М20В25

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

М20В25

Мнение от ViVas » 26 Дек 2010, 15:15

Здравейте,Весела Коледа на всички фенова на BMW :clap:

Имам един въпрос:
На двигател М20В25 който нормално е с 12 клапана,и доколкото знам е един доста добър ДВГ(понеже искам да се опитам да го засиля малко и да си направя едно проектче), може ли да му се сложи глава с 24 клапана,от кой мотор е най добре да се вземе и какво друго може да ми предложите за този мотор.Надявам се да ми помогнете защото не съм много в час но имам желание да направя такъв проект,имам време имам и другите неща който се искат за такова начинание.Челсъм повечето неща в форума но искам по конкретно да се спрем на тоя ДВГ и да направим една полезна темичка :bgflag:
Благодаря ви предварително!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: М20В25

Мнение от shengi » 26 Дек 2010, 22:13

Ясно ти е, че 24в главата няма общо с 12в главата нали?Освен алуминия и марката? Другото което се сещам е м20-ковата глава е с ремък м50/52 верига блоковете са различни магистралите водната и на маслото също диаметъра на буталата по спомен и там разлики колкото пожелаеш.Абе сигурно си е филм сложи гарнитура от м20-кова глава /б20 или б25/ върху главата на м50/52 /б20 б25/ и ще видиш какви разлики имат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 27 Дек 2010, 0:34

shengi написа:Ясно ти е, че 24в главата няма общо с 12в главата нали?Освен алуминия и марката? Другото което се сещам е м20-ковата глава е с ремък м50/52 верига блоковете са различни магистралите водната и на маслото също диаметъра на буталата по спомен и там разлики колкото пожелаеш.Абе сигурно си е филм сложи гарнитура от м20-кова глава /б20 или б25/ върху главата на м50/52 /б20 б25/ и ще видиш какви разлики имат.

Той не говори за м50ткова глава, а за 24 клапанова глава за м20, но там целия двг е друг,много по-различен е от обкиновен м20б25. Имаше някъде из нета писано за тази глава,мисля че беше алпина изпълнение,ама не съм сигурен.

Отговора е не не можеш да сложиш таква глава. Дори и да успееш да я измилиш как да я сложиш главата върху твоето м20,просто не можеш да си купиш такава. Никъде не се пордава.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Потребител
Аватар

Мнение от ViVas » 27 Дек 2010, 0:48

Благодаря ви Пичове,
аз исках да питам за този мотор защото четох некъде из форума че е един от най здравите и позволява много голямо надуване и приправяне и мисля да купувам такъв за моето проектче,но реших първо да събера полезно инфо(което вие ми давате),преди да започна да набавям частите за тази идея.Разбира се ако имате некви наблюдени и знаете кой мотор е добър,на кой какво може да се промени за да стане най здрав съм готов да променя нещата (да не е точно тоя мотор),но съм чел и чувал че мотора М50 не е от най-успешните на БМВ и затова се ориентирах към М20.Много съм Благодарен че все пак ми отделяте време и се надявам да продължим,а аз да купувам и да започвам да действам леко по леко(разбира се всичко ще бъде описано и показано подробно в тоя форум).Има много неща по такива теми в форума но аз искам да конкретизирам точно за тоя проект с точно такъв ДВГ(или друг),и да се започне с ваша помощ разбира се да сабирам части,ДВГ и всичко което е нужно !!!Разбира се вие всички който ми помагате ще бъдете нейзменна част от това "нещо" и то ще бъде и ВАША рожба!
Благодаря

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 27 Дек 2010, 2:09

Какъв ти е проекта и какво гониш? Коне,нютони...?

м20б25 държи на адски бой, до 1 бар спокойно със сток карантия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ViVas » 27 Дек 2010, 14:26

Проекта ми е още в главата,като цяло имам некаква концепция,като за начало купе от Е30,диф от Е30 М 3:25(намерил съм един такъв в Германия),тука вече идва и въпроса за ДВГ то,чета доста и искам да разбера кое като цяло е най добър избор за мен,като ми се иска разбира се да не става така че да купя едикакъв си мотор който после да трябва да налея в него много едиколко си парички и накрая да стане така че след многото труд и пари хвърлени по него пак да няма резултат какъвто примерно ако си взема друг вид ДВГ(като примерно S38B36).Затова искам да направя един сонадаж на мнения и препоръки от хора който са се парили по тоя начин и са минали по тоя път(просто не искам да откривам топлата вода,след като тя отдавна е открита :yes: ),и да вземем решение кое е най добре и да го започваме.Като цяло Е30 купе със сигурност тъй като е леко и здраво,от там нататък всичко ще бъде в процес на дойзасняване(и финанси разбира се),Искам коне и яка и хубава кола,по принцип съм перфекционист и не се залавям с неща който неможа или няма да направя до последната подробност със 100% качество и перфектнос.Само едно съм сигурен ще е много интересно,имам идей много и съм упорит и инат,така че давайте с пълни шепи да го направим,всички ще се гордеем с това нещо :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 27 Дек 2010, 18:24

е той добре проекта в главата , но вариянти има много , както попитаха по горе за какво е проекта ? драг , дрифт , друго , колко коне ти трябват , до колко пари , ако опишеш точно какво ти трябва и какво искаш доста хора ще ти помогнат :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ViVas » 28 Дек 2010, 1:07

Ако може нещо средно между Драг и Дрифт ще е добре но неискам да го правя за професионално занимание а за удоволствие,така че много як мотор в добро купе с което може и дрефт да се прави!!! :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Дек 2010, 16:22

Ся вземи кажи и ориентировъчно колко пари си склонен да дадеш само за мотор и доработките му, че е доста относително, щото за 3-4к е едно, за 10-12к друго, за 30-40к...

