Golf R32 vs BMW 130i или как Голфи наказва една кафеварията

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 29 Дек 2005, 17:15

Понеже,се намесват и други модели тук,като прочетох за това как 8 цилиндровия S4 бил по-добър на писта от М3 направо щях да припадна :shock: :shock: :shock:

как не видях поне един показател по който Ауди-то да е по-добро от конкурента си :!:

На късата обиколка на Hockenheim двата автомобила дадоха следните времена : BMW M3 :arrow: 1:16,3 min - 66,4 km/h

Audi S4 :arrow: 1:18,1 min - 64,9 km/h

На нито един от завоите,скороста на Ауди не беше по-висока от тази
на БМВ :idea: само на един бяха с равни скорости на движение ...

Спирачен път от 100 км/ч - 4 метра по-къс в полза на БМВ при "топли" спирачки :!: Спирачки от 200 км/ч :arrow: 10 метра в полза на БМВ :!:
Ускорение до 100 и до 200 км/ч съотетно 0,4 и 2, сек превъзходство на БМВ :!: :!:

Лично мое мнение, е че тази концепция с големия и тежък V8 мотор е пълен провал за малката платформа на А4 :!: Разпределението на масите е катастрофално лошо при Ауди :arrow: 61,3 % - 38,7% (преден - заден мост) срещу 49,3% - 50,7% на БМВ
Тази кола се движи по-добре на кал,сняг и прочие тежки терени благодарение на пълно приводната система за задвижване на 4-те колела.Нищо повече...

Кой определи тази кола за конкуренция,незнам :D
Нямам против фирмата Ауди,като марка,но тя си е за строго определен кръг от клиенти,които не мога да разбера честно казано ... И най-вече факта,че никога заводските им данни не се покриват с тези на практика,което говори адски зле за фирмата :evil:

Георги Пенчев
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Дек 2005, 18:23

Penchev написа:Лично мое мнение, е че тази концепция с големия и тежък V8 мотор е пълен провал за малката платформа на А4 :!:

тихо, че и новото м3 ша е със голям в8.. :mhihi: това сега е модата във този клас.. но мисля че бмв ще са принудени да сложат двигателя по-назад защото аудито минава метър със това че е 4х4 та лошо разпределение е допустимо, докато бмв-то със задното ще трябва да е добре балансирано...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 29 Дек 2005, 18:40

Niikoo_1 написа:...
Това си е чист мазохизъм да пуснеш такава тема точно тук! :mhihi:
И не мисля, че някой от този форум се нуждае от твоите мъдри заключения!

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 29 Дек 2005, 18:58

alx написа:
Penchev написа:Лично мое мнение, е че тази концепция с големия и тежък V8 мотор е пълен провал за малката платформа на А4 :!:

тихо, че и новото м3 ша е със голям в8.. :mhihi: това сега е модата във този клас.. но мисля че бмв ще са принудени да сложат двигателя по-назад защото аудито минава метър със това че е 4х4 та лошо разпределение е допустимо, докато бмв-то със задното ще трябва да е добре балансирано...

Сигурен съм обаче, че ще го направят така, че няма да разбереш дали е 4, 6 или 8 цилиндъра.. просто си знаят работата.. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 29 Дек 2005, 19:02

Аре Niikoo_1 "изгаврисе" вече стига толкова! ша взимаме голфове че не ни достигат кинти за пУршие !
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 29 Дек 2005, 20:56

Гледах преди малко Топ Гиър-а, странно как Ево и Кар и всичките други списания им дават и на двете коли най-висок рейтинг, само на Джеръми Кларксън не му харесва БМВ-то. Ма той си ги ненавижда от крайно време, така че няма изненади в това отношение :) БМВ-то е скъпо и е просто поредния "пешеходен" модел с голям двигател. ///М лепенките не са никакъв тунинг, за разлика от Голфа, който е специално изпълнение. 130i няма директен еквивалент, а е някъде по средата между Golf GTI и R32. Голфа кефи, но мисля че 130i би било по-забавно (а ако абсолютната скорост е целта, както каза алх, Scoob Impreza/Mitsu Evo 2340928459 ще ги унищожат и двете...)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 29 Дек 2005, 21:52

Аз пък гледах по ДСФ на Мотовизия БМВ 130 срещу ГОЛФ ГТИ ли беше абе най-спортния и Бимера го отупа яко най-вече по-нисък разход и не ми ги фали кофторите пред кафеварките ;)
То тоя тест е като в последния аутобилд между с500 а8 4.2 куаттро и 750и.БМВ-то бие дори и по най-нисък разход,но е на последно място
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от ognian86 » 29 Дек 2005, 23:11

