Проблем с запотяване на прозорци
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем с запотяване на прозорци
shopaza написа:metodi80 написа:Колега , висчко хубаво , но на управлението има едно бутонче , което казва дали в купето да влиза въздух от вън или не .... както и колегата fedoracore ти каза .... Това бутонче (на дигиталния климатроник) има три стрелки , които описват окръжност и се "гонят" една друга .... Това бутонче трябва да е изключено , за да ти вкарва въздух от вън ..... При тебе изключено ли е БАШ това бутонче ? Защото ако свети , то от там ти е целия проблем !
бе човек несам толкова невеж хайде сега........и да свети и да не свети се тая хлапата си хлопва като е натиснато и свети и има малко повече конденз отколкото като не е натиснато.......
А нивото на антифриза следиш ли го ?
- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25
metodi80 написа:shopaza написа:metodi80 написа:Колега , висчко хубаво , но на управлението има едно бутонче , което казва дали в купето да влиза въздух от вън или не .... както и колегата fedoracore ти каза .... Това бутонче (на дигиталния климатроник) има три стрелки , които описват окръжност и се "гонят" една друга .... Това бутонче трябва да е изключено , за да ти вкарва въздух от вън ..... При тебе изключено ли е БАШ това бутонче ? Защото ако свети , то от там ти е целия проблем !
бе човек несам толкова невеж хайде сега........и да свети и да не свети се тая хлапата си хлопва като е натиснато и свети и има малко повече конденз отколкото като не е натиснато.......
А нивото на антифриза следиш ли го ?
през ден го гледам няма мърдане.......

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Както колегата е написъл клапата за въздух която се намира точно зад бушоните или зад сервото .Изглежда едно такова в което елизат 3 черни маркуча.На мен ми беше забила тази клапа и вкарваше само топъл въздух дори при включен климатроник на 16 градуса.Можеш да си я отремонтираш.Има много подробна тема за този клапан.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8#p2294458
Много подробно описание.
Много подробно описание.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Драгослав написа:Както колегата е написъл клапата за въздух която се намира точно зад бушоните или зад сервото .Изглежда едно такова в което елизат 3 черни маркуча.На мен ми беше забила тази клапа и вкарваше само топъл въздух дори при включен климатроник на 16 градуса.Можеш да си я отремонтираш.Има много подробна тема за този клапан.
Много подробно описание.
Колега , тоя линк е за клапаните на парното , това не са "клапи за въздух" , те нямат общо с вкарването на въздух в купето и нямат общо с потенето на прозорците !
fedoracore написа:клапата за въздух - вътре/вънка.
Стъклата се потят точно заради липсата на входящ въздух отвън

там търси проблема
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Колега много добре знам за какво са тези клапи,все пак ако нищо не помогне пробвай да не е проблема от тях и пиши. 

- shopaza
- младши ентусиаст
-
а това чудо може ли да му е прецакан дехидратора на въздуха и от там да прави тая мизерия......

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Доколкото съм запознат,тези клапани участват в управлението на топъл студен въздух и проблема който създавт е следния:може да забият ,тоест не отварят или топлия или студения въздух е възможно само частично да отваря и да не влиза въздух с капацитета ,който е необходим.А относно дехидратора-това не го знам какво е и защо е. 

- shopaza
- младши ентусиаст
-
значи дехидрататора мисля че изсушаваше въздуха и не позволяваше май точно този ефект койтоо при мен се получава.Ако греша моля поправете ме

Колега нещо бъркаш!Никоя кола няма дехидратор който да изсушава входящия въздух,а за тази цел се използва климатика(а самата климатична с-ма има дехидратор,но това е тема на друг разговор).Ти проверили силата на духане на вентилацията?
- shopaza
- младши ентусиаст
-
IPI78 написа:Колега нещо бъркаш!Никоя кола няма дехидратор който да изсушава входящия въздух,а за тази цел се използва климатика(а самата климатична с-ма има дехидратор,но това е тема на друг разговор).Ти проверили силата на духане на вентилацията?
абе чесно да ти кажа струва ми се че малко слабо духат и интересно от левия край горе предния джам неще да го обдуха като хората......та това ме навежда на мисълта че не духа достатъчно силно..

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Както някой колега вече написа: провери си отново филтъра, защото понякога и за няколко месеця се задръства до неузнаваемост - процедурата, знаеш, не е чак толкова сложна а и времето сега позволява 
Другото за което аз се сещам и съм имал с това проблем е, дали нямаш някакъв източник на влага, ВЪТРЕ, в купето. Примерно: относително скоро прани седалки, влизане на вода в купето, мокри стелки и т.н.

Другото за което аз се сещам и съм имал с това проблем е, дали нямаш някакъв източник на влага, ВЪТРЕ, в купето. Примерно: относително скоро прани седалки, влизане на вода в купето, мокри стелки и т.н.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
виж и дренажите на ваничката под кората на чистачките , да не ти прелива от там към купето нещо ??? ако е така можеби поленовия филтър ще е мокър . Дехидратор има , но е на системата под налягане и дехидрира фреона .

- shopaza
- младши ентусиаст
-
утре дано е хубаво времето да пробвам всяко едно нещо което ми казвате......и дано се оправи.....

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
някой може ли даде схема да видя тази клапа вътре/вънка, защото при мен като съм пуснал да вкарва въздух отвън, едвам го усещам..

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3