Смяна на оргинални с газови амортесьори.???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F15
Смяна на оргинални с газови амортесьори.???
Колеги мисля да сменя предните амортесьори,в момента са оргинални но са заминали,искам да сложа двойно действащи газови на билщейн-жълти,въпроса ми е много ли ще се втвърди като цяло возията на колата,ясно ми е че ще стане по устойчива в завои,но дали няма да почне да вози като каруца и да усеща всяка неравност...???
Поздрави...!!!
Поздрави...!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Смяна на оргинални с газови амортесьори.???
Аз съм с обикновенни газови на Билщайн - разлика във возията няма. При твоите може да има някакво минималко втвърдяване, но няма да се отрази като цяло на колата.
Si non confectus, non reficiat.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Zagy написа:Аз съм с обикновенни газови на Билщайн - разлика във возията няма. При твоите може да има някакво минималко втвърдяване, но няма да се отрази като цяло на колата.

mutata85 написа:Колеги мисля да сменя предните амортесьори,в момента са оргинални но са заминали,искам да сложа двойно действащи газови на билщейн-жълти,въпроса ми е много ли ще се втвърди като цяло возията на колата,ясно ми е че ще стане по устойчива в завои,но дали няма да почне да вози като каруца и да усеща всяка неравност...???
Поздрави...!!!
да, в сравнение с оригиналните амортисьори ще се втвърди много
жълтите са B8, а те са си доста твърди и предназначени за пружини -30мм поне
Аз лично предпочитам 100 пъти такова втвърдяване, пред люлеещата возия на оригиналните, която ме побърква... особено при по-висока скорост
След зимата задължително ще ги сменям и аз отново
- Zagy
- нафтения
-
Е не мисля, че е чак толкова зле... според мен колата си се държи доста добре с газовите амортесьори.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Аз съм с б8+пружини и разлика в твърдостта от стоковото е много малка,за стабилност не съм провал толкова,но работата на амортисьора е много бърза.Усещането при каране на слабо неравни повърхности,е че колата се 1 прелита над дупчиците.
- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
Ако не сменям оргиналните пружини,а само амортесьорите "билщайн-8" проблем ще има ли във височина и т.н....??
- Zagy
- нафтения
-
Няма да имаш проблем.
да, няма проблем, но ти ще вземеш по-скъпото, а ще оставиш пружините.
иначе това са моите впечатления от година , година и половина с Б8 и сега пак с оригиналните. Може пък и да са поомекнали повече отколкото трябва. Ако си намерил добра цена казвай... за предните два минималната цена която намерих е около 750лв.
иначе това са моите впечатления от година , година и половина с Б8 и сега пак с оригиналните. Може пък и да са поомекнали повече отколкото трябва. Ако си намерил добра цена казвай... за предните два минималната цена която намерих е около 750лв.
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
аз съм с Б8 + къси пружини и освен неудобството да се катериш по бордюри, всичко друго е плюс. За твърдостта не мисля, че има огромна разлика от стоковите
- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
Да споделя какво се случи след смяната на оргиналните със спортни газови-билщайн:Относно комфорта си остана същия,стабилноста се повиши драстично,сменил съм и тампоните с лагерчето защото старите си бяха с доста лувт,мисля да сменя и тампоните на носачите защото съм с тези полиоретановите от тях се усеща всяка пукнатинка по асфалта..!!!
е сигурно и с други тампони ще се продължи да се усеща, но не това е най-важното ... 

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Мен дори ме дразни, че съм с твърдото окачване и газово маслени амртисьори. Едно, че е по- ниско и опирам постоянно в легналите полицаи, второ че возията е по- лоша, а София си е /и ще бъде/ пълна с дупки, така че бих се радвал да съм със стандартно окачване! Уви въпроса не е само смяна на амортисьори, а и пружини, че дори и стабилиращата щанга е различна...
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Когато сменяте амортесиори, винаги ли сменяте и тея ударните тампони ??? Те не се ли прецакват ако колата се претоварва ???
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз скоро смених предните с газово-маслени на Боге. Определено стана по твърда. За стабилността мисля, че е излишно да споделям мнения.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2