Амортисьри или coilover
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Амортисьри или coilover
HEED имаха промоция на кони. За е36 беше 800 лева 4 амортосьора и 4 пружини комплект 20/40, което мисля, че е перфектна оферта. За е46 сигурно ще са към 1000, но все пак това са и прижуни освен амортосьори.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
© написа:kriso85 написа:Аз лично карам амортисьори Кони ] За под 1000 лв. ще си ги купиш 4-те ,
ще можеш да си ги настройваш колко твърди да са и се държат идеално дори със сток пружини.
няма пружини в тази цена, нали?
освен от Руди дали някой друг ги продава в бг? Или пък може би някой онлайн магазин който праща до тук?
Не, само амортесьори. И информацията ми е от около 3.5 години, когато купувах.
Все още карам със стандартните пружини (оказа се че м-тех за Е46 е неоткриваем), а всичко друго което намерих
на пазара е или много ниско, или много скъпо

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

на мен по принцип ми трябват само амортисьори защото Еibach pro kit е все още здрав за разлика от Bilstein -а но това е за друга тема. 

- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
© написа:на мен по принцип ми трябват само амортисьори защото Еibach pro kit е все още здрав за разлика от Bilstein -а но това е за друга тема.
Я разкажи малко по подробно че съм се засилил да купувам амортисьори Билщайн ?

Купих си този комплект, от този магазин http://cgi.ebay.de/BILSTEIN-EIBACH-Spor ... 2c55d33e55
Всичко беше точно, стегната возия, магазина коректен - бяха ми дали пружини -50 -60мм, но аз поисках Eibach prokit т.е. -20-30мм и така ги монтирах. Може би година и половина след това с ужас разбрах, че ми е изтървал заден ляв амортисьор. Помислих си, че е нещо случайно, попаднал съм на такава бройка и си купих нови два задни амортисьора - този път от БГ с гарнация за малко над 500лв. Сложих ги, но след месец ми изтърва преден десен амортисьор. Като се има предвид, че 6 месеца колата почти не е карана тъй като бях със счупен крак, мисля че твърде малко изкараха за амортисьори струващи няколко пъти нормален амортисьор. Сега имам два почти нови задни и се чудя дали да купувам два предни нови и да събера отново комплект или да ги зарежа и да взема направо ново окачване. Предните два струват около 750лв.
Според мен все пак съм попаднал на някакви ментета
п.с. време беше да направя малка реклама и на този магазин
Забравих да кажа, че съм карал Е36-цата с подобно окачване (B12) може би три или четири години и бях повече от доволен. Така я и продадох и реших, че искам същото за Е46, но нещата не са такива каквито очаквах
Всичко беше точно, стегната возия, магазина коректен - бяха ми дали пружини -50 -60мм, но аз поисках Eibach prokit т.е. -20-30мм и така ги монтирах. Може би година и половина след това с ужас разбрах, че ми е изтървал заден ляв амортисьор. Помислих си, че е нещо случайно, попаднал съм на такава бройка и си купих нови два задни амортисьора - този път от БГ с гарнация за малко над 500лв. Сложих ги, но след месец ми изтърва преден десен амортисьор. Като се има предвид, че 6 месеца колата почти не е карана тъй като бях със счупен крак, мисля че твърде малко изкараха за амортисьори струващи няколко пъти нормален амортисьор. Сега имам два почти нови задни и се чудя дали да купувам два предни нови и да събера отново комплект или да ги зарежа и да взема направо ново окачване. Предните два струват около 750лв.

Забравих да кажа, че съм карал Е36-цата с подобно окачване (B12) може би три или четири години и бях повече от доволен. Така я и продадох и реших, че искам същото за Е46, но нещата не са такива каквито очаквах
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
© написа:Купих си този комплект, от този магазин http://cgi.ebay.de/BILSTEIN-EIBACH-Spor ... 2c55d33e55
Мерси много колега . Тъкмо се зачетах в бимърфорумс.ко.ук за билщайн . Изглежда че не си първият , имаше 3-4ма пропищели от билщайн . Точно същия проблем с изпускането имат и това ме навежда на мисълта че печелят само от логото си за сметка на качеството или имат някакъв заводски дефект. То и моя задния ляв амортисьор изпусна ама след 7г ползване му е простено . Най вероятно ще купя Ейбах койловър-и .

