КЛЮЧ
Модератор: Технически модератори
			30 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2

- alchohol
- ентусиаст
- 

- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Волан-луфт и твърдост?
Аз имах подобен проблем, волана беше твърд и се оказа, че помпата е пред загиване. Когато я погледнах, видях че един от болтовете за закрепване липсва и от там всичко се беше покривило. Иии избушването й не закъсня. Като смених ремъка и тя отказа. Отидох на едно място където ми предложиха рециклирана на прилична цена. От пет месеца карам с нея и нямам никакви проблеми, освен че два пъти съм престягал ремъка.
Но луфт не съм имал, така че колега, в твоя случай може и секторната кутия да има някаква вина.
			Но луфт не съм имал, така че колега, в твоя случай може и секторната кутия да има някаква вина.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка   

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Bavariqtamniska написа:Какво стана колега оправили колата?
Утре колега че днес не остана време
 Дано не вали...
 Дано не вали...
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
alchohol написа:Аз имах подобен проблем, волана беше твърд и се оказа, че помпата е пред загиване. Когато я погледнах, видях че един от болтовете за закрепване липсва и от там всичко се беше покривило. Иии избушването й не закъсня. Като смених ремъка и тя отказа. Отидох на едно място където ми предложиха рециклирана на прилична цена. От пет месеца карам с нея и нямам никакви проблеми, освен че два пъти съм престягал ремъка.
Колко пари ти излезе рециклирането на помпата, че и моята е дроб като цяло има доста голям луфт?
- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Оказа се че проблема ми не е кутията.Преди няколко дена от както започна всичко свалях волана за да си сменя една крушка на таблото.Волана е четирилъчев с бег (цветната емблема).Тогава без да искам счупих   една пластмаса на волана(на пластмасовата ролка) която залепих с секундно лепило.Беше нещо като каналче в което влиза един пръст предполагам за заключване на волана.Както и да е то си стана както преди...
  една пластмаса на волана(на пластмасовата ролка) която залепих с секундно лепило.Беше нещо като каналче в което влиза един пръст предполагам за заключване на волана.Както и да е то си стана както преди...  Сега след това сваляне на волана сутрин когато не се е стоплило в купето имам едно хрупане и скърцане от волана на определен градус от завъртане...
 Сега след това сваляне на волана сутрин когато не се е стоплило в купето имам едно хрупане и скърцане от волана на определен градус от завъртане...   Хванах волана докато карам и го издърпах към мен.С издърпването на волана въртенето стана лесно като спра да го тегля пак става тежък...Болта на волана съм го затегнал много силно може ли да е от това?Има линачин за регулиране или въобще дайте някаква идея?
 Хванах волана докато карам и го издърпах към мен.С издърпването на волана въртенето стана лесно като спра да го тегля пак става тежък...Болта на волана съм го затегнал много силно може ли да е от това?Има линачин за регулиране или въобще дайте някаква идея?
			 една пластмаса на волана(на пластмасовата ролка) която залепих с секундно лепило.Беше нещо като каналче в което влиза един пръст предполагам за заключване на волана.Както и да е то си стана както преди...
  една пластмаса на волана(на пластмасовата ролка) която залепих с секундно лепило.Беше нещо като каналче в което влиза един пръст предполагам за заключване на волана.Както и да е то си стана както преди...  Сега след това сваляне на волана сутрин когато не се е стоплило в купето имам едно хрупане и скърцане от волана на определен градус от завъртане...
 Сега след това сваляне на волана сутрин когато не се е стоплило в купето имам едно хрупане и скърцане от волана на определен градус от завъртане...   Хванах волана докато карам и го издърпах към мен.С издърпването на волана въртенето стана лесно като спра да го тегля пак става тежък...Болта на волана съм го затегнал много силно може ли да е от това?Има линачин за регулиране или въобще дайте някаква идея?
 Хванах волана докато карам и го издърпах към мен.С издърпването на волана въртенето стана лесно като спра да го тегля пак става тежък...Болта на волана съм го затегнал много силно може ли да е от това?Има линачин за регулиране или въобще дайте някаква идея?
- alchohol
- ентусиаст
- 

- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Bavariqtamniska написа:alchohol написа:Аз имах подобен проблем, волана беше твърд и се оказа, че помпата е пред загиване. Когато я погледнах, видях че един от болтовете за закрепване липсва и от там всичко се беше покривило. Иии избушването й не закъсня. Като смених ремъка и тя отказа. Отидох на едно място където ми предложиха рециклирана на прилична цена. От пет месеца карам с нея и нямам никакви проблеми, освен че два пъти съм престягал ремъка.
Колко пари ти излезе рециклирането на помпата, че и моята е дроб като цяло има доста голям луфт?
130лв помпата, 10лв масло и 20лв труд
или 160лв всичко
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка   

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Разгадах мистерията   Разглобих волана пак
 Разглобих волана пак  Хрупането се оказа от пластмаската която бях залепил явно не много здраво
 Хрупането се оказа от пластмаската която бях залепил явно не много здраво   Махнах я
 Махнах я  Има една ролка с лентов кабел която се въртеше подозрително трудно.Там където са зелените стрелки напръсках през процепите с WD-40.Синьото кръгче показва счупената пластмаска която изглежда точно като тази оградена с червено.ЯВно препарата разкара мизерията която е затруднявала въртенето особено в голям студ...След почистването волана стана супер лек
 Има една ролка с лентов кабел която се въртеше подозрително трудно.Там където са зелените стрелки напръсках през процепите с WD-40.Синьото кръгче показва счупената пластмаска която изглежда точно като тази оградена с червено.ЯВно препарата разкара мизерията която е затруднявала въртенето особено в голям студ...След почистването волана стана супер лек   Кажете тая пластмаса има ли някаква важна роля или мога да си карам и така?Или да търся друга ролка (ако това се казва ролка)?
 Кажете тая пластмаса има ли някаква важна роля или мога да си карам и така?Или да търся друга ролка (ако това се казва ролка)?

Разглобих волана пак
 Разглобих волана пак  Хрупането се оказа от пластмаската която бях залепил явно не много здраво
 Хрупането се оказа от пластмаската която бях залепил явно не много здраво   Махнах я
 Махнах я  Има една ролка с лентов кабел която се въртеше подозрително трудно.Там където са зелените стрелки напръсках през процепите с WD-40.Синьото кръгче показва счупената пластмаска която изглежда точно като тази оградена с червено.ЯВно препарата разкара мизерията която е затруднявала въртенето особено в голям студ...След почистването волана стана супер лек
 Има една ролка с лентов кабел която се въртеше подозрително трудно.Там където са зелените стрелки напръсках през процепите с WD-40.Синьото кръгче показва счупената пластмаска която изглежда точно като тази оградена с червено.ЯВно препарата разкара мизерията която е затруднявала въртенето особено в голям студ...След почистването волана стана супер лек   Кажете тая пластмаса има ли някаква важна роля или мога да си карам и така?Или да търся друга ролка (ако това се казва ролка)?
 Кажете тая пластмаса има ли някаква важна роля или мога да си карам и така?Или да търся друга ролка (ако това се казва ролка)?

- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65

Аз като им разправям на моите градски колеги от форума да си сложат в багажника по едно ВД40 и да пръскат смело за щяло и не щяло - те ми се смеят

Голяма магия е туй чудо на техниката. Не знам кой го е измислил, ама е голяма работа

Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
ddddk написа::ok:
Аз като им разправям на моите градски колеги от форума да си сложат в багажника по едно ВД40 и да пръскат смело за щяло и не щяло - те ми се смеят
Голяма магия е туй чудо на техниката. Не знам кой го е измислил, ама е голяма работа
Поздрави,
Д
Думи нямам http://www.mywd40.com/

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Аз бях чел че или е разработено от NASA или че се използва там (или двете) не помня  Това сериозно не се базикъм
 Това сериозно не се базикъм  

- kraininski
- ентусиаст
- 

- Кара: 530d
а има и един потаен лагер там където пръта излиза от купето....затяга, чука, и лъже много че има луфт, какъвто няма... 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
		- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Някъде на дълбоко ли е?Дай схема да го видя че при мен има един луфт на пръта от към страната на волана....Преди през големи дупки се осещаше.

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

kraininski написа:а има и един потаен лагер там където пръта излиза от купето....затяга, чука, и лъже много че има луфт, какъвто няма...
За номер 4 листава дума ? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30

- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65
_65536_kb_sec_ написа:ddddk написа::ok:
Поздрави,
Д
Думи нямам http://www.mywd40.com/

От де го намери това, бе човек

Смятай, вече се регистрирах

Познай с какъв ник съм

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Re: Волан-луфт и твърдост? КЛЮЧ
Има само един проблем с ВД40 и тои е че нестава за всякаде понеже е хидроскопично сабира влага 

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

30 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2