гуми : просвет - дилема за зимата :)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Re: гуми : просвет - дилема за зимата :)

Мнение от mistyrain » 04 Дек 2010, 17:54

Аз днес си купих Firestone Winterhawk 2 Evo с отстъпката ми стъпиха на 81 лв бройката. И аз сега чакам сняг за да вида за какво съм си дал парите. Днес в потопа се държаха много добре и са доста безшумни. Друго си е чисто новата гума с дот 10 :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 04 Дек 2010, 20:03

Аз ръгнах едни 205 55 16 на Rotex .Oколо 120лв беше гумата. Миналата зима ги покарах на доста сняг и лед. Почти не са видяли сух път. И смея да кажа че са супер. Много добре се държи колата на лед и сняг.Нарочно влизах със по висока скорост в завой по време на дъжд - задницата бетон. Също така много безшумни. Грайфера не е мръднал и милиметър.
Както каза колегата по горе - наистина друго си е новата гума.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 05 Дек 2010, 23:39

хубаво всички се екипирахме с зимни гуми само остава снегът да падне та да ги пробваме :lalala: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 06 Дек 2010, 12:05

angel57 написа:хубаво всички се екипирахме с зимни гуми само остава снегът да падне та да ги пробваме :lalala: :bchug:

Да, да, чакам го с нетърпение :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 06 Дек 2010, 17:21

Аз пък не, на моята улица снегорина е като жената шофьор - всички са чували за него, но никой не го е виждал на живо :mhihi: . Преди години имаше една люта зима, много сняг падна, с Гоуфето с ниската предна броня събирах сняг до средата на предния капак. Пак добре, че и той трактор и с хубави гуми върви като снегорин. :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 12 Дек 2010, 14:19

Тези синоптици нищо не познаха то не бяха виелици,фъртуни нз си какво и накрая слънце пече ... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 12 Дек 2010, 16:09

angel57 написа:Тези синоптици нищо не познаха то не бяха виелици,фъртуни нз си какво и накрая слънце пече ... :ok:

о има време не се тревожи :) зимата сега тепърва започва :)

пп:сори за спама :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 13 Дек 2010, 15:26

От вчера съм с гуми подарък- Pirelli Sottozero2 225/60 R16 98H за отзад и Continental Ts830p 225/55 HR16 95H предни,колата е е46 323 купе на оригинални джанти,грозна работа като бъги стана,гледам натрупа сняг и след работа ще ги видя като възможности.
п.с.тоя размер незнам на 5ца ли е на 7ма ли го слагат,дано да върши работа!В края на седмицата предстои да се ходи на Боровец...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Дек 2010, 12:02

а бе то хуу подарък ама 225/60 16 има почти 5 см разлика в диаметъра с 205/55 16 :mhihi:

дай някоя снимка да видим дали си готов за Ком-Емине
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 14 Дек 2010, 12:20

Учудвашо добре се държи на пътя!Снощи изчаках да позаледи малко и след "Стъкления дом" със жената по павираните улички,из алъоша(от пловдив съм) направих тест и много съм доволен.Миналата година бях с компакт 1,8ти със шпер,15/195 и ме съмнява,че ще се държи така както купето.
Впечатленията от гумите са:по-добра возия,по-висока колата стана,по-грозна от тея токмаци гумите,само незнам ако я натваря с 4 души и багаж дали няма да опрат,но ме съмнява!
Нвирах се по преспи където не е изчистено и спира добре и катери добре не боксува,така 4е гумите са много добри!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 14 Дек 2010, 12:47

Аз и в другата тема писах но нека и тук. Снощи направих тест на гумите - firestone Winterhawk 2 evo и останах много доволен. След мача се изтрелях към симеоново, от там по вътрешните улички и който е ходил знае че си има яко баирчета. Горе имаше и повече сняг и беше перфектно. На един доста стръмен влезах мноого бавно и мислех че се прецаках че не се засилих обаче с комбинация на ASC стана много добре и си издрапа. Много съм доволен и на слизанията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 19 Дек 2010, 20:04

Колеги, кажете ASC-то при всяко ново палене ли трябва да се включва или има начин да си стои постоянно зацепено. И някой може ли да ме светне как работи тая система точно? Това ли е тракшн-контрола всъщност. От английскси знам значенията на съкращенията, но все пак не ми е ясно. По-рано карах една Е 46 фейслифт и забелязах, че на таблото посредата има едно малко позорче, в което светва един знак при по-рязко настъпване. Мисля си, че именно това е тракшъна. Сега на мойта пак има такова прозорче, но там не светва нищо, като я стъпкам. Свети само ако изрично включа ASC-то от бутона и при това постоянно до изключване на мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 20 Дек 2010, 11:33

Погледни тази тема -> viewtopic.php?f=34&t=230687 А принципно май трябва автоматично да се включва със запалването на колата. Дори и да го изключиш, при следващо палене би трябвало да се пуска, защото това е система за сигурност. Поне при мен е така аз съм с DSC.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Дек 2010, 12:16

nako-bako написа:Колеги, кажете ASC-то при всяко ново палене ли трябва да се включва или има начин да си стои постоянно зацепено. И някой може ли да ме светне как работи тая система точно? Това ли е тракшн-контрола всъщност. От английскси знам значенията на съкращенията, но все пак не ми е ясно. По-рано карах една Е 46 фейслифт и забелязах, че на таблото посредата има едно малко позорче, в което светва един знак при по-рязко настъпване. Мисля си, че именно това е тракшъна. Сега на мойта пак има такова прозорче, но там не светва нищо, като я стъпкам. Свети само ако изрично включа ASC-то от бутона и при това постоянно до изключване на мотора.

Тази система е ВИНАГИ ВКЛЮЧЕНА !
Като натиснеш бутона АСЦ - тогава я изключваш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 22 Дек 2010, 15:14

Т.е. да разбирам, че когато виждам, че в прозорчето свети, значи системата е изключена.
А трябва ли на включено положение да светка, когато настъпя по-рязко газта при потегляне или превключване..?

ПредишнаСледваща

Назад към E46