Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж
наистина е много хубаво това,което е направил този Човек.и аз обичам да помагам ама ади като бачкам за 400 лева те на мене не ми стигат а и как да помагам на хората...в парите е най-големия проблем...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Koz написа:...в парите е най-големия проблем...
Е не съм съгласен... Пречат ти нещо доходите като видиш някой закъсал (независимо дали с колата, с жената или с к'вото и да е) да попиташ "Мога ли да помогна с нещо"

Прост пример- преди време кенефа дето карам се опита да роди на пътя... Спира един пич да помогне (аз вече си чаках кола да ме изтегли) и понеже вече нямах нужда остана докато ми дойде превоза... Е, не помогна с нищо (освен с компания за половин час), но дето се казва ми стана хубаво, че още имало ХОРА...
Не всичко е пари в тоя живот...
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
klintan66 написа:Факта колко човека са се разписали в темата е повече от красноречив ...
Друго си е да ревеш за мигачи и брони ...
Много силен пост колега ... ама има много глухи, в случая неграмотни... да се смее ли човек да плаче ли...
е, аз пък не счетох за нужно да пускам такава тема, въпреки, че го видях преди да пуснете топика тук
и не считах за нужно да се разписвам тук, преди да почнете "ама колко са се разписали"
и като сте се разписали и сте го похвалили, по-добри ли сте станали от това?
сигурен съм, че мнозина утре ще подритнат гладният старец, който рови в кофата на студентския стол за къшеи хляб...
и не считах за нужно да се разписвам тук, преди да почнете "ама колко са се разписали"
сигурен съм, че мнозина утре ще подритнат гладният старец, който рови в кофата на студентския стол за къшеи хляб...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Прав си ... 

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
http://vbox7.com/play:dcb1de36
една много силна песен, точно по темата, изпълнена невероятно добре от дете
една много силна песен, точно по темата, изпълнена невероятно добре от дете
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Хаос написа:е, аз пък не счетох за нужно да пускам такава тема, въпреки, че го видях преди да пуснете топика тук
Лично се надявам да намаляват тия хора! А защо съм го пуснал? Защото се зарадвах че човека успява да помага и деянията му са наистина красиви

- thejackal7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
- Мечтае да кара: камила
Щом има няк'во значение, ще се разпиша. Нямам думи за този човек, оставил е бъдеще, всичко, само и само да може да помогне. Евала! Браво! Истински човек, може би <1% в света са хора като него. Не мога да кажа, че бих го направил, съжалявам, обаче най-вероятно съм егоист и искам лично изграждане. Някой би ли направил това, честно? Няма нужда да лъжете, просто пропуснете въпроса...
- Pintev
- Потребител
-
- Кара: Е28 М20Б20
Знаете ли в България,какъв проблем има със старите хора.Много от възрастните хора преписват апартаментите си на децата или на внуците с уговорка за доглеждане.Да ама не,не след дълго тези хора остават наулицата защото са изгонени от собственият си дом,и какво става с тях стават клошари или умират от студ.Българите ставаме все по егоисти и така незнам докъде ще я докараме.Знаете ли колко ми става жал като видя на нашият пазар( на Графа) една баба над 80 годишна възраст как седи и продава конци за гоблени(забравих им точното наименование) продава ги за 20 ст,и колко според вас ще продаде тази жена,дали въобще ще искара и 2-3-5 лв.Много тъжна тема.

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Знаете ли в България,какъв проблем има със старите хора.Много от възрастните хора преписват апартаментите си на децата или на внуците с уговорка за доглеждане.Да ама не,не след дълго тези хора остават наулицата защото са изгонени от собственият си дом,и какво става с тях стават клошари или умират от студ.Българите ставаме все по егоисти и така незнам докъде ще я докараме.Знаете ли колко ми става жал като видя на нашият пазар( на Графа) една баба над 80 годишна възраст как седи и продава конци за гоблени(забравих им точното наименование) продава ги за 20 ст,и колко според вас ще продаде тази жена,дали въобще ще искара и 2-3-5 лв.Много тъжна тема.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ryapoff написа:Щом има няк'во значение, ще се разпиша. Нямам думи за този човек, оставил е бъдеще, всичко, само и само да може да помогне. Евала! Браво! Истински човек, може би <1% в света са хора като него. Не мога да кажа, че бих го направил, съжалявам, обаче най-вероятно съм егоист и искам лично изграждане. Някой би ли направил това, честно? Няма нужда да лъжете, просто пропуснете въпроса...
Споделям мнението ти,че постъпката е достойна за уважение ако го прави безкористно

Обаче не ми е ясно откъде той взима пари да изхранва себеси,камоли бедните

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ryapoff написа:Щом има няк'во значение, ще се разпиша. Нямам думи за този човек, оставил е бъдеще, всичко, само и само да може да помогне. Евала! Браво! Истински човек, може би <1% в света са хора като него. Не мога да кажа, че бих го направил, съжалявам, обаче най-вероятно съм егоист и искам лично изграждане. Някой би ли направил това, честно? Няма нужда да лъжете, просто пропуснете въпроса...
Не бих го направил, по чисто идеологически причини. Ако позволиш да използвам един цитат (бонус точки за който го познае

— Накратко казано — започна той, — Спенсер разсъждава приблизително така: първо, човек е длъжен да действува за своето собствено благополучие, да прави това, значи да бъде нравствен и добър. Второ, той трябва да действува за благополучието на децата си. И трето, трябва да действува за благополучието на цялото човечество.
— И най-възвишената, най-разумната и правилна постъпка е тази — прекъснах го аз, — с която може да облагодетелствува едновременно и себе си, и децата си, и човечеството.
Лично на мен тази дефиниция ми харесва. Затова не бих направил точно това, грижата за една малка група хора би погълнала всичките ми усилия, а би облагодетелствала само тях. Въпреки това уважавам човека, че го е направил, той е действал по собствените си убеждения и безкористно, което само по себе си е доста много.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
ms написа:Koz написа:...в парите е най-големия проблем...
Е не съм съгласен... Пречат ти нещо доходите като видиш някой закъсал (независимо дали с колата, с жената или с к'вото и да е) да попиташ "Мога ли да помогна с нещо"Не, нали... Дори това, че имаш желание е достатъчно- е, ако имаш и възможност още по-добре, но не може всичко да е идеално в тоя живот...
Прост пример- преди време кенефа дето карам се опита да роди на пътя... Спира един пич да помогне (аз вече си чаках кола да ме изтегли) и понеже вече нямах нужда остана докато ми дойде превоза... Е, не помогна с нищо (освен с компания за половин час), но дето се казва ми стана хубаво, че още имало ХОРА...
Не всичко е пари в тоя живот...
не ти говоря за такъв вид помагане а имах впредвид това,което прави човека от клипа...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
ms написа:Koz написа:...в парите е най-големия проблем...
Е не съм съгласен... Пречат ти нещо доходите като видиш някой закъсал (независимо дали с колата, с жената или с к'вото и да е) да попиташ "Мога ли да помогна с нещо" ....

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3