отопление странично огледало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

отопление странично огледало

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2010, 17:00

Здравейте,
Имам подобно питане.
Отоплението на страничното шофьорско огледало не работи.Какво съм пробвал досега:
*измерил съм напрежението на клемите (не на самото огледало) показват около 12v
*измерих дали има съпротивление в самото стъкло- има но малко незнам стойностите какви са и какви трябва да са.Аз си мисля,че щом има би трябвало да е наред
*закачих клемите на огледалото и измерих дали достига напрежение като е включено -има
След тези резултати лявото нагрява прекрасно но това не работи.Може ли да е изгорял реотан и пак да има съпротивление като го замеря с мултицета.
Остана само да пробвам лявото огледало на мястото на дясното,дано не стане някой фал.
Някой да има идеи,или просто си е заминало огледалото и трябва ново.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Re: отопление странично огледало

Мнение от b_velev » 03 Ное 2010, 21:03

Gqbriel написа:Здравейте,
Имам подобно питане.
Отоплението на страничното шофьорско огледало не работи.Какво съм пробвал досега:
*измерил съм напрежението на клемите (не на самото огледало) показват около 12v
*измерих дали има съпротивление в самото стъкло- има но малко незнам стойностите какви са и какви трябва да са.Аз си мисля,че щом има би трябвало да е наред
*закачих клемите на огледалото и измерих дали достига напрежение като е включено -има
След тези резултати лявото нагрява прекрасно но това не работи.Може ли да е изгорял реотан и пак да има съпротивление като го замеря с мултицета.
Остана само да пробвам лявото огледало на мястото на дясното,дано не стане някой фал.
Някой да има идеи,или просто си е заминало огледалото и трябва ново.

Размени двете огледала за проба или виж съпротивлението на работещото огледало.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 14 Дек 2010, 14:59

Замислих се тези и дни аз защо страничните огледала нетопят снега и докато си мислех започнах да ги разглобявам с 300 зора разглобих пасажерското огледало с голям късмет без нито една строшена щипка.Имах някаква надежда да видя някакви клеясали жици или в най лошия случаи скъсан реотан а то какво било.Германеца ПРОСТ си поръчал кола със допълителна нафтова печка за подгряване,а подгряване на огледалата няма тцтцтцтцтц :bang: мноо ме е яд.Та в този ред на мисли се чудя дали да несложа по две крушкизад огледалото :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Дек 2010, 15:20

Що направо не си сложиш отопляеми :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 14 Дек 2010, 15:54

Прав си колега мога да си сложа ама неми е ясна схемата за кабела понеже и инсталация не е прекарана до огледалото освен жиците за ел.моторчетата за реголиране на огледалото.Някой жичкаджия да сподели мнение каде трябва да се върже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Дек 2010, 16:26

Да ти кажа,има кой да се намеси но дали ще видят темата.Чудя се само едно,аз като замервах моето са си 12V към нагревателите в самото огледало,освен да се върже към някой от консуматорите който си дава 12V и би трябвало това да е достатъчно :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 14 Дек 2010, 17:17

Някои колеги, които нямат отопление на огледалата, директно режат и ги връзват към захранването на ел. огледалата. Само че според мен това не е удачно, защото ще нагрява през цялото време - зима, лято...н.з. - не знам как ще се отрази на ел.системата. Може би по-често ще изгаря някой бушон? :dunno:
Но иначе е най-лесният вариант.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Дек 2010, 17:36

nik4o_83 написа:Някои колеги, които нямат отопление на огледалата, директно режат и ги връзват към захранването на ел. огледалата. Само че според мен това не е удачно, защото ще нагрява през цялото време - зима, лято...н.з. - не знам как ще се отрази на ел.системата. Може би по-често ще изгаря някой бушон? :dunno:
Но иначе е най-лесният вариант.

Те по принцип си нагряват постоянно ,доколко знам ... :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 14 Дек 2010, 17:44

AUDI-6EFFFFFFFA написа:Замислих се тези и дни аз защо страничните огледала нетопят снега и докато си мислех започнах да ги разглобявам с 300 зора разглобих пасажерското огледало с голям късмет без нито една строшена щипка.Имах някаква надежда да видя някакви клеясали жици или в най лошия случаи скъсан реотан а то какво било.Германеца ПРОСТ си поръчал кола със допълителна нафтова печка за подгряване,а подгряване на огледалата няма тцтцтцтцтц :bang: мноо ме е яд.Та в този ред на мисли се чудя дали да несложа по две крушкизад огледалото :mhihi: .

Хех, при мен само лявото огледало е с подгрев, а дясното няма.
Схема на дяснто огледало :ok:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98

Мнение от Veselin_LG » 14 Дек 2010, 19:06

Огледалата с подгрев при Е46 са постоянно включени
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 14 Дек 2010, 20:09

Veselin_LG написа:Огледалата с подгрев при Е46 са постоянно включени

Не съм на 100% сигурен, но мисля, че грешиш - подгряват спорет данните от температурния датчик. Ако падне температурата под 7 градуса (ако не се лъжа) почват да се подгряват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 14 Дек 2010, 21:32

това се дискутира в Извън темата по повод същия въпрос на собственик на е36 .. до колкото разбрах, подгрева работи нон стоп .. дори лятото, за да не се запотяват стъклата. Честно казано през лятото не съм обръщал внимание на това...
Ако има подгрев, то е и на двете огледала, не само на едното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от dimitar46 » 14 Дек 2010, 21:40

огледалата са постоянно влучени няма зиме няма лято винаги нагряват и на е46 която я има тазо опция винаги са джете огледала не само ляво или дясно просто имате повреди
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 14 Дек 2010, 22:17

Няма повреди, колеги. Така е излязла колата от майчин дом :lol: . Лявото огледало с подгрев. Другото от към пасажера (дясното) няма подгрев. Няма кабели дори пуснати. Отварял съм кората на вратата и съм се обедил в това лично. Купих си огледало с подгрев преди 2г., но не ми се занимава да му прокарвам кабели. А и няма смисъл много.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 14 Дек 2010, 22:24

dimitar46 написа:огледалата са постоянно влучени няма зиме няма лято винаги нагряват и на е46 която я има тазо опция винаги са джете огледала не само ляво или дясно просто имате повреди

:OT: Абе Митко, какво е това писане бе братче! :mhihi:

За огледалата - при Е46 се подгряват нон-стоп, без значение от външната температура (или от овулацията на пасажера(-ката) :mhihi: ). За разлика от Е39, примерно, където това става на степени и на над 20-тина градуса се изключва.
Няма опция за подгрев само на едното огледало - с подгрев са и двете!

Не ми се вярва да има Е46 без отопление на огледалата, дори и да е правена в ЮАР. Не, че е не възможно, но щом е немска - просто абсурд! По-скоро е резултат от някаква манилупация...

Ако не се виждат 2 черни кабела в кутията на огледалото (които са за подгрева и трябва да са с кабелни обувки; няма значение кой кабел на коя клема в реотана на огледалото се включва), трябва да се свалят корите на вратите, за да се стигне до дупката за кабелите на огледалата. Малко е хамалогия.

Ако някой иска да си провери инсталацията или да си прокара такава, това е схемата за коли без памет на огледалата:
Изображение
Масата за отоплението на пасажерското огледало се вързва за една розетка в дясно под пасажерската седалка (или за всеки друг кафява кабел).
Последна промяна pazokolarov на 14 Дек 2010, 22:59, променена общо 2 пъти
Изображение
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46