Малко клекнала от едната страна!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Малко клекнала от едната страна!?
Добър вечер колеги.
От извесно време ми прави впечатление, че задницата и в частност, дясната страна на колата ми седи леко крива. В началото все си викам, от пътя и наклона по който сам я паркирал е, ама дори на паркинги в моловете като я паркирам и я загледам от далеч, дясната и страна сякаш е по-ниска от лявата и стои криво. Съмнявах се нещо по пружините, окачването и т.н, обаче нарочно се загледах и в други купета като мойто и имам чувството, че и при други се забелязва този наклон. Не ми изглежда да е нормално, или може би и други колеги го имат тоя проблем... към какво да се ориентирам?
От извесно време ми прави впечатление, че задницата и в частност, дясната страна на колата ми седи леко крива. В началото все си викам, от пътя и наклона по който сам я паркирал е, ама дори на паркинги в моловете като я паркирам и я загледам от далеч, дясната и страна сякаш е по-ниска от лявата и стои криво. Съмнявах се нещо по пружините, окачването и т.н, обаче нарочно се загледах и в други купета като мойто и имам чувството, че и при други се забелязва този наклон. Не ми изглежда да е нормално, или може би и други колеги го имат тоя проблем... към какво да се ориентирам?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
Re: Малко клекнала от едната страна!?
krisu написа:.... към какво да се ориентирам?
очила с приличен диоптер...

вдигни я и разгледай пружините, амортисьорите и въобще целия мост...
не е от нормалните неща 36ците да седят наклонени на коя и да е страна

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
krisu написа:Добър вечер колеги.
прав си колега пружина е поне при мен ми липсва поовин намотка и седи малко по ниско от едната страна а с спортните ми седеше еднакво но се наложи да я вдигна че иначе щях да съм поредния снегорин

Значи и тия дето съм забелязал, имат подобен проблем. Ей сега след нова година ще я закарам някъде да ги смениме пружините ако трябва. Благодаря...
не е от пружините...имаше преди време една тема за това и човека беше писал, че е разменял местата на пружините и пак му беше останала наклонена
доколкото си спомням така и не беше писано дали е открил проблема..
ето я темата: viewtopic.php?f=8&t=51147&hilit=%D1%83%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0
доколкото си спомням така и не беше писано дали е открил проблема..
ето я темата: viewtopic.php?f=8&t=51147&hilit=%D1%83%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0
Последна промяна zazomazo на 26 Дек 2010, 12:02, променена общо 1 път

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Аз имах същите "симптоми", само че отпред... Реших проблема със смяна на амортисьори 

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ако всичко е изправно не трябва да има въобще никакви наклони.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Блазни ме идеята да сменя и пружините и аморт. ама гледах темата, дето беше дал колегата по горе и да не земе да се окаже, че проблема не е и в тях. Накрая да взема да се примиря и аз като пичагата от темата...
Здравейте, колеги аз съм с Е39 ама и моита кукла е приклекнала от зад в дясно както на колегата Е36 - цата. На мен амортесьорите са ми оригиналните и най-вероятно ще се окаже, че десния е умрял на 50% и не може да я задържи. Или пък може и аз да имам скъсана пружина днес ще се метна под нея да видя какво се случва. А най-добре е при подобен проблем 2бр пружини + 2 бр амортесьори задни за да сте решили проблема изцяло на 100% и в дългосрочен план да няма ядове. Смяната на една пружина или 1 амортесьор води до по скорошни ремонти и повече пари.
Карам оборотомера да сънува кошмари
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Той амортисьора като замине не клеква, а щръква. При мен със смяна на 4 амортисьора с пружини проблема не се реши. Изправи се чак като смених всичкото тампон по задния мост.
И при мен го има, но не се хваща на око. Въпречи че всичко ми здраво отзад без видими износвания по окачването, нови спортни пружини и амортисьори - като натоваря малко повече и прижулва осезаемо от дясната страна/задния пасажер/. По едно време се ококорих и марих прецизно и нищо не излезе като разлика. Някой тампон "диша" повече най-вероятно...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
12 мнения
• Страница 1 от 1