NavCoder, вече и на Български.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Re: NavCoder, вече и на Български.

Мнение от mitkosekurit » 03 Юли 2010, 5:56

Колеги виждам че има голямо затруднение с този кабел особенно когато е към ком.
Значи всеки кабел става който е за KKL примерно за диагностика на старите автомобили от ВАГ групата,само инсталираш драйверите и си тръгва веднага нав кодера.
Лично съм го пробвал и работи и то към USB ако на някой не му е ясно нещо от това което съм написал или вече има писано за този кабел нека ми пише на ЛИЧНО да се поправя :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: карам бавно 'щот ме кефи
Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4

Мнение от Vik » 16 Дек 2010, 18:51

Здравейте колеги.

Изчетох темата и имам едно въпросче:
Когато свързваме KKL кабела към колата, свързваме 1 +; 4/5 -; 7 Ibus.
ОК, ама ето какво инфо имам аз:
http://picbg.net/pic.php?u=53052eX1U5&i=504176&file=.jpg
и от 3-та страница се вижда че май трябва да се свърже пин 8 със Ibus-а или поне така аз си мисля (според годината)...
btw при мен NavCoder-а не ще да прочете нищо - май са си сърдити с колата и не си говорят.
Пробвах през захранването на чейнджъра, ама Ц, а иначе съм с LCM-III.
Ако има някой ентусиаст, в тоя студ да ми пусне DRL-a да се обади :help:

И друго - badsharki казва "как да си разчета ZCS-a за да разбера с какъв LCM е излезла колата от завода."
Намерих това "BMW_Decoderv0.3" от някъде, а сега видях че има линк в тая тема:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=206596&sid=8da42a4079ae84c788d2031002d34082&start=30 - в края на 3-та станица.
Надявам се да съм помогнал.

Поздрави и безсмъртие
Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 16 Дек 2010, 19:24

Аз го карам така
16 +
7 И/К Бус
4/5 -

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 16 Дек 2010, 21:46

Vik написа:Здравейте колеги.

Изчетох темата и имам едно въпросче:
Когато свързваме KKL кабела към колата, свързваме 1 +; 4/5 -; 7 Ibus.

..и от 3-та страница се вижда че май трябва да се свърже пин 8 със Ibus-а или поне така аз си мисля (според годината)...
btw при мен NavCoder-а не ще да прочете нищо - май са си сърдити с колата и не си говорят.

Поздрави и безсмъртие

На твоя кабел 7 и 8 пин са запоени на едно така, че няма значение. Сигурно имаш проблем с връзките междиу кабела и колата, най-често проблема е не добра връзка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Дек 2010, 23:12

...или USB адаптора и портовете. Настроил ли си всичко както трябва?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: карам бавно 'щот ме кефи
Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4

Мнение от Vik » 17 Дек 2010, 13:14

Ами ще ми се да мисля, че всичко откъм настройка е ок, ама знам ли...
Кабелът е от склад66 със синята обвивка купен е в края на пролетта.
Интересното е че като го закача към захранването на чейнджъра, заления "индикатор" на NavCoder-a мига непрекъснато - значи има трафик и чете сигнала по I-буса.
Дадеш ли обаче да сканира/изчете модули и край:

Vehicle ID scan conducted on 11.12.2010 19:54:45

IKE Integrated instrument cluster electronics
VIN: No response from vehicle

LCM Light check module

NAV Navigation (Europe)

The following devices did not respond:
They are either not fitted, not turned on, or not communicating on the databus.

IKE Integrated instrument cluster electronics
LCM Light check module
NAV Navigation (Europe)

Tips for devices that do not communicate:
--> Check device is fitted to vehicle
--> Check ignition is turned on
--> Check device is switched on

За тоя output бях говорил и със колегата se7ven - лошо свързване или прекъснат кабел.
Върти ми се обаче в главата, че май имаше на конектора за радиото разни добавяни изолирбанди и ако нещо е преправяно може да е прекъснат I-буса точно там... Нямам идея къде и как са навързани отделните елененти към I-буса, но ако края на кабелчето към което с закачам аз е прекъснато, то трябва да търся друго място за връзка.
От друга страна пък ако по I-буса се управлява speed volume-то значи пък не е прекъснат кабела защото speed volume-то си работи...
Направо се оплитам вече, а в тоя студ не ми се седи край колата.
Ако проблемът е при конектора на радиото на кой пин трябва да е I-буса? Мисля че това е схемата на конектора:http://picbg.net/pic.php?u=53052eX1U5&i=504343&file=.jpg. Радиото е BMW Bussiness RDS - Becker BE3350 или ВЕ3353

Дайте съвет къде на друго място да се сакача към I-буса без да режа жици.

