Вижте ми новата кора!
Модератор: Icco
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Вижте ми новата кора!
Това е нещо което сам съм си измайсторил, и този факт ме прави много горд - въпреки че не изглежда много забележително мене много ми харесва и ще се радвам ако и на вас ви харесва как съм го направил. Малка подробност -- XXL - а на стъклото е извълбано със пясъкоструйка и в самото стъкло съм пуснал ярки червени светодиоди свързани към една звукова платка - ефекта е че натписа свети, а при пиковете на баса се активират и по-силните синьо -зелени диоди с които съм осветил големите колони на кората. Наистина е много ефектно, ще трябва да го заснема със камера и да го кача..
Sory че не се виждаха снимките - смених им сървъра...
UPDATE 7.12.05
По помод на изброените коментари и особенно изкам да обърна внимание на написаното от Тони70 - съгласен съм че се получава нещо като изваждане на мошността - но колоните на кората са широколентови - не са само бас както предполагаш ...
Проблема в КОМПАКТА е, че отпреде при водача няма място за средни - или аз не ги знам каде се слагат. Има само пицялки във вратите. И те неса нещо особенно защото като усиля музиката и пръщят - общо взето имам доста голям проблем с пращенето - ако не усилвам много и си свири много готино .- ама реша ли да увелича до дупка и много гадно пращи. Мислих да намаля нивото на улилователят, но май по-добре да си купя някакви по-мощни колони. Само че не разбирам нищо от колони. Помагайте.
Истината е че си купих бас и усиловател и ми свършиха парите и от нямане какво да правя разбих една стара тонколона на село и изкарах тия големи говорители (родно производство) - първо си мислех че ще вадят хубав бас, ама се оказаха повече средни отколкото басови.
А да издам една тайна - тия говорители съм ги боядисал със спрей - защото оригиналният цвят на конусите беше пожълтяла хартия. Аз ги боядисах черни и малката фунийка по средата в Циян - за да си ходи с бродираният надпис Блаупункт на баса - и понеже надписа на баса е много готин , а след като сложа кората , той нямаше да се вижда реших да направя прозорец (всъщност първо си помислих дали не мога да си поръчам да ми избродират същия надпис - ама се отказах веднага след като разбрах цената - 6-8лева на квадратен сантиметър)
Първо си мислех да направя прозореца от плегсиглас - ама и той е много скъп пък и се драска лесно. Така че го направих от стъкло. И понеже съм правил и преди пясакоструйка, реших да си издалбая нещо в стъклото така че като му пусна светлина отстрани да свети там кадето е издълбано - но при пясакоструйката е много трудно да издълбаеш нещо -. те по скоро само матират стаклата, както и да е живи и здрави да са хората, направиха го що годе добре (това удоволствие ми струваше 5 лева)
Ще гледам скоро да пусна и клипче със светомузиката....
update -3.mart.06
хехе успях да си открия място за тонколони отпреде, точно в краката на водача и пътника. Сега остава само да си свържа всичко.
Sory че не се виждаха снимките - смених им сървъра...
UPDATE 7.12.05
По помод на изброените коментари и особенно изкам да обърна внимание на написаното от Тони70 - съгласен съм че се получава нещо като изваждане на мошността - но колоните на кората са широколентови - не са само бас както предполагаш ...
Проблема в КОМПАКТА е, че отпреде при водача няма място за средни - или аз не ги знам каде се слагат. Има само пицялки във вратите. И те неса нещо особенно защото като усиля музиката и пръщят - общо взето имам доста голям проблем с пращенето - ако не усилвам много и си свири много готино .- ама реша ли да увелича до дупка и много гадно пращи. Мислих да намаля нивото на улилователят, но май по-добре да си купя някакви по-мощни колони. Само че не разбирам нищо от колони. Помагайте.
Истината е че си купих бас и усиловател и ми свършиха парите и от нямане какво да правя разбих една стара тонколона на село и изкарах тия големи говорители (родно производство) - първо си мислех че ще вадят хубав бас, ама се оказаха повече средни отколкото басови.
А да издам една тайна - тия говорители съм ги боядисал със спрей - защото оригиналният цвят на конусите беше пожълтяла хартия. Аз ги боядисах черни и малката фунийка по средата в Циян - за да си ходи с бродираният надпис Блаупункт на баса - и понеже надписа на баса е много готин , а след като сложа кората , той нямаше да се вижда реших да направя прозорец (всъщност първо си помислих дали не мога да си поръчам да ми избродират същия надпис - ама се отказах веднага след като разбрах цената - 6-8лева на квадратен сантиметър)
Първо си мислех да направя прозореца от плегсиглас - ама и той е много скъп пък и се драска лесно. Така че го направих от стъкло. И понеже съм правил и преди пясакоструйка, реших да си издалбая нещо в стъклото така че като му пусна светлина отстрани да свети там кадето е издълбано - но при пясакоструйката е много трудно да издълбаеш нещо -. те по скоро само матират стаклата, както и да е живи и здрави да са хората, направиха го що годе добре (това удоволствие ми струваше 5 лева)
Ще гледам скоро да пусна и клипче със светомузиката....
update -3.mart.06
хехе успях да си открия място за тонколони отпреде, точно в краката на водача и пътника. Сега остава само да си свържа всичко.
Последна промяна aptucta на 03 Мар 2006, 23:06, променена общо 4 пъти
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Бива...Бива... Само да кажа Нещичко, Колега...
Предполагам че Говорителите Който са ти на Кората, Също Свирят Бас Честоти... Нали......
Ако съм Прав.... Ще ти кажа нещо....
Ако не съм, То тогава си сложил Неподходящи Говорители за Среди...
Тааааа.....
Може ли да ти задам Един Въпрос...
Какво се Получава когато в Една Бас Колона, СЛоЖиш Друга по-малка, но равна по мощност на голямата Бас Колона
Нека аз да ти Кажа, самоунищожение на бас Честотите
Голямата Колона, как да го кажа ЗАПУШВА малката колона и в същото Време Малката колона пречи на Голямата колона, защото свири в нейния обем... та тя няма обем да свири по този начин.
В Твоя Случай ТИ точно това си Направил
БаГажника, ти представлява една голяма бас колона, а Суб-Басът Който си сложил в Него Друга Бас-колона
И така Суб-басът, Свири в ПРОТИВОФАЗА на Говорителите на кората и Вместо да Плучиш По-голям ефект ти имаш Изваждане...
Определено Ушите ти ще се Залъжат, че Като свирят и двете Едновременно - Има По Голям Ефект от колкото само с едното бас-тяло,защото мощноста се Удвоява/Умножава, и с това тресенето ства малко по силно, Но Това Далеч не е така...
Няма да се Задълбочавам и да ти говоря още глупости, Но те съветвам, да си оставиш Суб-Басът в багажника и на местото на Говорителите на кората, Да сложиш едни яки затворени Удърни среди. Така ще имаш Як Удър, и Хубав и Отчетлив Бас...
Но това е си е мое мнение, нали:ok:
Кората ти Има Уникален Дизайн, Браво.

Предполагам че Говорителите Който са ти на Кората, Също Свирят Бас Честоти... Нали......
Ако съм Прав.... Ще ти кажа нещо....
Ако не съм, То тогава си сложил Неподходящи Говорители за Среди...
Тааааа.....
Може ли да ти задам Един Въпрос...
Какво се Получава когато в Една Бас Колона, СЛоЖиш Друга по-малка, но равна по мощност на голямата Бас Колона
Нека аз да ти Кажа, самоунищожение на бас Честотите
Голямата Колона, как да го кажа ЗАПУШВА малката колона и в същото Време Малката колона пречи на Голямата колона, защото свири в нейния обем... та тя няма обем да свири по този начин.
В Твоя Случай ТИ точно това си Направил
БаГажника, ти представлява една голяма бас колона, а Суб-Басът Който си сложил в Него Друга Бас-колона
Определено Ушите ти ще се Залъжат, че Като свирят и двете Едновременно - Има По Голям Ефект от колкото само с едното бас-тяло,защото мощноста се Удвоява/Умножава, и с това тресенето ства малко по силно, Но Това Далеч не е така...
Няма да се Задълбочавам и да ти говоря още глупости, Но те съветвам, да си оставиш Суб-Басът в багажника и на местото на Говорителите на кората, Да сложиш едни яки затворени Удърни среди. Така ще имаш Як Удър, и Хубав и Отчетлив Бас...
Но това е си е мое мнение, нали:ok:
Кората ти Има Уникален Дизайн, Браво.
Последна промяна Toni70 на 31 Дек 2005, 17:12, променена общо 1 път

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
супер е станала кората само не ми харесаха тея решетки на кората
просто правят кората да изглежда обикновена а това не е така
моят съвет е да ги махнеш тея решетки и да оставиш само говорителите 
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Добре е станало като изключим, че концепцията бас на кора + бас в каса не ми харесва никак. Ако можеш качи и някоя снимка с включено осветление, че ми е интересно да видя как се получава с надписа.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
да и аз имам един въпрос ... !!
Къде да ти задните колони ..?! Или си на BASS отзад и колони отпред ...
така не е ли малко ... хмммм,...
иначе дизайна ми харесва =)
Къде да ти задните колони ..?! Или си на BASS отзад и колони отпред ...
така не е ли малко ... хмммм,...
иначе дизайна ми харесва =)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
този път toni70 наистина е прав, но не е непременно необходимо да си сменяваш колоните. единия вариант е да ги сложиш в кутии, а ако не ти се занимава може да им сложиш кондензатори.
The_Ancient написа:този път toni70 наистина е прав, но не е непременно необходимо да си сменяваш колоните. единия вариант е да ги сложиш в кутии, а ако не ти се занимава може да им сложиш кондензатори.
Внимавай, не слагай ти кондензатори, а някой който доста чатка от CARAudio, защото те трябва да се изчислят... не е Туко-така тая работа....
Отнемат Съпротивлението на Говорителите и може да си Гръмнеш карйното стъпало (Усилвателя)
Сложна е Тя тая...... работа......
Успех...

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Toni70 написа:The_Ancient написа:този път toni70 наистина е прав, но не е непременно необходимо да си сменяваш колоните. единия вариант е да ги сложиш в кутии, а ако не ти се занимава може да им сложиш кондензатори.
Внимавай, не слагай ти кондензатори, а някой който доста чатка от CARAudio, защото те трябва да се изчислят... не е Туко-така тая работа....
Отнемат Съпротивлението на Говорителите и може да си Гръмнеш карйното стъпало (Усилвателя)
Сложна е Тя тая...... работа......
Успех...
прав си, може би наистина трябва да потърся някой бог на кар аудиото като теб, например. всъщност, защо не изясниш малко въпроса по изчисляването им ?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2