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
© написа:а какво пишат за койловърите на Eibach ?
Горе долу на каква цена са те?
За тях лично аз не съм чувал нищо

аз също, те от скоро започнаха да произвеждат амортисьори (3-4г) ... поне така си мисля
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
martin_g60 написа:© написа:а какво пишат за койловърите на Eibach ?
Горе долу на каква цена са те?
За тях лично аз не съм чувал нищо
За койловърите на Eibach и аз в интерес на истината не съм чувал коментари . Мисля да взема такива щото от близо 2г съм със про-кит пружини на Eibach и нямам каквито и да е оплаквания . Цената им за м-ка не е малка варира от £900 до £1000 в зависимост от къде ги купуваш . Иначе се поразчетах и за по евтините варианти от типа на Джом , ФК и тн само едно лошо мнение намерих за Джом , но все пак не ми се рискува с тия евтинийки .

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колеги, а когато се минава от обикновени амортесиоти към киловери, има ли опасност да не вляза оригинални джанти??
Мисилта ми е, ч в момента пружината седи над гумата, а при коиловерите пружината почва по-отдолу и може да опре в джантата. Има ли някаква логика в това, или аз се бъркам.
П.П Колега извинявам се че ти полвам темата, но ми се видя подходяща да задам въпроса тук.
Мисилта ми е, ч в момента пружината седи над гумата, а при коиловерите пружината почва по-отдолу и може да опре в джантата. Има ли някаква логика в това, или аз се бъркам.
П.П Колега извинявам се че ти полвам темата, но ми се видя подходяща да задам въпроса тук.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
oTECa написа:Колеги, а когато се минава от обикновени амортесиоти към киловери, има ли опасност да не вляза оригинални джанти??
Честно казано има нещо вярно в разсъжденията ти.Зависи ЕТ-то на джантата,както и модела койловъри а също и колко са "навити" защото по-вероятно е ако някъде "закачи" да е в чашките за регулиране във височина отколкото в пружината,те са с малко по-голям диаметър от самите пружини
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Идеята ми е ако някой е слагал киловери да сподели. Говоря за оригинални джанти с ЕТ44 15, 16 и 17 цола. А за киловерите си мисля за някакви по-обикновени, та като мина 300-400км да не ме болят бъбреците.
То един комплект от ефтините киловери излиза колкото обикновени нови амортесиори. А на мен са ми заминали 2 амортесиора, а и пружиние ми се виждат доста меки и си мисля че и те са за смяна. За това разпитвам за киловерите, за да не се получи после, " тези джанти не стават, трябват ти от 5-ца" примерно.
То един комплект от ефтините киловери излиза колкото обикновени нови амортесиори. А на мен са ми заминали 2 амортесиора, а и пружиние ми се виждат доста меки и си мисля че и те са за смяна. За това разпитвам за киловерите, за да не се получи после, " тези джанти не стават, трябват ти от 5-ца" примерно.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
© написа:Купих си този комплект, от този магазин http://cgi.ebay.de/BILSTEIN-EIBACH-Spor ... 2c55d33e55
Моите са същите(+пружини H&R),от лятото на 2008 до сега съм сменил само преден десен,след сериозен сблъсък с републиканската пътна мрежа.След удара видимо се изкриви,но не изпусна и все пак цената боли...
Face написа:© написа:Купих си този комплект, от този магазин http://cgi.ebay.de/BILSTEIN-EIBACH-Spor ... 2c55d33e55
Моите са същите(+пружини H&R),от лятото на 2008 до сега съм сменил само преден десен,след сериозен сблъсък с републиканската пътна мрежа.След удара видимо се изкриви,но не изпусна и все пак цената боли...
даваш ми надежди, че ако купя два предни ще имам хубаво окачване отново
всъщност моят преден не изпусна, а започна да се чува едно тропане, което след смяна на какво ли не по предницата се оказа че е от амортисьора
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3