Бордови компютър за 1 лв.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Бордови компютър за 1 лв.

Мнение от slitter » 30 Ное 2010, 23:44

Подкарах го, благодарение на колегата IMB, който ми изпрати профилите си и благодарение, на които установих каква допълнителна настройка се изисква, за да започне Експерта да бръсне МАН файла за слива! Простия експертмод не може да направи нищо без да се направи това, дори и да му фраснеш 100 пъти SG Kodiering с Чанге джоб! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 01 Дек 2010, 0:10

Само не обяснихте как се инсталирва в "Софтуер" а го подхвълихте
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 01 Дек 2010, 0:50

:OT: Ще сме благодарни доста хора, ако в "Софтуер" се появи такова обяснение, та белким тръгне тоя НЦС и при нас :bowdown:
Изображение
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 01 Дек 2010, 7:19

BlackManz написа:колеги и таблото и лайт модула са оригиналните, който смята, че може да го ретрофитне да заповяда :)
лично аз загубих 1 ден в опити и .... нищо!

Ти заповядай :mhihi:

Аватар

Мнение от milennyc » 01 Дек 2010, 7:57

slitter написа:Подкарах го, благодарение на колегата IMB, който ми изпрати профилите си и благодарение, на които установих каква допълнителна настройка се изисква, за да започне Експерта да бръсне МАН файла за слива! Простия експертмод не може да направи нищо без да се направи това, дори и да му фраснеш 100 пъти SG Kodiering с Чанге джоб! :)

Аз писах къде да се чете в Софтуер ама .... кой да чете

Reading FSW/PSW trace files with NCS Expert

.........
Before you can start reading FSW/PSW trace files with NCS Expert you need a good profile. By default NCS Expert comes with the "Expertenmodus" profile ("FZG2.PFL"), which despite the name is not that expert at all. You can either use the "Fisterprofile" ("GOODFIST.PFL") from the founder of bmwecu.org, or my profile below:

Download: Revtor's NCS Expert Profile (1 kB)

Unpack the zip archive and put the "REVTOR.PFL" profile file in the "C:\NCSEXPER\PFL\" folder.

:mhihi: :winky:

pazokolarov написа::OT: Ще сме благодарни доста хора, ако в "Софтуер" се появи такова обяснение, та белким тръгне тоя НЦС и при нас :bowdown:

Давам тази част на Sliter ако има нещо има хора който ще допълваме :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Дек 2010, 9:39

:OT: Aз видях тази препратка от колегата veskot!!! Но когато зададох конкретен въпрос къде бъркам, братле, ме прати да паса трева с чанге джоб! А сега ми казваш, че си го написал. Е ок, много хубаво, ама кат си го написал, макар че не видях къде точно, никой, дори Пацо, не е разбрал какво да се направи! А и пак казвам, аз зададох конкретен въпрос къде бъркам. Тва е все едно да питам кой е Бойчо Огнянов и да ме пратите да прочета Под Игото, за да разбера! А аз бях схванал каква е логикана на Експерта! Както и да е... нали вече всичко ми е ясно!

П.с. Пацо, ако искаш мога да ти обясня всичко в подробности, свиркай, няма проблем!

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Дек 2010, 10:23

обясни го тук с подробности или в някоя от важните теми
после ще го копирам, за да не може и да го трите в последствие, че се нагледах на какви ли не глупости

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Дек 2010, 11:03

© написа:обясни го тук с подробности или в някоя от важните теми
после ще го копирам, за да не може и да го трите в последствие, че се нагледах на какви ли не глупости

Всичко е, както е по принцип с малка подробност. С експертмод си правиш както си е по стъпките (Влизаш в Експерта - Load Profile - Expertmode - VIN/ZCS/FA - ZCS/FA f. ECU - E46 - KMB (примерно) - Read ECU - Отваряме папката WORK - намираме фаила FSW_PSW.TRC - правиме квото ни е необходимо като промяна на нещо - SAVE AS FSW_PSW.MAN и SAVE - след тва в експерта EXECUTE ECU ). И сега - променяш каквото ти е необходимо, след тва FSW_PSW.TRC го сеийвваш като МАN фаил, а другия го триеш или изобщо ТРЦ-то го преименуваш на МАН. Важно е да остане само МАНа в папката УЪРК (може да си направите бекъп на стария трц, за да може да го върнете, ако се омаже нещо), заедно с другите разбира се и след тва веднага пускаш друг профил - REVTOR's. Няма нужда пак да разпознаваш колата просто отиваш да избереш модула, който искаш да кодираш (внимавай да не ги объркаш) и му даваш екзекют! И сега вече променя фаила и кодирането минава както си му е реда! МАНа става нов ТРЦ с направените промени! Ревтора почва да бръсне за слива мана, а до сега не е изкало, щото експертмода няма тая настройка! Реално всеки един профил можеш да си го направиш такъв, само трябва да се сложи една чавка в настройите да започне да чете мана! Това там с едит на профила и паролата REPXET. Тва е! Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 11 Дек 2010, 13:59

