Има ли фабрична аларма?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Има ли фабрична аларма?
Колеги, как мога да разбера дали колата има фабрична аларма? В момента положението е следното: под огледалото има червената лампичка, която обаче изобщо не свети... Като отключвам/заключвам няма никакви светлинни сигнали, чува се само централното. Възможно ли е да има аларма, но да не работи и ако да - как да разбера? Или пък ако няма защо я има червената лампичка?
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Има ли фабрична аларма?
Сложи ли са я да плаши крадците,щом само откл. и закл. значи имаш само централно 

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Плаши... само баба ми, кажи къде живееш
По темата - отключи с ключа ключалката на шофьорската врата и я отвори (надявам се преди това да си "пуснал алармата" с дистанционното) - ако свирне - имаш, ако не - нямаш

По темата - отключи с ключа ключалката на шофьорската врата и я отвори (надявам се преди това да си "пуснал алармата" с дистанционното) - ако свирне - имаш, ако не - нямаш

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
То пък алармата как ще ги спре само 

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
yellowsubmarine написа:Плаши... само баба ми, кажи къде живееш![]()
колега как да отвори след като е заключена с дистанционното, колкото и да вартиш ключа колата не се отключва камо ли да я отвори

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Аз имам номер 3 от схемата - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=60&hl=15 Това значи ли че имам аларма
?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Ако по средата на тавана си имаш таози ултра завуков сензор, значи би трябвало да имаш оригинална аларма.
Наличието на лампичка под огледалото не е задължително да определя наличието на оригинална аларма. Доста колеги са със сменени огледала (примеро електрохроматични) с такава лампичка, без да имат ориг. аларми.
Наличието на лампичка под огледалото не е задължително да определя наличието на оригинална аларма. Доста колеги са със сменени огледала (примеро електрохроматични) с такава лампичка, без да имат ориг. аларми.
BlackManz написа:yellowsubmarine написа:Плаши... само баба ми, кажи къде живееш![]()
колега как да отвори след като е заключена с дистанционното, колкото и да вартиш ключа колата не се отключва камо ли да я отвори
шофьорската врата се отваря,лично го пробвах като я купих моята,алармата почна да пищи
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
при мен като е заключена с дистанционното и като въртя ключа да отключа единствено светват плафоните вътре, на огледалото съм с 2 датчика за обем 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
yellowsubmarine написа:По темата - отключи с ключа ключалката на шофьорската врата и я отвори (надявам се преди това да си "пуснал алармата" с дистанционното) - ако свирне - имаш, ако не - нямаш
Така се тества дали има аларма. Липсата или наличието на ламба на огледалото не е показателно.
Si non confectus, non reficiat.
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Благодаря за указанията
Пробвах да "пусна алармата" и после да отключа с ключа - нищо не пищи като отворих вратата. Значи всичко е ясно - ако някой може да ми препоръча добър сервиз за аларми, ще съм му много благодарен 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Zagy написа:yellowsubmarine написа:По темата - отключи с ключа ключалката на шофьорската врата и я отвори (надявам се преди това да си "пуснал алармата" с дистанционното) - ако свирне - имаш, ако не - нямаш
Така се тества дали има аларма. Липсата или наличието на ламба на огледалото не е показателно.
Това е вариант, но в никакъв случай не е 100% потвърждение за наличието или липсата на аларма.
В ДИС си има опция за изключване връзката между алармата и ключалките.
Когато се монтира оригиналната аларма в завода тази опция е изключена и отключването на колата с ключа на шофьорската врата деактивира и алармата.
Така че най-добре виж за "издутината" с решетка в центъра на тавана - това е най-сигурният начин.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Имам и лампа на огледалото и обемни датчици по средата на тавана. Не знаех че това е аларма и сложих афтърмаркет
Къде се намира пищялката на оригиналната аларма
?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- firetux
- Потребител
-
- Кара: ше AS71
http://www.e46fanatics.com/faq/alarminstall/index.html
Последната снимка..
Последната снимка..

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2