Препрограмиране/отключване на бордкомпютър след монтаж
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Препрограмиране/отключване на бордкомпютър след монтаж
pazokolarov написа:milennyc написа:.......
защото колата има пиропатрон и то ЕДИН и тогава няма да запалиш въобще докато грешката на Слави не е пиропатрон на колата а е грешка на airbega(коланите).
A тогава belt t(P)ensioner какво ще рече?Вероятно нещо различно от пиропатрон, според тебе?
В колата има най-малко 3 пиропатрона - 2 на предните два колана и един на акумулатора, ако и задните колани нямат опъвачи (май е рядкост).
А проблема на колегата май е в самото табло - или няма кабел в пин 13 на буксата А2 или просто не може да показва данните на БК (има и такива скопени табла - не знам защо, немска простотия).
Колега пиропатрона си е пиропатрон а оптегачите на колана са си оптегачи. Ако за тебе пиропатрона е оптегач на колана тогава говорим за различни неща. И майстора който "цитира" нямаше да му каже пиропатрон .....

cartridge-пиропатрон

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега точно пиропатрон донатяга колана при удар и той е в оптегача на колана и като се блъснеш и като гръмне си се чува много ясно и те залепя за седалката после се сменя защото колана не функционира правилно то реално и еърбеговете се отварят посредством пиропатрон
Барай шишарката Минкеее ....
берей, че пироманска среща стана
в интерес на истината belt tensioner значи обтегач на колана, но смисъла е точно пиропатрон, защото гърмими и кара колана да те задържи плътно на седалката посредством прекъсването на веригата, т.е. така както гърми баш пиропатрона при акумулатора, за да изключи всички токове. Общо взето един и същи принцип в две различни направления. Чувал съм доста хора да го наричат пиропатрон на колан. Не спорете за глупости, нема сми...
Колкото до таблото - или не се прави добре кодирането или нещо може да е наистина недоизкусурено в таблото. Но борда е единствено и само прерогатив на Instrument Cluster (Таблото). То прави изчисленията, то се адаптира при кодирането, а не нещо друго. Така че помоли майстора да влезе в Таблото и да провери за грешки и да му се направят всички процедури по тестването (между другото има тест за борда), а не да влиза в ербега и да търси там. Всъщност аз предполагам, че човека е направил скан на всички системи и просто му излиза грешка само в бега и затова се чуди и не се е сетил да влезе само в таблото. Според мен нямаш наистина никакви грешки в таблото, но все пак провери. И направете процедурата по кодирането още введнъж. След успешно прекодиране таблото избучава и се ресетва - занулява се всичко, освен ойла и общия километраж. Ако пак няма ефект провери дали не ти липсва пина, за който колегата ти каза.

в интерес на истината belt tensioner значи обтегач на колана, но смисъла е точно пиропатрон, защото гърмими и кара колана да те задържи плътно на седалката посредством прекъсването на веригата, т.е. така както гърми баш пиропатрона при акумулатора, за да изключи всички токове. Общо взето един и същи принцип в две различни направления. Чувал съм доста хора да го наричат пиропатрон на колан. Не спорете за глупости, нема сми...
Колкото до таблото - или не се прави добре кодирането или нещо може да е наистина недоизкусурено в таблото. Но борда е единствено и само прерогатив на Instrument Cluster (Таблото). То прави изчисленията, то се адаптира при кодирането, а не нещо друго. Така че помоли майстора да влезе в Таблото и да провери за грешки и да му се направят всички процедури по тестването (между другото има тест за борда), а не да влиза в ербега и да търси там. Всъщност аз предполагам, че човека е направил скан на всички системи и просто му излиза грешка само в бега и затова се чуди и не се е сетил да влезе само в таблото. Според мен нямаш наистина никакви грешки в таблото, но все пак провери. И направете процедурата по кодирането още введнъж. След успешно прекодиране таблото избучава и се ресетва - занулява се всичко, освен ойла и общия километраж. Ако пак няма ефект провери дали не ти липсва пина, за който колегата ти каза.
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
колеги, филма е пълен, проблема е в единия процесор който командва показанията и моторите на стрелките, стигнах до извода, че таблото ми е някво скопено. При евентуална смяна всичко е ок, така че или ново табло или само работещ процесор
ако на някой му се намира здраво табло с тая функция или неработещо със здрав процесор да драсне

ако на някой му се намира здраво табло с тая функция или неработещо със здрав процесор да драсне

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Тази тема май е позагинала, но тьй като я има реших да не отварям нова с въпроса си. Има ли към кой да се обърна да ми активира и помогне с направата на лостче за бордовия комп? Има ли значение дали коата е 98 или 99 година?
- Plamin
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 523i
а аз да питам с карсофт може ли да с е активира
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
неPlamin написа:а аз да питам с карсофт може ли да с е активира
Re: Много е точен човека.Разбира от програмираме и взима тънко
slitter написа:Ako някой има нужда от препрограмиране за борда и за каквото и да били друго в София, на линия съм. Имам работещ ДИС. ЛС или 0886315315
Ами с BMW INPA 5 може ли да се активира БК?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
rosko26 написа:Ами с BMW INPA 5 може ли да се активира БК?
Не
Re: Re:
beno2377 написа:slitter написа:Ako някой има нужда от препрограмиране за борда и за каквото и да били друго в София, на линия съм. Имам работещ ДИС. ЛС или 0886315315
+1 за slitter Колегата е супер точен. Преди 2 седмици ми монтира лостчето и ми отключи борд компютъра, а също така ми активира и дневните светлини. И най-важното е, че не взима скъпо.
И аз благодаря на slitter.

Благословен да бъде този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Нека да се счита за ъп на темата,много полезна!
Никъде не споменавате какво показва БК на е46...кои са му всичките функции? Имам е36 с 18-бутония БК , откючен ми показва много глезотийки ( литри в резерв., зареждане на колата,моментни разходи,дигитален километраж...т.н.) Скрити менюта 21....същото ли е при е46?
Никъде не споменавате какво показва БК на е46...кои са му всичките функции? Имам е36 с 18-бутония БК , откючен ми показва много глезотийки ( литри в резерв., зареждане на колата,моментни разходи,дигитален километраж...т.н.) Скрити менюта 21....същото ли е при е46?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не е точно същото. При Е46 скритите менюта се активират отделно и действат до изключване на ключа. А БК показва външна температура, среден разход, средна скорост, оставащи километри които могат да се изминат с наличното гориво (и часовник).
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Скритите менюта на БК е36 също се пускат по-отделно, пише се ТЕСТ номер:1-21.....
Намерих едно клипче :
http://www.youtube.com/watch?v=ImCUQjmMhfM
На всички е46 ли е такъв метода за показване на скритите финкций?
Намерих едно клипче :
http://www.youtube.com/watch?v=ImCUQjmMhfM
На всички е46 ли е такъв метода за показване на скритите финкций?
Здр.колеги!Монтирах си лостче с бутон за борд комп.Кабелите от лостчето са 4,този жълтия от пин 1 който отива към пин 13 към буксата на километража е налице.Бутончето работи(проверено е),но като стигна до отклюяването на БК с ДИС не се получава.Следвам стриктно сръпките описани тук в форума.Идва момент в който ДИС не распознава таблото и иска някакъв код.Четох и за точка до километрите-при мен я има.Това означава ли че километража не е адаптиран към еку-то и затова ДИС не распозва таблото?Ако се наложи адаптация ка се прави?