Колеги май имам кофти проблем!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Колеги май имам кофти проблем!
Първо весели коледни и новогодишни празници с пожелания за късмет и много успехи през новата година!!
Колеги мисля че ми вкарва антифриз в маслото с m43 мотора съм днес реших да си погледна маслото и по щеката имаше освен масло и едни кремави почти бели отлагания които ме наведоха на тази мисъл за проблема,иначе не съм забелязал да ми се е покачило нивото на маслото само ми спада антифриза но виждам че изтича от някъде голяма борба с тия течове още не мога да уплътня навсякъде...какво ли не смених дотук но това не ме притеснява чак толкова. Според вас как мога да разбера състава на тези отлагания по щеката дали са от антифриз или не има ли начин да се провери ако се сещате нещо помагайте че не ми се отваря мотора само за ей така искам да съм сигурен.И евевнтуално ако вкарва антифриз кои са възможните места щото аз се сещам само за гарнитура на главата.

Колеги мисля че ми вкарва антифриз в маслото с m43 мотора съм днес реших да си погледна маслото и по щеката имаше освен масло и едни кремави почти бели отлагания които ме наведоха на тази мисъл за проблема,иначе не съм забелязал да ми се е покачило нивото на маслото само ми спада антифриза но виждам че изтича от някъде голяма борба с тия течове още не мога да уплътня навсякъде...какво ли не смених дотук но това не ме притеснява чак толкова. Според вас как мога да разбера състава на тези отлагания по щеката дали са от антифриз или не има ли начин да се провери ако се сещате нещо помагайте че не ми се отваря мотора само за ей така искам да съм сигурен.И евевнтуално ако вкарва антифриз кои са възможните места щото аз се сещам само за гарнитура на главата.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Колеги май имам кофти проблем!
Имай предвид, че сега въздуха е влажен и може това просто да е някакъв конденз, но не знаем колко от "майонезата" има по щеката.
Развий капачката за маслото и виж дали и по нея има "майонеза".
Освен да е духнала гарнитурата може и самата глава да се е спукала. Прегрявал ли си колата скоро?
Развий капачката за маслото и виж дали и по нея има "майонеза".
Освен да е духнала гарнитурата може и самата глава да се е спукала. Прегрявал ли си колата скоро?
Si non confectus, non reficiat.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
При мен става както казваш по щеката а по капачката нямам. Получава се при много градско каране. Нищо притеснително не е или е кофти маслото 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега,
мисля, че малко се филмираш. Зимата е нормално да се получи т. нар майонеза, която си е чист конденз. Кондензът се получава, когато топлият въздух срещне студена преграда. Доста приятели са се филмирали до сега, тъй като не знаеха за този факт.
мисля, че малко се филмираш. Зимата е нормално да се получи т. нар майонеза, която си е чист конденз. Кондензът се получава, когато топлият въздух срещне студена преграда. Доста приятели са се филмирали до сега, тъй като не знаеха за този факт.
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
и при мен така. маслото ми е Кастрол уж оригиналдЪ. но и на предишните коли им се е случвало през зимата, така че карай си и т'ва е 

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря за бързите отговори! Като гледам всички сте категорични сега съм по спокоен.Иначе карам с мобил 10в40 и по капачката за маслото няма бяло само по щеката.
p.s..Като я оставя колата една нощ и извадя щеката по нея има само няколко бели петънца не е цялата в маионеза, а това масло добре ли е вие какво бихте ми препоръчали?
p.s..Като я оставя колата една нощ и извадя щеката по нея има само няколко бели петънца не е цялата в маионеза, а това масло добре ли е вие какво бихте ми препоръчали?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Маслото е добро, стига да си сигурен за мястото или човека, от който го взимаш.
Si non confectus, non reficiat.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
StelllsKi написа:Колеги благодаря за бързите отговори! Като гледам всички сте категорични сега съм по спокоен.Иначе карам с мобил 10в40 и по капачката за маслото няма бяло само по щеката.
10в40 за зимата не е ли малко "дебело" колеги? Не е ли по-добре 5в40 или 5в30? За да не съм

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
На предишната ми кола (Голф 3-ка бензин
) като карах на къси разтояния - само студени стартове, имаше много бяла каша по капачката и като я покарам малко повечко да си загрее всичко изчезваше.На сегашната кола капака не съм го отварял от както съм сменил маслото 

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
При мен няма проблеми под капачката само на щеката.До смяна имам към 2000 км,шашнах се когато видях бялото по щеката но отзад не дими толкова много в рамките на нормалното предвид студеното време. Досега на другата ми кола не се е случвало да видя маионеза по щеката а я карам със същото масло вече 7 години,затова се филмирах че може да имам проблем с баварката но се радвам че не е това което си мислех.А ако се беше случило да вкарва антифриза в маслото само боза ли трябваше да има по щеката.
12 мнения
• Страница 1 от 1