Разход бензин

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Re: Разход бензин

Мнение от fefe » 15 Дек 2010, 14:50

Ако целта ти е да докараш каталожен разход - вероятно ще успееш.

На мен, и предполагам на повечето колеги, целта ми е да върша работа, което протича така в 90% от случаите:сутрин паля на студен двигател, минавам 6 км с общо 12 светофара (примерно, вероятно са и повече, ако някоя улица е в ремонт) и след 15-20 минути съм на работа и гася. След около 9 часа предстой паля, очевидно отново на студен двигател, и по обратния път в нас.

Предполагам се сещаш, че каталожния разход мога само да си го мечтая?

А че Варна през половината от годината е 300 хиляди и 'градското' си е кажи-речи извънградско е супер, ама не го наричайте градско, щото обърквате онези от нас, които всъщност карат градско. :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 15 Дек 2010, 17:52

fefe написа:Ако целта ти е да докараш каталожен разход - вероятно ще успееш.

На мен, и предполагам на повечето колеги, целта ми е да върша работа, което протича така в 90% от случаите:сутрин паля на студен двигател, минавам 6 км с общо 12 светофара (примерно, вероятно са и повече, ако някоя улица е в ремонт) и след 15-20 минути съм на работа и гася. След около 9 часа предстой паля, очевидно отново на студен двигател, и по обратния път в нас.

Предполагам се сещаш, че каталожния разход мога само да си го мечтая?

Нормално, да, но колегите твърдят че е невъзможно постигането на каталожен... Той все пак е постигнат за 100км въртене градско не за 10-20км ;)

fefe написа:А че Варна през половината от годината е 300 хиляди и 'градското' си е кажи-речи извънградско е супер, ама не го наричайте градско, щото обърквате онези от нас, които всъщност карат градско. :wave:

Тук си в грешка обаче, преди малко пътувах 5км, докато се прибера и ми отне 20-25минс, съответно и моя разход не беше каталожен. Има си задръствания при това доста стабилни, не си мислете, че в София сте единствените набутани.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 15 Дек 2010, 18:04

И кво, седмицата в задръстванията и с вратите напред дава 7 градско, така ли? Щото май в това ни убеждавахте първоначално :mhihi:

Не целя да се заяждам, но както казах имам колега с Е90 330xd и на него комбинирания му разход за 1 година ,от както я взе, е 10.6. Това са някъде към 21 000 км ако не греша, като доста от тях има извънградско. Най-малкото едно ходене до Германия и обратно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 15 Дек 2010, 18:34

тая тема става от абсурдна по-абсурдна :mhihi:

преди малко щях да благодаря на колегата че ме светна че Ауто Билд е списание, и по-рано го е нямало на български (!!!), понеже аз не знаех, но накрая се отказах :roll: просто е безпредметно

Варна, морето, сините вълни... чакаме да го измерите тоя разход на тая митична 7ца през 2011-та и да пишете пак тогава :wave:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 15 Дек 2010, 18:48

da6ip написа:тая тема става от абсурдна по-абсурдна :mhihi:

преди малко щях да благодаря на колегата че ме светна че Ауто Билд е списание, и по-рано го е нямало на български (!!!), понеже аз не знаех, но накрая се отказах :roll: просто е безпредметно

Варна, морето, сините вълни... чакаме да го измерите тоя разход на тая митична 7ца през 2011-та и да пишете пак тогава :wave:

По-абсурдна става след всеки твой коментар :evil: 2011-та какво? Очаква се колите да почнат да горят повече пропорционално с идването на края на света ли?
Изобщо не знам, защо продължавам да отговарям в тая тема, след като вече казах, че...
Gh0s7 написа:... не ми се спори с радио. ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 15 Дек 2010, 18:57

2011-та понеже са още 365 дни и се надявам все да намерите време да го измерите :idea:

направо не мога да повярвам че си губя времето 3 страници да дискутирам един разход който не е измерван :!: сигурен съм че няма друга такава тема с такъв феномен...

но понеже и на мене ми омръзна, нека да си пожелаем Весела Коледа и да ни пада още повече разхода и през новата година :mhihi: :mhihi: :bchug:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 15 Дек 2010, 19:31

Наистина ли не си разбрал, че от 3 страници ти обяснявам, че тоя разход, за да го твърдя толкова, сме го мерили не веднъж?!

Gh0s7 написа:.... и безброй пъти съм ставал свидетел колко километри минаваме и колко нафта влиза в резервоара... ....
Ти даваш мнение на базата на интернет сайтове, слухове и личино мнение, тука човека кара и ти дават живи данни едва ли не... изобщо не знам за какво е спора.

