Помагайте - 320i не пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i Touring
Мечтае да кара: E91
Детайли за колата: харчи в несвест

Помагайте - 320i не пали

Мнение от methood » 20 Дек 2010, 22:08

Здравейте
става на въпрос за 320i е46 150 коня.
днес както си карах спрях и да запаля после.... :no:
:dunno: проблема ми сее случвал друг път, но се оправяше от самосебе си.
като въртя се опитва да запали но.... не успява и мирише на бензин като пъвъртиш повече
на диаогностика с ИНПА ми дава следните грешки

133 - SIgnal CAn ASC 3
52 - activate solenoid valve exhaust flap
35 - activate relay secondary air pump
62 - activate solenoind valve seconday air
126 - activate solenoid valve tank leak diagnostic pump
127 - actiavte solenoid valve sucking jet pump
50 - activate solenoid valve fuel circulation switch
Имам газова уредба но едвали проблема идва оттам. щото преди като ми направи проблема и запали на бензин работеше на супер ниски обороти с натиснат педал на гаста и в момента който превключи на газ всичко се оправи по работата.
мерси предварително
за мнения и препоръки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Помагайте - 320i не пали

Мнение от slitter » 21 Дек 2010, 0:17

Mи не е от газовата, ама тя е причината това да се случи, колкото и неприятно да звучи, колкото и да не ви се вярва! Самия факт, че не иска да пали на бензин, а на газ иска е достатъчно показателен какво причинава газовата уредба върху вашия автомобил и само ми кажете колко спестихте от газта на тия цени, при положение, че колата сега особено зимата пали на бензин и работи на бензин до определените достигнати температури, за да превключи - и хоп - вие сте стигнали до мястото, а колата или още не е превключила или сте я покарали 3-4 км. и сте я угасили! А такааа, а като се преебе нещо сега - кой трябва да плати - вие??? И колко спестихте и колко ще излезе ремонта???? Трудно да се изчили! А при 6-ка газ??? Много зле! М43 що годе приема газта, ама колкото и шестаци да съм виждал с газ, толкова ги е боляло глава хората, дето са ги притежавали! Какато и да е! Свършвам с конското, всеки сам си знае за себе си!

Сега по проблема: от всичките тия грешки, ходи ги разбери по логика кво значат, аз виждам следния проблем - нема бензин!!! Нема кво да се възпламени там горе! И според мен за тва не пали! А инпа е програма дет не ти дава много информация! Хубаво е да се закачи с ДИС, който за всяка една грешка ти дава инфо какво точно я причинява и те препраща към тестове на евентуалните проблемни места и така по причинно следствени връзки може да разбереш за кво иде реч! Така като дообясняваш как се оправя - още повече мога да твърдя, че баш нема дебит горе или са се спекли яката работа бензиновите инжектори и т.н. По-скоро е първото! Предполагам помпата е почнала да сдава багажа! Тормози се, щото кат караш на газ трябва да връща целия изпомпан бензин обратно в резервоара! Хубаво е човека да се сеща да сменя и горивния филтър, щото кво кат си на газ, той бензин пак си минава от там постоянно (ако газовата не е направена така, че да спира помпата кат си на газ)! Та стигаме и до друга възможна причина - ако е направена да спира помпата, дали не се е получил проблем при тръгването на помпата като трябва, когато е необходимо! И така нататък, и така нататък! Според мен първите грешки са следсвие на вторите, ако мога така да се изразя! Проверете помпата, филтъра, измерете налягането горе и най-вече иди при някой с ДИС да закачи и да помисли, а ако успее да го измисли после при газаджийте! Успех колега!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 21 Дек 2010, 2:46

Само не разбрах къде прочете това ???
slitter написа:Самия факт, че не иска да пали на бензин, а на газ иска

А и следващият цитат много ме учудва
slitter написа:при положение, че колата сега особено зимата пали на бензин и работи на бензин до определените достигнати температури, за да превключи

Че колега тя и лятото пали на бензин и работи на бензин до определените достигнати температури бе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 21 Дек 2010, 11:54

tisho_ написа:Само не разбрах къде прочете това ???

Eто къде:
:dunno: проблема ми сее случвал друг път, но се оправяше от самосебе си....щото преди като ми направи проблема и запали на бензин работеше на супер ниски обороти с натиснат педал на гаста и в момента който превключи на газ всичко се оправи по работата

А и следващият цитат много ме учудва
tisho_ написа:
slitter написа:при положение, че колата сега особено зимата пали на бензин и работи на бензин до определените достигнати температури, за да превключи

Че колега тя и лятото пали на бензин и работи на бензин до определените достигнати температури бе.