Между другото NavCoder-a дори и нерегистриран би трябвало поне да изчете прикачените устройства. Сега сменям HDD-то на компютъра и като приключа ще регистрирам и NavCoder-a, пък да видим тогава...

Поздрави и безсмъртие
Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 18 Дек 2010, 23:23

Vik написа:От друга страна пък ако по I-буса се управлява speed volume-то значи пък не е прекъснат кабела защото speed volume-то си работи...

Колега да не си се закачил на кабела за speed сигнала вместо на iBus?

Аватар

Мнение от milennyc » 19 Дек 2010, 8:17

Със кабела на склада си върви супер навкодера. Както съм писъл по горе съм го вързал. Така че колега просто не си намерил ИБУС :). Из колата имаш на много места така че си изведи от някъде една жичка с него + и - от акумилатора примерно. Така няма да имаш ядове :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 28 Дек 2010, 19:19

Някой колега в Благоевградски регион дали я има тази програмка :) може и дупница, да свършим една хубава работа. Разбирасе колкото струва си плащам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 06 Яну 2011, 2:36

Имам един въпрос:един еладжия при който ходих да попитам дали може да ми кодира фаровете ме стресна и ми каза,че по принцип не се занимавал с кодиране, а само с диагностика,защото има възможност някъде по Ibus шината да имам лоша връзка и от там като зададе кодиране и ставало страшно.Каза,че и компа можел да ми изгори освен лайт модула.Има ли такава възможност или той е в грешка.Съвсем безопасна ли е тази програма или не.Има ли сервиз в Пловдив (освен Дарукар,Мкар)да ми направи това кодиране с гаранция че няма да плача след това!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 06 Яну 2011, 16:19

Според мен няма такава възможност. По тази шина (iBus) има непрекъснато 12 волта, така, че ако има лоша връзка до сега да е изгоряло нещо. Ако пък в следствие на лоша връзка има смущения пак не би трябвало да има проблем. Всеки пакет предаден по шината си има чек сума на края и дори поради смущение да се предадат грешни битове информация след проверка на чек сумата този пакет ще бъде игнориран.

Всичкото това го казвам на база собствени размишления. Хубаво е и колегите, които разбират повече да кажат какво мислят.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 06 Яну 2011, 23:47

didite_bg написа:Имам един въпрос:един еладжия при който ходих да попитам дали може да ми кодира фаровете ме стресна и ми каза,че по принцип не се занимавал с кодиране, а само с диагностика,защото има възможност някъде по Ibus шината да имам лоша връзка и от там като зададе кодиране и ставало страшно.Каза,че и компа можел да ми изгори освен лайт модула.Има ли такава възможност или той е в грешка.Съвсем безопасна ли е тази програма или не.Има ли сервиз в Пловдив (освен Дарукар,Мкар)да ми направи това кодиране с гаранция че няма да плача след това!

Какво да ти отговори човека, просто неможе да го направи и те плаши да се откажеш или пък ти иска голяма цена пак за да се откажеш, за да не му падне авторитета, че неможе нещо. За тези неща се обръщаи към форума :yes: . Тука може всичко :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 07 Яну 2011, 9:52

Se7ven написа:
didite_bg написа:Имам един въпрос:един еладжия при който ходих да попитам дали може да ми кодира фаровете ме стресна и ми каза,че по принцип не се занимавал с кодиране, а само с диагностика,защото има възможност някъде по Ibus шината да имам лоша връзка и от там като зададе кодиране и ставало страшно.Каза,че и компа можел да ми изгори освен лайт модула.Има ли такава възможност или той е в грешка.Съвсем безопасна ли е тази програма или не.Има ли сервиз в Пловдив (освен Дарукар,Мкар)да ми направи това кодиране с гаранция че няма да плача след това!

Какво да ти отговори човека, просто неможе да го направи и те плаши да се откажеш или пък ти иска голяма цена пак за да се откажеш, за да не му падне авторитета, че неможе нещо. За тези неща се обръщаи към форума :yes: . Тука може всичко :mhihi:

:yes:
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 07 Яну 2011, 13:41

Със сигурност ще се обърна към някой от форума за такова нещо който го е правил поне няколко пъти :driving:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 07 Яну 2011, 21:29

Има кой да ти го направи колега в Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към E39