Потребител
Аватар

Мнение от ViVas » 29 Дек 2010, 16:11

Здравейте,
незнаех че този форум е само за знаещи :ranting: ,предполагах че това място е както за хора "големи разбирачи",така и за хора който не се изхвърлят като такива и са тук в този форум за да си споделят неволите и желанията пък тези с големите мозаци да им помагат ако могат а не да ги усмиват и да им се правят на Големи !!!Аз никъде не си спомням да съм писал (даже точно обратното),че съм конпетентен и точно заради това съм тук и пуснах тази тема за да може някой добронамерено да ми помогне......и пишейки темата,някой друг с такива желания и влечения като мене,но с по малко знания и капацитет да е види и да му помогне(като си мислех че това е смисъла на форума като цяло),но явно съм се излъгал.Оказа се че тука са само надути "разбирачи" който може да развиват само общи приказки ИХУ АХУ но не и да правят това за което е първоначлното създаване на форума,Както и да е,ако иска някой да помага да помага ако неиска по добре да не пише никакви глупости и да се прави на интересен,аз не съм някакъв .........(да не пиша къв)и не ми е приятно.Ако модераторите смятат че темата ми не е полезна и не отговаря на изискванията за тоя форум нека е премахне !!!Съжелявам много но губите един найстина сериозен човек и голям фен на BMW,който в тая ш...на криза иска да похарчи неприлично много (за стандартите на страната ни)пари за некво хоби,иска да го сподели ..и на края кво !!!

Засега Чао!!! :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 30 Дек 2010, 0:09

да крайно си прав , че всеки гледа да се подиграва като види ,че не разбираш много вместо да ти даде своят помощ , но ти не обясни колко пари искаш да похарчиш за проекта си,колко коня търсиш, според мен ако търсиш мотор м20 за забавления един модифициран м20б27 със необходимите неща от м20б25 и някой други екстри си е добър както за драг така и за дрифт , от мен пожелание за успех :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 30 Дек 2010, 0:32

ViVas написа:Здравейте,
незнаех че този форум е само за знаещи :ranting: ,предполагах че това място е както за хора "големи разбирачи",така и за хора който не се изхвърлят като такива и са тук в този форум за да си споделят неволите и желанията пък тези с големите мозаци да им помагат ако могат а не да ги усмиват и да им се правят на Големи !!!Аз никъде не си спомням да съм писал (даже точно обратното),че съм конпетентен и точно заради това съм тук и пуснах тази тема за да може някой добронамерено да ми помогне......и пишейки темата,някой друг с такива желания и влечения като мене,но с по малко знания и капацитет да е види и да му помогне(като си мислех че това е смисъла на форума като цяло),но явно съм се излъгал.Оказа се че тука са само надути "разбирачи" който може да развиват само общи приказки ИХУ АХУ но не и да правят това за което е първоначлното създаване на форума,Както и да е,ако иска някой да помага да помага ако неиска по добре да не пише никакви глупости и да се прави на интересен,аз не съм някакъв .........(да не пиша къв)и не ми е приятно.Ако модераторите смятат че темата ми не е полезна и не отговаря на изискванията за тоя форум нека е премахне !!!Съжелявам много но губите един найстина сериозен човек и голям фен на BMW,който в тая ш...на криза иска да похарчи неприлично много (за стандартите на страната ни)пари за некво хоби,иска да го сподели ..и на края кво !!!

Засега Чао!!! :bowdown:

Пичаго,виш сега,никой нищо не ти е казал,просто идеята ми беше да се изясниш какво искаш и тогава да питаш какво да правиш. Ти нямаш още ясна идея за колата обаче вече се сърдиш че не ти даваме съвети... сега извинявай ама така не се иска помощ...

А това че искаш да похарчиш неприлично много пари,си е твоя работа,не е нужно да го раздуваш у великио форум... То не само ти искаш да похарчиш много пари...всички искаме... :winky:

Ай не се сърди сега,пии една студена вода и пиши пак като се изясниш какъв проект ще правиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d,Е46 М3
Мечтае да кара: E46 M3 Touring

Мнение от Cherenz » 30 Дек 2010, 18:36

Има вариянт за 24 клапана на М20 "Racing dynamics" предлагат такава глава но
сумата за нея е 3500$ :kuku:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ViVas » 31 Дек 2010, 11:21

Добре Пичове,
сега ви пожелавам весело посрещане на Новата Година,всички да са живи и здрави и повече успехи както професионални така и в личен план :yes:
.....пък аз продължавам да работя по моята идея :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 31 Дек 2010, 20:37

Cherenz написа:Има вариянт за 24 клапана на М20 "Racing dynamics" предлагат такава глава но
сумата за нея е 3500$ :kuku:
Това оборудвана глава ли е ? Като се замисля не са кой знае колко много но не знам дали си заслужава. Не знам какво му е на М50-то че да се слага 24 клапанова глава на М20 М50-то без ванос си е с доста яки карантии и по нищо не отстъпват на М20-ковите и главата си е оригинално 24 клапанова а ги има на килограм навсякъде С малко доработки пък могат и чудеса да станат. Така че е безумие освен ако не си някой болен на тема М20 и имаш пари бол.
А на колегата който е пуснал темата ще кажа да поработи още малко с търсачката във форума и ще прочете доста интересни теми които ще са му от полза. Щото с това изказване дето бил чувал че М50-то било много смотано направо ме заби. Вярно че съм малко предубеден но нека някой ме убеди че конкретно безваносовият мотор с нещо отстъпва на М20 по здравина. За обороти и динамика няма да говорим щото там е ясно.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Следваща

Назад към Tuning