Не знам кво те учудва! Нима сега зимата не работи повече време на бензин, щото заграва по-бавно на -3, отколкото на +28 ли??? Знам, че и лятото пали на бензин! Наясно съм с това, ама на 3-тата минута вече прехвърля! Колега, ако имаш да кажеш нещо на човека по проблема му кажи! Кво се занимаваш с мене! Нима не съм прав??? Айде да не правиме :OT:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 21 Дек 2010, 11:58

:yes: Ама като гледам и ти не му помагаш, а дори и го заяждаш че си е сложил газово ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 21 Дек 2010, 12:04

tisho_ написа::yes: Ама като гледам и ти не му помагаш, а дори и го заяждаш че си е сложил газово ;)

ЯВНО ЩЕ ПРВИМ :OT: :D !
Верно е, че го заядох в началото, ама това си е конструктивна критика! И все пак казах, че всеки сам си преценява за себе си! После обаче споделих какво би могло да причинява проблема, а освен това му дадох ценен съвет да посети някой с оригинален софт, за да го насочи по-подробно към евентуалните проблемни места! На този етап няма ккакво повече да му помогна! Трябва да се гледа и от дигностик и от газаджия - трябва да се отстрани проблема и първопричината за него, ако иска да се чувства сигурен в автомобила си!

Потребител
Аватар

Мнение от methood » 21 Дек 2010, 12:18

Здравей колега.
Колко съм спестил ли ами аз карам в Германия повечето време пребивавам тук. и да кажем, че цените са следните.
бензин 1.47 евро за литър, газ около 60 цента да литър. от март месец 2010 до ден днешен съм минал 35000 км.
смятай колко съм спестил. колата не съм я взел да и се любувам а да я карам.
имам и ДИС, ще я закача и с ДИС дано покаже нещо по смислено щото тия грешки всичките на куп изведнъж няма как да са се строшили всички тези датчици и неща просто едно се е прецакало и останалите са вторични грешки. бензиновата помпата върти като дам контакт. що се отняся за газта до преди седмица беше тип топ.друго което ми идва на ум е тези релета който гасят бензиновите инжектори да са се прекаали.
все пак мерси. ще поровя и с ДИС ако излезе нещо повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 21 Дек 2010, 19:00

по 120 км на ден ли?браво...аз един приятел имам тираджия,той по-малко км прави и пак се изморява,за тебе незнам... :)))

Потребител
Аватар

Мнение от methood » 21 Дек 2010, 19:59

Виждам, че само тесни специалисти пишат :clap:
По добре си купете по едно колело за 3 4 км на ден няма смисъл да се любувате на тия талиги на по 10 и повече години. Не забравяите, че това нее някаква супер кола а най-нормална кола която е създадена за каране :driving: не за да си я пазите данеби да се счупи нещо или недай си боже да и сложите газ. :paranoid:

Евала пичове!!! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 21 Дек 2010, 22:31

Aз те разбирам, че очакванията ти са други и искаш някой да ти каже какъв е точно проблема, ма при това положение по-добре иди на врачка! От опит ти казвам, че не се толерират новодошли, които се конфронтират с по-стари! Нещо като в казармата, ако си ходил! Старото си е старо, заека си е заек, докат стане стар! :lol: :lol: :lol: Разбирам те, че пътуваш явно много и си минимизираш разходите с газовата, но като цяло допълнителното слагане на газ не се гледа с добро око тук! Разбирам те напълно, че действително е46 е съвсем нормална кола, която си се чупи и още как - иначе намяше да има толкова много теми и да бъде един от най-развитите технически форуми, но определено повечето тук са фенове и малко като болестно състояние с диагноза се вталясват в колите си и това е нормално - в БМВ може да се влюбиш, не щото е ново, а шото е различно! И ако всичко това не ти харесва в този форум от едно естествено създало се общество (много хора сме приятели тук) вазирай по най-бързия начин!!! Ако реиш, че искаш да се впишеш в това общество, бъди по-умерен, особено в началото! И не на последно място - тук има хора, които наистина много разбират и ако имаш нужда от помощ ше ти бъде оказана, обаче е нобхдимо да се поровиш малко!!!

ПС: http://vbox7.com/play:db1327b8 :shock: :clap: :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 22 Дек 2010, 1:10

slitter написа:Aз те разбирам, че очакванията ти са други и искаш някой да ти каже какъв е точно проблема, ма при това положение по-добре иди на врачка! От опит ти казвам, че не се толерират новодошли, които се конфронтират с по-стари! Нещо като в казармата, ако си ходил! Старото си е старо, заека си е заек, докат стане стар! :lol: :lol: :lol: Разбирам те, че пътуваш явно много и си минимизираш разходите с газовата, но като цяло допълнителното слагане на газ не се гледа с добро око тук! Разбирам те напълно, че действително е46 е съвсем нормална кола, която си се чупи и още как - иначе намяше да има толкова много теми и да бъде един от най-развитите технически форуми, но определено повечето тук са фенове и малко като болестно състояние с диагноза се вталясват в колите си и това е нормално - в БМВ може да се влюбиш, не щото е ново, а шото е различно! И ако всичко това не ти харесва в този форум от едно естествено създало се общество (много хора сме приятели тук) вазирай по най-бързия начин!!! Ако реиш, че искаш да се впишеш в това общество, бъди по-умерен, особено в началото! И не на последно място - тук има хора, които наистина много разбират и ако имаш нужда от помощ ше ти бъде оказана, обаче е нобхдимо да се поровиш малко!!!

