Салон - задни седалки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Салон - задни седалки

Мнение от balcanbas » 19 Дек 2010, 3:32

Преди няколко дни си взех горна и долна част на задните седалки, всичко беше прекалено хубаво, за да мине по 'мед и масло' ...
та колата ми е седан от 93' ,седалките са от ТДС 97 /с подлакътника/ - махнах ги моите , сложих първо долната част, която пасна перфектно,обаче при горната се получи,че са малко по широки с по около 3см от 2-та края и не могат да прилепнат до щипките,за да ги затворя и се получи луфт от около 3 пръста,които недостигат за да прилепнат плътно :cry:

Ако имате някакви идеи - предложете ги !!!

Написах тази информация , за да е полезна ,за колеги които ще заменят салона с друг - ИМА РАЗЛИКА !!!
Преди да ги взема попитах във форума и няколко колеги ми отг. ,че пасват ... Не е толкова фатално,обаче не прилепват !
Ако не бях със затъмени стъкла, щеше да е доста грозничко , дори и сега си ме дразни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Салон - задни седалки

Мнение от stony1 » 19 Дек 2010, 11:50

balcanbas написа:Преди няколко дни си взех горна и долна част на задните седалки, всичко беше прекалено хубаво, за да мине по 'мед и масло' ...
та колата ми е седан от 93' ,седалките са от ТДС 97 /с подлакътника/ - махнах ги моите , сложих първо долната част, която пасна перфектно,обаче при горната се получи,че са малко по широки с по около 3см от 2-та края и не могат да прилепнат до щипките,за да ги затворя и се получи луфт от около 3 пръста,които недостигат за да прилепнат плътно :cry:

Написах тази информация , за да е полезна ,за колеги които ще заменят салона с друг - ИМА РАЗЛИКА !!!
Преди да ги взема попитах във форума и няколко колеги ми отг. ,че пасват ... Не е толкова фатално,обаче не прилепват !
Ако не бях със затъмени стъкла, щеше да е доста грозничко , дори и сега си ме дразни

Колега, няма разлика. И къде не прилепват?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 19 Дек 2010, 12:37

Еднакви са по принцип. Да не си със задна седалка като на купе? До сега съм виждал само на два седана такива, но има.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 19 Дек 2010, 15:57

Пилев написа:Еднакви са по принцип. Да не си със задна седалка като на купе? До сега съм виждал само на два седана такива, но има.

Аз бях със седалки от тия падащите и сега взех такава с подлакътник и на мен не ми пасват рязъх разни неща и трябва още да режа :mhihi: и пак не съм сигурен дали ще паснат :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Мнение от balcanbas » 20 Дек 2010, 0:14

stony1 написа:
balcanbas написа:Преди няколко дни си взех горна и долна част на задните седалки, всичко беше прекалено хубаво, за да мине по 'мед и масло' ...

седалките с подлакътника идват по-широки спрямо обикновената облегалка с по около 3 см от 2-те страни , в началото не можех да си затворя дори вратата, но с много наместване и натискане скъсих разстоянието на 2-3 пръста ... нали за да извадиш горната част трябва да дърпаш отгоре между седалката и кората /на багажника/ , точно там не може да се захване за щипките. Седалките опират в страничните кори , на които седят лампите за купето

Жоро 320и написа:Аз бях със седалки от тия падащите и сега взех такава с подлакътник и на мен не ми пасват рязъх разни неща и трябва още да режа :mhihi: и пак не съм сигурен дали ще паснат :dunno:

Колега , как си го направил с това рязане , не е ли малко грозничко ... мисля да отида на тапицер , за да ми предложи някаква алтернатива
Изображение

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 20 Дек 2010, 13:45

И аз да кажа че си смених задната облегалка и сложих такава с подлакатник и съвпадна идеално без никакви разминавания колата е 96 год седан...... взех я от 320-ска седан ако ви интересува и според мен неможе да има никаква разлика.....
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Жоро 320и » 20 Дек 2010, 17:33

balcanbas написа:
stony1 написа:

седалките с подлакътника идват по-широки спрямо обикновената облегалка с по около 3 см от 2-те страни , в началото не можех да си затворя дори вратата, но с много наместване и натискане скъсих разстоянието на 2-3 пръста ... нали за да извадиш горната част трябва да дърпаш отгоре между седалката и кората /на багажника/ , точно там не може да се захване за щипките. Седалките опират в страничните кори , на които седят лампите за купето

Жоро 320и написа:Аз бях със седалки от тия падащите и сега взех такава с подлакътник и на мен не ми пасват рязъх разни неща и трябва още да режа :mhihi: и пак не съм сигурен дали ще паснат :dunno:

Колега , как си го направил с това рязане , не е ли малко грозничко ... мисля да отида на тапицер , за да ми предложи някаква алтернатива

Значи рязъх тия планките за сгъваемите седалки, те пречат седалката да прилепне! Аз бях с падащи седалки( като ги сваля си удължавам багажника). Сега има още две стърчащи пластини които мисля, че и те пречат и май и те ще си заминат!

iv4ooo89 написа:И аз да кажа че си смених задната облегалка и сложих такава с подлакатник и съвпадна идеално без никакви разминавания колата е 96 год седан...... взех я от 320-ска седан ако ви интересува и според мен неможе да има никаква разлика.....

Старата седалка каква ти беше?

Аватар

Мнение от iv4ooo89 » 20 Дек 2010, 18:59

старата ми седалка беше лилав плюш без подлакатник и новата е същата лилава с подлакатник.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Жоро 320и » 20 Дек 2010, 21:02

iv4ooo89 написа:старата ми седалка беше лилав плюш без подлакатник и новата е същата лилава с подлакатник.

ОК ама беше ли падаща или същата само където има подлакъткик? Защото двата вида се закрепят по различен начин!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 20 Дек 2010, 21:07

balcanbas написа:седалките с подлакътника идват по-широки спрямо обикновената облегалка с по около 3 см от 2-те страни , в началото не можех да си затворя дори вратата, но с много наместване и натискане скъсих разстоянието на 2-3 пръста ... нали за да извадиш горната част трябва да дърпаш отгоре между седалката и кората /на багажника/ , точно там не може да се захване за щипките. Седалките опират в страничните кори , на които седят лампите за купето

Колега, не си наместил хубаво облегалката. Аз също смених моята с такава с подлакътник. Всичко си пасна много добре. Облегалката не опира в корите на колонките.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Аватар

Мнение от iv4ooo89 » 21 Дек 2010, 21:05

Aми чесно да ви кажа не съм виждал седан с падащи седалки.....но може и да има...мойте са на щипки и не се махат когато искаш да качиш нещо дълго.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Жоро 320и » 21 Дек 2010, 21:12

iv4ooo89 написа:Aми чесно да ви кажа не съм виждал седан с падащи седалки.....но може и да има...мойте са на щипки и не се махат когато искаш да качиш нещо дълго.....

Мойте беха такива, като на хечбек :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 21 Дек 2010, 21:20

ще използвам същата тема за да попитам:на моето комби искам да слагам кожен салон...само от комби става задната седалка нали...друго не влиза..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Жоро 320и » 22 Дек 2010, 13:13

SaRaLiQ написа:ще използвам същата тема за да попитам:на моето комби искам да слагам кожен салон...само от комби става задната седалка нали...друго не влиза..

Предните може и от седан обаче задната трябва да си е от комби

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 23 Дек 2010, 23:54

а като цена колко е нормалното да се иска за кожен салон от комби...само седалките :)
Изображение

Следваща

Назад към E36