контактен ключ и ключалки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

контактен ключ и ключалки

Мнение от Maverikkk » 28 Дек 2005, 19:10

Изгубих си ключовете за колата имам резервни, но има едно но - там ми е и единственото дистанционно за алармата - сега изключих алармата, но лошото е, че мисля, ченякой ми ги е свил и ся трябва да сменявам всички ключалки - някой да има на идея колко пари струват и ако някой има предложения нека да сподели. Благодаря Ви.
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

младши ентусиаст
Аватар

Re: контактен ключ и ключалки

Мнение от GS_VARNA » 28 Дек 2005, 19:30

Maverikkk написа:Изгубих си ключовете за колата имам резервни, но има едно но - там ми е и единственото дистанционно за алармата - сега изключих алармата, но лошото е, че мисля, ченякой ми ги е свил и ся трябва да сменявам всички ключалки - някой да има на идея колко пари струват и ако някой има предложения нека да сподели. Благодаря Ви.

Щом се съмняваш, че са ти свили ключовете и дистанционното на алармата работа е малко по-лоша :evil: И да смениш ключалките всеки може да ти задигне колата щом изключи алармата :arrow: няма ли аларма работата е за 2-3 минути да си заминат с колата... Щом имаш резервни ключове по-добре си препрограмирай алармата- ако може разбира се или монтирай нова. При всички положения става дума за даване на едни грешни пари, но и да оправиш всичко за 1 ден НЕ ОСТАВЯЙ КОЛАТА БЕЗ НАДЗОР ИЛИ НА УЛИЦАТА едно известно време

Според мен ще е по-добре нова аларма, вързана за централното и поне временно затапване на ключалките на вратите, отколкото смяна на ключалките (а и със сигурност нови ключалки ще ти дойдат доста по-скъпо)... Но всичко си струва едни пари- реши кое ти е по-изгодно в момента, но не те съветвам да оставяш колата с изключена аларма дори да я държиш в гараж
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 28 Дек 2005, 19:45

отиваш при първия ключар и ти пренарежда патронниците за по 10тина лева на врата .ето ти номера на един такъв добър(не по душа :mhihi: )и ефтинджия Венци 0899157522

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 29 Дек 2005, 5:11

нали имаш каско какво и се косиш ... и без тфа ше си земеш направо нова и ето ти новогодишен подарък ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Re: контактен ключ и ключалки

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Дек 2005, 10:42

otka4ena написа:И да смениш ключалките всеки може да ти задигне колата щом изключи алармата :arrow:
няма ли аларма работата е за 2-3 минути да си заминат с колата...
Щом имаш резервни ключове по-добре си препрограмирай алармата- ако може разбира се или монтирай нова. При всички положения става дума за даване на едни грешни пари, но и да оправиш всичко за 1 ден НЕ ОСТАВЯЙ КОЛАТА БЕЗ НАДЗОР ИЛИ НА УЛИЦАТА едно известно време

ако са я нарочили за кражба - спасение няма !
първата ни е36ца я свиха с работеща аларма и без крадени ключове за по-малко от 2 минути и то в най-големия сняг миналата зима (края на януари май беше) ;)
от ключове няма смисъл - най евтино се минава като си изкараш патроните и набиеш едни тапи на тяхно място ;) остави само тоя на багажника, и накарай алармаджиите да ти покажат как се отключва централното през багажника ;) става със съвсем малко духане на правилното място :mhihi: :mhihi:
квато и аларма да сложиш - не можеш да ги спреш разкодирваат я за нула време ако ще и със 115 плаващи кода да е ;)

единственото ти спасение е каско :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Дек 2005, 13:00

Ако ти е по-нова алармата може да се пренастрои и да ти дадат ново дистанционно. Ако не става - сменяш. Ключалките се пренареждат + нови клюове. Както и да го смяташ - наймалко 100 лв си назад. :(
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Мнение от Maverikkk » 03 Яну 2006, 12:07

Алармата съм я изключил и засега колата е в гараж. Поръчал съм си ключ + патронник за палене и ще си купя нова аларма, но искам да е като старата PAGE GUARD 600 някой има ли представа дали е читава, не че много ме интересува дали пази, но поне с такава аларма имам инфо на 100 200м дали колата е заключена и дали някои я пипа - то аз си имам и други защити една от тях е с рид ампула под въздействието на магнит колата пали, а ако го няма магнита няма палене - просто съм поставил реле и тази верига никъде не се вижда тоест само електромагнитно поле на определено място може да я запали. Кажете кое е най-подходящото място за прекъсване на дадена верига с реле против кражба. Благодаря.
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

Назад към E36