Gh0s7 написа:
Gh0s7 написа:... съм ставал свидетел колко километри минаваме и колко нафта влиза в резервоара... ...

Според теб, дали на чисто нова кола, няма да и е калиброван борда? И мислиш ли, че колегата Pr0gI няма да усети, ако с 10литра мине 70км, вместо 120-30км, колкото минава всъщност?

п.п. Не ми се спори повече, казвам ви как е в действителност, пък вие, ако искате продължавайте да викате "на черното - бяло" ....

И сега, ако пак не успееш да разбереш, изобщо няма да се занимавам повече, цяло чудо е всъщност, че досега съм се занимавал да обяснявам...
Принципно не съм човек дето да се настървява в спорове, но тва е вече прекалено.
И дано да се приключи вече с темата... Който както иска да си кара и да си му гори, а щом го устройва, още по-добре...
Весело изкарване на Коледните и новогодишните празници и на теб! ;)

@Cinder: Какви 7/100?
Gh0s7 написа:....

В града тая кола не е горяла над 10!
*В града - Посред бял ден в умерен трафик и предивд, че колата е с шпер и кръстовищата са на една страна.

....

п.п. Надявам се това да ми е последния пост в тая тема, дори и да се появи за пореден път "измерете го тоя разход" "компютъра не е калиброван и дава 60% отклонение", "каталожните данни са измислица и абсолютно невъзможни" и тн., няма да отговарям.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 15 Дек 2010, 19:55

Ок, ще предположа че в задръстванията и с вратите напред гори 9.9 :mhihi: И аз се отказвам да дискутирам темата. Или нещо куца в комуникацията тука или във Варна стават чудеса :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 15 Дек 2010, 22:36

Айде и аз да кажа ;)
гр.София!!
Е90 - 330д - РЪЧНА КУТИЯ! , само задно , с каране супер икономично ....до 2000 об/мин.... под 10/100 не мога да сваля :mhihi:
:!: Момчета , явно имаме различни представи за задръствания в София и Варна .... това е разковничето :wave:
п.п: Ама дори да са доста по-малки , пак не мога да си представя , кола 2тона, с вратите напред и умерени задръствания (па макар и дизел) да харчи под 10/100 :clap: :mhihi:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 15 Дек 2010, 23:57

колеги колеги... нищо не знаете вие за новите дизелови седмици... даваш 200 бона и след това 7 литра градско с вратите напред :smoke:

тайната е, че има един бутон на таблото, като го цъкнеш и започва да работи на 3 цилиндъра... не върви много, ама то в задръстванията не ти и трябва.

новите седмици са килърите на електромобилите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 16 Дек 2010, 1:12

da6ip написа:... и да ни пада още повече разхода и през новата година :mhihi: :mhihi: :bchug:

Дано след тези думи не изкочи някой с 5 на 100 760Li :wave: :bowdown:

Айде Весела Коледа и (още по?) нисък разход и от мен :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 16 Дек 2010, 3:45

Айде бе, все едно аз никога не съм ходил и не съм карал "У вашето голЕмо градО" и не знам как ми е бил разхода там...
Явно някаква нова мода ви тресе там и сигурно е много голяма газария колата да харчи възможно най-много?

Тъй като почти цялата тема е спор, сиреч е отклонена от заглавието, а и спора е напълно неадекватен от страна на опонентите ми, предлагам на модовете да теглят един ключ и да се приключи...

п.п.
@ndro: Колега, когато дадеш 200 бона за такава 7мица, тогава коментирай кое как било и как не било.

@ neonman:
А пък от приказки наизуст "ама тя е 2 тона, бла-бла" никой няма нужда. Да си се замислил също така, че освен мотора и скоростната кутия е от съвсем друго поколение?
А това, че 330д-то ти гори 10 с каране до 2000рпм и ръчни скорости си е пълна трагедия, аз не бих го споделил, ако колата беше моя.

И само за протокола да вметна:
Тука освен да седим пред РС-тата и да се чудим как може да ни гори много или малко, от време на време ги и караме тея коли и така както въпросната 7мица е 2 тона и едва 245кс, взима старта, 400-те метра и 2-та км. на е38 750iL, което малко над 2 тона, но пък е бензиново и е 326 коня и напълно изрядно от към технично състояние. А сега де? :shock: Да видим какво мислите по тоя въпрос, сигурно пак стават чудеса или си измисляме? Но 100% и през ум няма да ви мине, че технологиите и автомобилостроенето се развиват с всеки изминал ден едва ли не, нали?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 16 Дек 2010, 4:19

И мен ще ме е страх да се пусна с тоя изтребител :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Е60/Е61