@Zagy
Колега, гледам, че последен си се облагодетелствал с БК по "метода" :mhihi:
искам да те питам, на картинката това дето съм оградил ли, са двата пина :roll:
http://195.149.248.189:8080/2010-12-11/d6401a9899eec8a4c496668e3e25941a_920x0.jpg
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 11 Дек 2010, 15:04

Да това са 2-та пин-а то няма и други :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Дек 2010, 15:11

milennyc написа:Да това са 2-та пин-а то няма и други :)

Точно - то вярно други няма. И леко с поялника :angel:
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I 2000г.

Мнение от poluhin » 15 Дек 2010, 23:07

Jujinio написа:Снимки забравих да направя докато го правих ....Но мога да обесня точно какво се прави....
Необходими инструменти.
1.Еврейски звезди Т25 мисля беше или Т30 обаче с дупка в средата тия гадните(за бега).... и една малка не знам размера(за ключа на мигачите)
2.Ключ 16 (за волана)
3 нещо остро(щипки за долната кора под волана ,може и по малка отверка)
4.Кръстата отверка.(за горната кора)
И така .....
-Първо с еврейските звезди сваляте 2те винчета отзад на волана и пада бега(внимавайте да не падне съвсем с буксата и леко я махнете от куплунга и го махнете.)
-След с 16ката отвивате волана и го махате ...запомнете как е трябва да е белязано ако не е бележете .,... не 4е можете да го сбърката ама с малки разлики може да се премести нанякъде после.
-После сваляте корите ...отгоре (с кръстатата отверка ) и отдоло (с нещо остро бутнете щипките навътре и после трябва да се издърпат)
-Сваляте 3те куплунга и отвивате 4 винта на конзолата,която държи 2та лоста.
-махате лоста на мигачите(на щипки е само)
-На него има 2 винта еврейски звезди малки са доста ...поне са обикновенни без дупката в средата.След като ги отвиете има само щипки(леко ги махате да не надраскате )
-За бутона трябва да импровизирате ... вътре няма много място,но ще намерите.... :)
-Бутона включвате на нормално отворено положение и на платката в лостчето има отвътре само 2 пин-а изведени.Те са за него (няма да ги збъркате)
След като всичко е готово сичко по обратния ред.
Хубаво е преди това да сте активирали БК за да може да пробвате дали работи без да слагате волана ....(Но това само ако има кой после да ви из4исти грешката на бега,защото дадеш ли контакт без да си сглобил всичко бега светла :) )
Ако не сглобявате всичко и едва след това пробвате....
Ако не ви се дават пари за лост в БК, дерзайте момчета :)

Здравейте!
итересува ме това изречение"-Бутона включвате на нормално отворено положение и на платката в лостчето има отвътре само 2 пин-а изведени.Те са за него (няма да ги збъркате)" ако може да даде някой снимка на въпросната платка и тези изводи за хората които не са наясно със "жиците"
Иначе темата е супер много полезно...поздрави

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Дек 2010, 9:35

Изображение

Долу в дясно много добре се виждат двете чурки, за които да запоиш кабелчетата.

ПП: едитнах си поста с новата снимка - сега вече се виждат пинчетата, оградени в червено :yes:
Последна промяна Zagy на 16 Дек 2010, 14:47, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 16 Дек 2010, 14:44

poluhin, само 2 мнения по-нагоре съм питал същото, че даже и съм ги oградил пиновете :dummy:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I 2000г.

Мнение от poluhin » 18 Дек 2010, 13:10

Да видях след като попитах много благодаря за инфото много полезна темичка...:)

ПредишнаСледваща

Назад към E46