Пичове ето ви user name(sklot) и pass(881484) за да сваляте филмчето :D

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Дек 2005, 23:13

От всичките ти мнения до сега разбрах само едно:

Че не трябва да си купуваш БМВ, щот нямаш сърце за да го караш, а за таз кола сърце требва. Мое да съм фанатик за теб, но тва си е истината.
Моят съвет към теб е: Купи си Голф и си го карай, радвай му се и късай всички БМВ-та дето срещнеш, а нас ни остави на мира, тук е царството на сектантите и не е хубаво да ни нарушаваш спокойствието със подобни теми. Нека ние да сме прецаканите, нямам нищо против!

А колкото до появата на такива теми с ясно изразен подтекст провокиращ скандали във форума мога да кажа, че лично мен това ме ласкае, радва ме че има още хора по земята които ги е яд на БМВ поради една или друга причина и така се опитват да си избият комплексите!

Айде PEACE!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 30 Дек 2005, 10:09

Абе гледах го предаването и Голфа беше по-добър на пистата ся няма кво да изкривяваме нещата ,много по-добре се държеше в завоите... :uups: Ама 130и не е върха в серията както се каза вече...М1 ще е съвсем друга материя :twisted:
But does a human form display to those who dwell in realms of day

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 30 Дек 2005, 10:54

Penchev написа:Кой определи тази кола за конкуренция,незнам :D
Нямам против фирмата Ауди,като марка,но тя си е за строго определен кръг от клиенти,които не мога да разбера честно казано ... И най-вече факта,че никога заводските им данни не се покриват с тези на практика,което говори адски зле за фирмата :evil:

Георги Пенчев

че S4 е кофтор съм съгласен,ма не съм съгласен че е конкуренция на М3, RS4 е конкуренцията на М3 поне за мен и там вече нещата са доста различни, прочети малко и ще се убедиш сам.вярно че новата М3 още не е излезнала ма то от край време е така - двата модела(за най новите модели говоря)са заедно на пазара много малко време....даже имам чуството че се наговарят двете фирми :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Дек 2005, 14:42

малко конкретни числа...
8:25 --- 146.851 km/h -- Audi RS4, 375 PS/1675 kg (sport auto 10/00)
8:22 --- 147.749 km/h -- BMW M3 E46, 343 PS/1584 kg (sport auto 12/00)

7:58 --- 156.652 km/h -- Audi RS4 4.2 V8 FSI, 420 PS/ 1650 kg, Frank Stippler, oct 05, www.8200rpm.com/forum/

ясно ви е за коя писта става въпрос. коя е по-леката, по-бързата и по-икомичната кола... но едва ли ще се хареса на много хора...

ето всички времена
http://www.supercars.net/PitLane?viewTh ... &tID=10073

7:50 --- 157.787 km/h -- BMW E46 M3 CSL (sport auto 08/03)
цсл-а няма конкуренция, за това и не го споменавам
Последна промяна steeN на 30 Дек 2005, 14:51, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 30 Дек 2005, 14:44

Дай на ЦСЛ'а, ако имаш.. мисля, че той е конкуренция на РС4ката.. ;)

Пич, къде ми е колата?
Аватар

A ааа........

Мнение от ! Алекс » 30 Дек 2005, 15:06

А ве Niikoo_1 още малко и ще ме убедиш да си продам BMW-то и да си купа голф.Знаеш ли кога ааааааа...... :twisted:

Дреме ми на оная работа за въшливите ви голфове ясно ли ти е :twisted:
Не ми ясно как може тази тема да е въобще тука.Тва не ти е голф форум,маи си се объркал не мислиш ли ?

А бе модераторите как мислите тука ли е мястото на тази тема или ви прави кеф някакъв да ни натяква за шибани голфове :twisted:

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

a..

Мнение от BMW lover » 30 Дек 2005, 15:31

Край вече ме убедихте - махам бмв-то и си взимам пак голф(преди бмв-то имах голф 2-двувалка,да знаете много бях "доволен" :roll: ,колата че вьрви - вьрви ама аре накарай го да завие де :confused: )
Не не оште днес продавам колата и гас пак с това много вьрвящо "ПРЕДНО" предаване.

П.С. Ще се сетите вие че голфа :gay: е колата ам ще е кьсно :!:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум