Симптоми на "заминала" умна дюза на тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Симптоми на "заминала" умна дюза на тдс
Ами аз сложих днес около 50мл масло на 7-8 литра нафта,че толкова се плискат в казана.
Криза дали,ко да се прави.

Криза дали,ко да се прави.

Ама не слагайте двигателно бе братя, АТФ или двутактово бездимно. 

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
на един резервоар, слагайте не повече от 200-250 мл двутактово масло...
а дали има смисъл, ще разберете сами от работата на мотора

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Един вика 200-250 ,друг 700-750 двигателно и т.н.
Сега кое е по-хубаво да се сложи:
хидравлично
двигателно
или двутактово?
Сега кое е по-хубаво да се сложи:
хидравлично
двигателно
или двутактово?

Аз слагам каквото масло имам под ръка, по 1л на резервоар.
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
St.Dilov написа:на един резервоар, слагайте не повече от 200-250 мл двутактово масло...
Работата на мотора мисля че не се усеща,единствено е хубаво за помпата която се смазва.Особенно тая нафта за зимата,която е с по малко парафин,е хубаво да има масло.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами аз ще слагам вече.Ама постоянно ли се слага или е периодично?
Значи наистина има значение смазочността на нафтата да е в определени граници по норма и така помпата се смазва добре и няма такива ударни износвания от некачествена нафта. Имаше мнение на уважавания Бат Жеко от подфорум Е34 който беше изкарал статистика ,че колите имат проблеми с помпите в страни като България и Русия и причината е в гадната гнусна нафта
. Затова и аз на Е34-та ми съм сменил три плочки , а със такава в окаяно състояние ( менеше обороти като луда, чак гаснеше като пусна педала на газта ) в Германия преди две години двигателя си промени цялата работа и спря играене на обороти и гаснене и даже 7.3 разход ми даде на климатик и трима с багаж до козирката. Преди пък три четири години започнах по едно време да зареждам биодизел и ефекта беше същия като в Германия , двигателя се кротна и спряха колебанията в оборотите. Та идеята е може и биодизел да си слагате процентно че сега зимата не е препоръчително, може и олио ако щете ефекта е същия и така да си карате постоянно. Тъй че не се плашете от такива "добавки" , само двигателно не слагайте много е пушливо и ще задръства турбото си мисля , те така. Успех .

Последна промяна vladobate на 14 Дек 2010, 22:58, променена общо 1 път
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Абе има нещо вярно,щом с нафта чистят масло!

колеги все пак до какъв извод стигнахте че и аз го имам тоя проблем с претръпването при 1500-2000 оборота към празен ход,даже преди няколко дни както карах и угасна в движение
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Абе я си огледай кабела на умната дюза.Виж да не се е прекъснал там където влиза в буксата.Тази която излиза от черната кутия под колекторите.
Аз имах такъв проблем и точно това се беше случило.Закупих си друга от морга на вид здрава и си реших проблема.
Беше много тъпо щото не светеше лампата на дюзата или помпата,а колата ту вървеше хубаво ту не.Викам си кво стана бе мамка му стара пак и един хубав ден айде колектора долу тръбите за дюзите от ГНП-то - отворих черната кутийка където излизаат всички букси и кабели за букси и т.н.Огледах всички кабели за нагоряло или закъсана изолация и така.
Иначе може да провериш годноста на инсталацията и с уред.
Хващаш буксата на компа и по книгата която е в раздела пише къде да мериш.Но ако се държи както беше при мен на 1 нишка-хващане няма.Трябвало е да се скъса и тогава чак да се покаже рогата.
Скоро си правих кабелите за датчика на перката при 101градуса който е на главата на мотора.И там същата работа.Пак се беха уголили проводниците и ставаха аномалий.Но засега няма проблем.
Правих ги без да свалям колекторите-малко е зор не го препоръчвам на никой.
Супер филм са тея дърти баби бими.
Сега пак имам нещо подобно като проблем,но мисля че е другаде.Понеже тресе и прекъсва като е студена.И предърпва от 1300-1500оборота.Мине ли ги-няма грижи.И пак така ту върви добре-ту не.Пак ще я разчекна цялата и тоя път нови кабели ще и сложа та да миряса.

Аз имах такъв проблем и точно това се беше случило.Закупих си друга от морга на вид здрава и си реших проблема.
Беше много тъпо щото не светеше лампата на дюзата или помпата,а колата ту вървеше хубаво ту не.Викам си кво стана бе мамка му стара пак и един хубав ден айде колектора долу тръбите за дюзите от ГНП-то - отворих черната кутийка където излизаат всички букси и кабели за букси и т.н.Огледах всички кабели за нагоряло или закъсана изолация и така.
Иначе може да провериш годноста на инсталацията и с уред.
Хващаш буксата на компа и по книгата която е в раздела пише къде да мериш.Но ако се държи както беше при мен на 1 нишка-хващане няма.Трябвало е да се скъса и тогава чак да се покаже рогата.

Скоро си правих кабелите за датчика на перката при 101градуса който е на главата на мотора.И там същата работа.Пак се беха уголили проводниците и ставаха аномалий.Но засега няма проблем.
Правих ги без да свалям колекторите-малко е зор не го препоръчвам на никой.

Супер филм са тея дърти баби бими.

Сега пак имам нещо подобно като проблем,но мисля че е другаде.Понеже тресе и прекъсва като е студена.И предърпва от 1300-1500оборота.Мине ли ги-няма грижи.И пак така ту върви добре-ту не.Пак ще я разчекна цялата и тоя път нови кабели ще и сложа та да миряса.

Колега аз имах проблем с умната дюзана същия мотор отначало течеше леко,залепиха я и не изкара много,протече още повече и си намерих здрава,да знаеш че искат двойно повече от колкото за другите 3,аз след бая търсене си намерих за 50 лв от познат,но според мен смени я,успех!
Умната дюза се оправя при лепене с ТЕЧЕН МЕТАЛ, ако майсторът е добър! 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Прочетох някой доста интересни работи.Като начало ще започна с това,че мойта дюза от както съм си взел колата сълзи т/е 3години и полувина та и над.Светвала ми е дюзата след,което последва претрисане на колата и гадна работа на мотора,при мен се оправя като загася и запаля колата.Другото е че дюзата си тече доста,щом при всяко каране усещам нафта,едва ли е само сълзене.Другото, което твърдите,че като се изфорсира колата до еди колко си обороти и падат за секунда е от нея,немога да бъда съгласен тъй като и на мен ми го прави,след като барахме гнп-то се запази проблема до някаква степен примерно 1 път в месеца и то само на студен мотор.Друго, с което не съм съгласен е ,че когато светнела дюзата колата не вървяла или имало спад на тяга/коне и тн,еми като ми светна първия път дюзата (все го прави в спрели позиции и ВИНАГИ когато колата е загряла) дадох си газ макар неуравновесено работещия мотор и си вървеше както винаги.За кабела,който излиза от дюзата е ясно,че с времето от топъл мотор на студен 1000000000000000 пъти все някога тия жици ще се прокъсат и тн,правенето е едната опция,другата всеки я знае,нова или 2ра.
Доколкото съотношения нафта с двутактово масло аз слагам на 10литър 70мл т/е на 60л -420мл и то рядко,колкото да смаже помпата,а не след всеки 50км да я затлача с гняс,маслото си е масло и колкото и да е остава по частите.
Като извод,щом умната дюза сълзи само и не свети се кара,като светне е чао,другите проблеми с претрисане и тн,може да са от още 20 места.
Забравих да допълня,работата с подряването 100 пъти е или от помпата в резервоара или в подгревните свещи (като изкл. че релето жици и тн са здрави).Казаното се базира на това,че има един клапан,който като не бачка връща нафтата в резервоара, и затова се получава това подряване по 100 пъти,защото неможе помпата да избута 1л нафта за 5 сек (говоря образно).Та проблема изобщо не е в дюзата,поне този проблем.
Доколкото съотношения нафта с двутактово масло аз слагам на 10литър 70мл т/е на 60л -420мл и то рядко,колкото да смаже помпата,а не след всеки 50км да я затлача с гняс,маслото си е масло и колкото и да е остава по частите.
Като извод,щом умната дюза сълзи само и не свети се кара,като светне е чао,другите проблеми с претрисане и тн,може да са от още 20 места.
Забравих да допълня,работата с подряването 100 пъти е или от помпата в резервоара или в подгревните свещи (като изкл. че релето жици и тн са здрави).Казаното се базира на това,че има един клапан,който като не бачка връща нафтата в резервоара, и затова се получава това подряване по 100 пъти,защото неможе помпата да избута 1л нафта за 5 сек (говоря образно).Та проблема изобщо не е в дюзата,поне този проблем.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, възможно ли е когато имаме теч от умната дюза, колата да работи неравномерно? При мен неравномерната работа се усеща най-вече когато карам с постоянна газ (например на пета с 90). Щом фиксирам педала на газта на едно положение, започва да придърпва леко. Симптомът се засилва след като е работил климатика.
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3