има признаци на живот но е далече от истината...
Миналата година си смених водната помпа и си сложих с метал не пластмасовата.. Колата никога не е прегрявала..
За проба извадих буксата на Клапана за парното, евентуално да остане нормално отворен но без успех същия проблем...
мисля си да не е запекъл на полу - затворено но не разбирам до толкова
Помагайте
и аз бях така проблема при мен беше един тройник който беше запушен смених и човек 1-2 мин и става баня
- jibo
- младши ентусиаст
-
bobssy написа:Колеги днес прочистих цялата система,
Мисля си за малка втора водна помпа... Фи-то на магнитния клапан е доста малко и потплавъка му се връща на зад от налягането на течността но явно не мога да вдигна налягане на нормални обороти ???![]()
![]()
не го мисли а кажи да ти видят тоя тройник да не е запушен там е истината
Може ли снимка на този тройник,
Разглобих всичко махах клапана за парно чисих всичко прес което минава антифриз но явно съм го пропуснал ?
Разглобих всичко махах клапана за парно чисих всичко прес което минава антифриз но явно съм го пропуснал ?

- jibo
- младши ентусиаст
-
bobssy написа:Може ли снимка на този тройник,
ми снимка незнам как да ти намеря но ако си от варна може да ти закарам при един който може да ти каже от каде е проблема много е в час с тия неща занимава се само с климатици климатронине пълнене поставяне и парното не взема много и го прави качествено
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- jibo
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Явно става въпрос за клапана на парното.
може и това да е намира до бушоните от лявата страна даже моя е от мерцедес Е200 и вътре за 2 мин и става баня
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 да се върти
Колеги и аз имам същия проблем само че мойто започва да духа топло след 2000 оборота
Същия проблем , всичко е ок без чистене на радиаторчето - ще чакаме лятото.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3