Проблем-не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем-не пали
Имам bmw 325i 93г. От няколко дена не иска да пали. Дори не варти . Като завартя ключа и започва нещо да чатка. Иначе като го пусна поинерция 2-3 метра и си запалва.Някой ако може да ми помогне моля или ако е имал сащия проблем .
Искам да добавя че акумулатора е зареден наред си е.
Искам да добавя че акумулатора е зареден наред си е.

Последна промяна ira_k на 02 Яну 2006, 16:46, променена общо 1 път
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Друг път правила ли ти е такъв номер?
1.Пробва ли с друг акумулатор? Твоят може да не държи ток (чисто и просто да е здал багажа...)
А ако му подадеш ток, пали ли? Лоши контакти на клемата на акумулат.батерия?
2. По-малко вероятно бендикс-а да не изхвърля... Ако е така, пробвай да включиш на 2-ра и да завъртиш на стартер... Така ще преместиш колата (по-скоро ще подскочи веднъж-дваж) с 20-30 см (на влючена предавка) и пробвай пак да запалиш.
Това се сещам засега... УСПЕХ!
1.Пробва ли с друг акумулатор? Твоят може да не държи ток (чисто и просто да е здал багажа...)
А ако му подадеш ток, пали ли? Лоши контакти на клемата на акумулат.батерия?
2. По-малко вероятно бендикс-а да не изхвърля... Ако е така, пробвай да включиш на 2-ра и да завъртиш на стартер... Така ще преместиш колата (по-скоро ще подскочи веднъж-дваж) с 20-30 см (на влючена предавка) и пробвай пак да запалиш.
Това се сещам засега... УСПЕХ!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
А сега направи пробите, които по-горе съм описал, за да локализираме проблема....
Провери си колата и за вероятна утечка/консумация на ток при загасен двигател!

Провери си колата и за вероятна утечка/консумация на ток при загасен двигател!
- ToyBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i, Frontera Sport , Golf 3 ,
- Мечтае да кара: 6 series
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ако ти бачкат фаровете или чистачките значи акумолатора ти е ок. според мен е или четките са ти за почистване или е бендикса а има и там някви втулки на стартера които и те се сменят наи добре отиди на при някои маистор които е по чат по стартерите
ааа изумях.от сваляне и слагане на стартера ми се разгони фамилията.какво установих?
1.с подаване на ток не върти
2.четките,бендикса и редуктора са о,к
3.клемите на акумулатора са сменени преди няколко месеца-отлични
4.от акумулатора до стартера + не се губи,и няма оттечка
5.като цяло ток не се губи.акумулатора е 12,9~12,6V а при работещ двигател-14,4~14,6V
6.няма изгорели бушони
7.когато сработи алармата стартера си върти но не пали
най на края реших да събирам всичко и боли не боли да я карам на някой "доктор".и типично по български докато си работех си мислех:
-днес е трети,нова година мина,може ли сега да стане чудо и като събера всичко да врътна ключа и бмв-то да палне?
аре стига! баш на мен ли пък? ама що да не пробвам--ей така за последно.и не ви лъжа бога ми пробвах и то запали.онемях.какво му стана че "умря".как така запали-не мога да си обясня,но съм щастлив-даа щастлив!
има капка страх в мен че много хубаво-не е на хубаво,и съм сигурен,че тоя номер ще се повтори отново"не дай боже никому".
не знам дали и вие сте като мен:когато колата ми не е в ред - аз съм като болен,лесно се дразня,ходя като отнесен,въобще-бурсук.
и заради това не съм Ви честитил още новата година.извинявайте още веднъж,и ви благодаря за съветите
1.с подаване на ток не върти
2.четките,бендикса и редуктора са о,к
3.клемите на акумулатора са сменени преди няколко месеца-отлични
4.от акумулатора до стартера + не се губи,и няма оттечка
5.като цяло ток не се губи.акумулатора е 12,9~12,6V а при работещ двигател-14,4~14,6V
6.няма изгорели бушони
7.когато сработи алармата стартера си върти но не пали
най на края реших да събирам всичко и боли не боли да я карам на някой "доктор".и типично по български докато си работех си мислех:
-днес е трети,нова година мина,може ли сега да стане чудо и като събера всичко да врътна ключа и бмв-то да палне?
аре стига! баш на мен ли пък? ама що да не пробвам--ей така за последно.и не ви лъжа бога ми пробвах и то запали.онемях.какво му стана че "умря".как така запали-не мога да си обясня,но съм щастлив-даа щастлив!
има капка страх в мен че много хубаво-не е на хубаво,и съм сигурен,че тоя номер ще се повтори отново"не дай боже никому".
не знам дали и вие сте като мен:когато колата ми не е в ред - аз съм като болен,лесно се дразня,ходя като отнесен,въобще-бурсук.
и заради това не съм Ви честитил още новата година.извинявайте още веднъж,и ви благодаря за съветите
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2