ПС: http://vbox7.com/play:db1327b8 :shock: :clap: :)

:OT: Колега браво! :yes: :bowdown:

А за колегата със проблема ме съмнява да спестява кои знае колко щото нормално бензин ще ти гори не тия немски аутобани към 7-9л,а газ не по малко от 15л.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 22 Дек 2010, 1:26

И ако някой от вас който чете тази тема и има ГАЗОВО та било и то за 2000лв моля веднага да напусне форума докато не го е налазил някой бензинаджия
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от methood » 22 Дек 2010, 1:32

Здравейте на ново :wave:
така известно ми е, че в форума има много хора който разбират доста писал сам по други проблеми и са ми давали наистина супер ценни съвети, за което съм безкрайно благодарен!!! принципно да ви кажа, че на човек дето му еб...т жената и дето му е счупена колата не се смеее :nono: :ok: туй в рамките на шегата. Да известно ми е, че хората от този форум са малко вманиачени. аз също харесвам марката.
но да тези работи с газта са малко преувеличени. имам добро чувство за хумор, но колегата със тираджията ме подразни нямаше как да се въздържа.
питам за мнение във форума защото както казахме има хора който разбират доста а в германия има хора който неразбират много особено в сервизите, дори били те и на БМВ.и там действат на друг принцип сменят и таксуват на час а не си дават мн зор и са доста тъпи и праволинени. пък да кажеш не съм милионер, че да плащам някой да става майстор на мойта кола точно.
БМВ наистина и по различна кола има доста предимства и плюсове, но да все пак е46 е кола.от гледна точка чупене да колкото повече по една кола толкова повече вероятност да се счупи. като цяло мога да кажа здрава за тези километри сам сменил само датчик на разпределителен вал което на практика си е...нищо.
Благодаря ви за критиката
мисля, че проблема ми е че в резервоара имам боклук щото като качвах колата на платформа и после свалих в сервиза на третото въртене запали. след това карах спрях и почна пак леко да прави номера но заклатих назад напреед и спря.Та ще сваля помпата и ще видя има ли нещо в резервоара може би там е проблема.

Мерси и весело изкрване на празниците

Относно клипчето, мойта също я слагах в БГ. малко сме назад със сигурността тука като отидох при едни поляци не гераманци да кажеш, че ще кажат щом ТЮВ нама не може това е всичко грешно , та хората казаха, че тъй уредба от гледна точка сигурност не се слага. та да не се чудим защо гърмят коли после. най-вече щото сме специалисти :ok:
аз съм същия да кажа само...говоря и за себе си някой да не помисли нещо грешно

-----------------

мММ де да гореше 7 почваме от 8,3 извън и 13 14 вътре бензин а ГАЗ извън 11 12 вътре 16-20 според зависи в какво настроение си. на повярвай човек спестява се и то доста не малко. Колата ми е автоматик!!! това допринася за разхода малко, но пък голямо удобство, по рано жената като се прибера и пита що си изморен то кво няма си изморен цял ден скорости включвал :driving:

mod:когато искаш да кажеш нещо след твоето мнение, просто го променяш, а не пускаш нови

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 22 Дек 2010, 2:32

първо малко се обиждам като ни наричаш тесни специалисти,според мен и твоите километри,АЗ бих си взел дизелова кола?! второ-от 2007 година откакто съм регистриран в тоя форум,последният който писа,че има проблем с 320и,каза-Ремъка свири.и изведнъж изкачаш ти с 10 грешки и газ,нормално колегите почват да буйстват,макар за мен да не е проблем и аз се замислям за газ,но като гледам и чувам за проблеми,по-добре да я продам и да взема дизел.всеки според джоба все пак :) отделно колегата ти каза-отиди на читава диагностика и готово.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d `04
Мечтае да кара: nothing else :)

Мнение от Collision » 23 Дек 2010, 16:31

Здравей,

точно преди 2 седмици един приятел с Меган 1.6и също с газова имаше проблем подобен на твоа.

Газовата му беше автоматична, но не палеше нито на бензин, нито на газ. Палеше единствено на неутралната средна позиция на копчето и после като се превключи на газ си вървеше. Превключеше ли на бензин - колата умираше за около 20 секунди.
Оказа се, че в бензиновата помпа е проблема. Дано съм помогнал! Успех!
Изображение

Назад към E46