ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 535d e61
Мечтае да кара: M8
Детайли за колата: Cosmos

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от bagala » 29 Дек 2010, 15:38

Здравейте колеги,искам да ви попитам следното нещо: модела е 318ти 98г. та мисълта ми е маркуча който е за водата е много твърд,а и да отбележа че казанчето за антифриза и водата е пълно почти до горе дали от него е проблема или е по-сериозен?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2010, 17:27

Колко много е твърд и водата така ли си седи или само като загрее? Има ли следи от масло в нея?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bagala » 29 Дек 2010, 18:23

Ами доста е твърд е не е като камък,предполагаме че седи така когато е заграля,тогава го забелязахме това нещо,а и да кажа че не е карана сигорно има няма 2 месеца защото е седяла в автосаон.Моя познат който има автосервиз мисли че е от прекалено многото антифриз почти догоре е.Брат ми пък си мисли че може да има някакъв проблем с двигателя и от някъде да взима въздух...масло не забелязахме! ! !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2010, 18:56

Източи го на студен мотор до нивото на което трябва да е на студено и го обезвъздуши. Маркуча нормално е доста твърд (не подут), но позволява да го стиснеш леко. Ако е така нямаш повод за притеснение.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bagala » 29 Дек 2010, 19:28

Точно така е както казваш,твърд ама не и подут, или на балон някъде, благодаря ти за бързите отговори :bowdown: :ok: че тука ме паникьосаха в къщи! Утре като я регистрирам и сменим консумативите ще я щтракна да ви я покажа :bchug:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 29 Дек 2010, 21:19

bagala написа:Точно така е както казваш,твърд ама не и подут, или на балон някъде, благодаря ти за бързите отговори :bowdown: :ok: че тука ме паникьосаха в къщи! Утре като я регистрирам и сменим консумативите ще я щтракна да ви я покажа :bchug:

Е хайде да ти е честита и ще чакаме още въпроси да зададеш за нещата който те съмняват :yes: ,пък ние ще помагаме.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 31 Дек 2010, 13:32

Искам да попитам значи колата ми е компакт 316 95 год като натисна съединителя и вкарам по бързо първа се чува едно леко думкане се едно се удрят леко две неща това е само докато я вкарам обаче като я изкарам и я вкарам пак без да пускам съединителя не се чува това е само на първа иначе скоростите влизат като мед дори и първата .Когато я вкарвам бавно не се чува това думкане някакви предположения да имате какво може да е и дали е нормално ама преди не съм го чувал ...И приятно прекарване на новата година на всички .
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 31 Дек 2010, 14:53

kokobaroko13 написа:Искам да попитам значи колата ми е компакт 316 95 год като натисна съединителя и вкарам по бързо първа се чува едно леко думкане се едно се удрят леко две неща това е само докато я вкарам обаче като я изкарам и я вкарам пак без да пускам съединителя не се чува това е само на първа иначе скоростите влизат като мед дори и първата .Когато я вкарвам бавно не се чува това думкане някакви предположения да имате какво може да е и дали е нормално ама преди не съм го чувал ...И приятно прекарване на новата година на всички .

Изпреварваш с части от секундата съединителя спрямо ръчката,давай го по спокойно,нищо и няма..

Потребител
Аватар

Мнение от Gilardo » 31 Дек 2010, 18:46

Добре как ще го изпреварвам като натискам съединителя и чакам 2 секунди или 5 няма значение колкото и да изчакам като тръгна да я вкарвам първата скорост по рязко си думка ако е по бавно не го прави иначе сичко друго е ток...

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 01 Яну 2011, 20:24

Gilardo написа:Добре как ще го изпреварвам като натискам съединителя и чакам 2 секунди или 5 няма значение колкото и да изчакам като тръгна да я вкарвам първата скорост по рязко си думка ако е по бавно не го прави иначе сичко друго е ток...

Помпа,съединител,скорости,сега е студено,на топло правили го,да не би да е от маслото..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokobaroko13 » 02 Яну 2011, 0:28

vladi_a_i написа:
Gilardo написа:Добре как ще го изпреварвам като натискам съединителя и чакам 2 секунди или 5 няма значение колкото и да изчакам като тръгна да я вкарвам първата скорост по рязко си думка ако е по бавно не го прави иначе сичко друго е ток...

Помпа,съединител,скорости,сега е студено,на топло правили го,да не би да е от маслото..

ще видя като загрее не съм забелязал ама само на първа го прави и то като вкарвам ако е много бавно не го прави ...
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 02 Яну 2011, 0:31

kokobaroko13 написа:
vladi_a_i написа:

ще видя като загрее не съм забелязал ама само на първа го прави и то като вкарвам ако е много бавно не го прави ...

Проблема може да е в лостовия механизъм :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 02 Яну 2011, 7:06

по-скоро предния тампон на моста, за който се захваща дифа.
Смени го, ако искаш да не го чуваш :yes:
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokobaroko13 » 02 Яну 2011, 12:00

EnimEn написа:по-скоро предния тампон на моста, за който се захваща дифа.
Смени го, ако искаш да не го чуваш :yes:

Сигурен ли си ? И знам че има два тампона на кутията и един тампон отзад да деференциала този каде точно се намира отпред на деференциала кадето се захваща кардана ли и зако го прави на първа само ако е танпон няма ли да блъска и на другите ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 04 Яну 2011, 11:57

Имам питане за един колан.
Беше си напълно работещ преди да го сваля, сега е свален и не знам защо не мога да го издърпам и не мърда.
Нормално ли е като е свален да не може да се дръпне?
Нормален колан пасажерски от Е36.

ПредишнаСледваща

Назад към E36