Километражен проблем!
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Километражен проблем!
Колеги, стерлката на километража пада от време на време-ей така както си карам и се згромоляса на нула, после пак се оправя, но започнада зачестява на последък!
С нея спира и брояча на километрите и разходомера не отчита!
Във форума на е30 има писано по темата но не е е намерено решение на проблема, нито откъде идва, нито как да се отстрани!
10х

С нея спира и брояча на километрите и разходомера не отчита!
Във форума на е30 има писано по темата но не е е намерено решение на проблема, нито откъде идва, нито как да се отстрани!
10х

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
Здравей колега , имал съм такъв проблем с е34 . При мен проблема беше във ел.връзката - купунга на кабелите, излизащи от датчика в дифа и кабелите продължаващи към купето . Връзката между тези четири кабела беше непостоянна и оттам нямаше постоянен сигнал от датчика . Стрелката падаше изведнъж и спираше да показва колко километра е изминала . Когато влезе задницата в дупка всичко сработваше , това ме наведе на мисълта , че проблема може и да е електрически , така и се оказа . Провери кабелите от датчика на дифа. Достъпен е и е във вид на капаче .
Успех !
Успех !
.
и аз така мисля.... виж кабеляците 

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Гаранция е от кабелите на дифа. При мен го правеше като мина през голяма локва. Напръсках ги с някакъв контактен спрей и се оправи. Така че лягай под колата и почвай кабеляците
Успех.

- Tod
- ентусиаст
-
Благодаря колеги, в петък ще я кача на канала и.... дано сте прави! 

Good Luck
.
прави са
и при мен беше абсолютно същото. беше се закъсал кабела на дачика за скоростта на диференциала.

и при мен беше абсолютно същото. беше се закъсал кабела на дачика за скоростта на диференциала.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
И са прави колегите, и не са. При мен същия проблем идва от лоша връзка кабел-обувка на проводниците от диф-а, но на куплунга на таблото.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
еий евалата на създателите на този форум,че ако трябваше за всяка дреболия да ходим до сервиз...мани,мани
При мен се получи същия проблем днес,но утре ще видим дали е от куплунга на дифа или при самото табло(дано е от таблото че не ми се лежи под колата
)

При мен се получи същия проблем днес,но утре ще видим дали е от куплунга на дифа или при самото табло(дано е от таблото че не ми се лежи под колата

- grunge_is_dead
- кандидат ентусиаст
-
и аз имам същтия проблем километража ми отпада постоянно преди ми се пускаха и чистачките като дам на контакт , това ме наведе на мисълтта за санмия датчик за скоростта които влиза в дифа та смених го напръсках куплунга с контактен спрей така не падна километража около 2 дни
, но след това проблема ми остана пръсках и кабелите в таблото със спрей но нищо но не ми е останало време да проверя хубаво обувката на дифа е и тва ше направая
мерси много колеги

мерси много колеги

- Scooby Doo
- Потребител
-
Аз имам подобен проблем - като вдигна 140 и стрелката на километража запецва. Колкото и да увеличавам скоростта над 140 стрелката си остава там.
Връща са когато скоростта падне под 100 км/ч.
Връща са когато скоростта падне под 100 км/ч.
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
- Tod
- ентусиаст
-
Аз така и не намерих време да се мушна под колата, но и стрелката се
пооправи! И днес в дъжда пак се почна но имаше и друга екстра(друга защото предния път не валеше и незня да ли е била налична
), спираха да работят и чистачките в бързата фаза на втора степен(когато колата е в движение, на втора степен чистистят по-интензивно)
Това се случва само когато изключи километража
и ме навежда на мисълта че проблема е някъде наблизо
не е на дифа!?
Но пък от друга страна тази степен на чистачките се задейства от наличието на движение на автомобила и може и да е от куплунга на дифа!?
Вие как мислите?
пооправи! И днес в дъжда пак се почна но имаше и друга екстра(друга защото предния път не валеше и незня да ли е била налична

Това се случва само когато изключи километража

Но пък от друга страна тази степен на чистачките се задейства от наличието на движение на автомобила и може и да е от куплунга на дифа!?
Вие как мислите?
Good Luck
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
абе тва с чистачките ми е много странно мойта понякога когато е на място както и да ги включа си чистят бавно и в момента на потегляне ако е нагласена на 2-ра степен тръгват да бършат като луди а понякога и на място пак като луди си бършат незнам някъв сензор за движение ли кво има но не че е проблем де иначе никви дертове нямам с чистачките или километража 

- Tod
- ентусиаст
-
mla86 написа:абе тва с чистачките ми е много странно мойта понякога когато е на място както и да ги включа си чистят бавно и в момента на потегляне ако е нагласена на 2-ра степен тръгват да бършат като луди а понякога и на място пак като луди си бършат незнам някъв сензор за движение ли кво има но не че е проблем де иначе никви дертове нямам с чистачките или километража
На втора степен в покой чистят като на първа ст. като потеглиш увеличават честотата на работа!

Good Luck
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Toва за чистачките на втора степен мисля,че е нормално в спряло полужение чистят през някв интервал и когато потеглиш се забързват.при мен също е така а и на старата ми кола пак беше по същия начин
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2