Е38 Зима-кеф-снимки

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Е38 Зима-кеф-снимки

Мнение от kita » 17 Дек 2010, 17:45

Немога да не споделя удоволствието от шофирането в зимни условия с тоя велик автомобил.
Днес ходих от Габрово до Трявна.Сам се возих-сам си снимах.Пътя е прилично заснежен,времето перфектно.За първи път усетих как работи ASC-то...........еми,неам думи.Влизаш смело в завоя,всичко останало си е негова работа.Леко поднася,приятно примигване на ASC индикатора на таблото и машината си поема в пътя.Млъквам..ето няколко снимки.
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Е38 Зима-кеф-снимки

Мнение от dobromir » 17 Дек 2010, 17:53

колега варвили Е38 мака в снега :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 17 Дек 2010, 18:24

dobromir написа:колега варвили Е38 мака в снега :ok:

Върви си перфектно,дори два джипа Паджеро изпреварих.....верно,че единия беше Шумен,другия Търново,....явно не познават пътя хората.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 17 Дек 2010, 18:27

Много добра фото сесия, и колата е перфектна, а ти си луд за връзване :mhihi: да караш със 100 в тоя сняг :bchug:
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 17 Дек 2010, 18:40

Възхищавам ти се още от първата тема която пусна. в която се похвали за покупката на колата верно си е велик автомобил и няма как да не му се кефиш.Много често съм те цитирал сред приятели как на 54г. се радваш като малко дете,ама и то си е така ,само този който не е карал тази кола не знае за какво иде реч както се казва.На мен самият ми е писнало да карам с тия маршрутки вече шест години (почти) в София на ден по 200 +км.и когато жената ме накара да ходим до някъде с колата започваха караниците но, от както си взех 38-та ми се кара като на малко дете.Големият ми син вчера взе книжка и му подарих 30-та и сега сме вече двама на които им се кара :). Винаги в ума ми изплува фразата от рекламата на БМВ:"Удоволствието да шофираш".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 17 Дек 2010, 19:49

имаш ли някакви системи колега по колата колега за снега и с какви зимни гуми си аз с Е32 ката карам с едни континенталки 3 зима но нещо несъм доволен .. много мнгоо :) :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 17 Дек 2010, 20:51

dobromir написа:имаш ли някакви системи колега по колата колега за снега и с какви зимни гуми си аз с Е32 ката карам с едни континенталки 3 зима но нещо несъм доволен .. много мнгоо :) :D

Чисто нови КЛЕБЕР.Системата е ASC(актив стабилити контрол).Работи безупречно,когато колата поднесе,прилага спирачно усилие на външното задно колело и въртящия момент се прилага на вътрешното.По тоя начин се компенсира поднасянето.С копчето се изключва системата,но не го препоръчвам.Карал съм Мерцедес Е220С с подобна система ESP,която работи аналогично,с тая разлика,че отрязва оборотите на двигателя до 1500 мисля беше,което мен лично ме дразни.Точно в завоя когато ти е необходима тяга,това не се случва и системата те оставя на центробежната сила.А бе.....Мерцедес ,...кво да говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 17 Дек 2010, 22:19

DSC е още по-добре за такова време, освен ако не ти се заиграва по светофарите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 17 Дек 2010, 22:24

:driving: :driving: :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 18 Дек 2010, 0:08

хаха аз нямам и немога да осетя разликата в системите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 18 Дек 2010, 12:00

колега не че нещо ама не и имай много доверие на седмицата зимата и не се осланяй толкова на ASC(automatic stability control +traction) че големи разочарования поднася по някога :)
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 18 Дек 2010, 13:09

anzak написа:колега не че нещо ама не и имай много доверие на седмицата зимата и не се осланяй толкова на ASC(automatic stability control +traction) че големи разочарования поднася по някога :)

Благодаря колега,явно си се разочаровал,...сподели нещо повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 18 Дек 2010, 18:12

Когато имах Тдс с ръчна скоростна кутия нямах абсолютно никакъв проблем.Сега с тази 740 и автоматик се пазя постояно .немога да си обясня защо закъсвам с нея понякога отдавам го на автомата :confused:
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 18 Дек 2010, 20:47

kita написа:
dobromir написа:имаш ли някакви системи колега по колата колега за снега и с какви зимни гуми си аз с Е32 ката карам с едни континенталки 3 зима но нещо несъм доволен .. много мнгоо :) :D

Чисто нови КЛЕБЕР.Системата е ASC(актив стабилити контрол).Работи безупречно,когато колата поднесе,прилага спирачно усилие на външното задно колело и въртящия момент се прилага на вътрешното.По тоя начин се компенсира поднасянето.С копчето се изключва системата,но не го препоръчвам.Карал съм Мерцедес Е220С с подобна система ESP,която работи аналогично,с тая разлика,че отрязва оборотите на двигателя до 1500 мисля беше,което мен лично ме дразни.Точно в завоя когато ти е необходима тяга,това не се случва и системата те оставя на центробежната сила.А бе.....Мерцедес ,...кво да говорим.

колега не искам да те апорстрофирам ама АСЦ освен че чрез АБС-а задейства спирачката на буксуващото колело също и ти отнема газта и тя също както при мерцедес както си описал редуцира оборотите
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 18 Дек 2010, 21:03

Колата-хубава, човека-фен, споделя кефа си, еми и на мен ми е приятно да прочета, а не като новините... Още много кеф, приятелю ! :yes:
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Следваща

Назад към Е38