Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
sexy_shefa написа:Lacho написа:sexy_shefa написа:И моита печка последно време немога да е чуя да шуми а преди като е по студено след като загася колата тя продалжава да бучи известно време и след това спира.и завчера се пребирах от добринище и 60 км парното не духаше топло.днес настроих печката да духа и изчаках да почни.парното почва да духа но печката одоло непочва да бучи и духа студено? някви предположения какво можи да е?
Най вероятно имаш проблем с управляващия блок
Ами немисля че е от него защото тя си работеше преди това и сега почва да духа но без да бучи печката а тва се получи когато смених гумите нз защо.ще проверя да неса откачили някакви жици.баш зимата шаса развали и тя
Ако имаш път към софия скоро обади ми се ще я закача да я видя, но пак ти казвам най вероятно там е проблема

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Печката не трябва ли да се включва само при студен двигател? Направи ми впечатление, че откакто е по-студено навън се пуска всеки път, дори и двигателят да не е изстинал
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
xcalibur написа:Печката не трябва ли да се включва само при студен двигател? Направи ми впечатление, че откакто е по-студено навън се пуска всеки път, дори и двигателят да не е изстинал
не само при студен, а и при незагрял- до към 60 градуса се включва
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
LUCIFER'S написа:xcalibur написа:Печката не трябва ли да се включва само при студен двигател? Направи ми впечатление, че откакто е по-студено навън се пуска всеки път, дори и двигателят да не е изстинал
не само при студен, а и при незагрял- до към 60 градуса се включва
Съгласен

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Милене ние я заключихме ама на инпа-та пак ми излиза печка с командване с мид
Защо така? Не трябваше ли да се мапне изцяло това командване?
И още нещо забелязах. Махнах бушона за печката защото ме издразни много че не работи и когато загасих колата вентилатора в купето си продължи да духа все едно е на рест. С бушона на мястото си няма тоя проблем. И това го забелязвам за втори път вече
Д..ба и тъпата печка. Сутринта беше -11 градуса и няма топлене в купето.
И още един въпрос. На печката пише че помпата се включва само при работа на печката. Няма ли настройка да ми работи с нормална работа на мотора за да ми върти водата както си трябва по принцип?

И още нещо забелязах. Махнах бушона за печката защото ме издразни много че не работи и когато загасих колата вентилатора в купето си продължи да духа все едно е на рест. С бушона на мястото си няма тоя проблем. И това го забелязвам за втори път вече

И още един въпрос. На печката пише че помпата се включва само при работа на печката. Няма ли настройка да ми работи с нормална работа на мотора за да ми върти водата както си трябва по принцип?

Чудех се дали е възможно печката да не тръгва заради слаб акумулатор, и грешките за температурен сензор и т.н. , моят е 12 волта.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги пробвах да заключа печката с помощта на колегата Милен но с ДИС-а не стана. Това го разбрахме после че не е станало. След това се свързах с колегата badsharki и я заключихме с НЦС експерта. Направи ми я от София през нет-а за което съм му много благодарен
Не всеки би се навил да си загуби времето и да я направи от разстояние. Върна настройките каквито бяха преди отключването.
За сега не е проработила но ми проработи рест-а
Поне да си имам една екстра
И сега парното ми работи по добре заради ел.помпата. Засега печката ще я оставя без отключване, може и да проработи макар че си взех мид и ще мога да я командвам. Ако не ще я ремонтирам!
Значи вярно е било че след отключване не работи рест-а.

За сега не е проработила но ми проработи рест-а

Значи вярно е било че след отключване не работи рест-а.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...само искам да уточня - както писах по-горе , печката ми отново работи след паленето на двг и температура на въздуха под 5.5градуса ! Както при много други колеги , след отключването печката не работеше и преди две-три седмици ми се наложи един ремонт по колата , който налагаше изключването на акумулатора за около час и повече мисля ! От тогава печката ми се включва редовно при студено време /както си беше оригинално/ !
аз го свързвам с изключването на акумулатора за повече от час и половина - два , но факт е , че заработи след тази интервенция !
Все още не съм я пробвал от таймерите да я пусна принудително или да я програмирам - съмнявам се да не я блокирам наново , че тука са студове за сега , но към края на зимата ще пробвам
аз го свързвам с изключването на акумулатора за повече от час и половина - два , но факт е , че заработи след тази интервенция !
Все още не съм я пробвал от таймерите да я пусна принудително или да я програмирам - съмнявам се да не я блокирам наново , че тука са студове за сега , но към края на зимата ще пробвам
- 525d_joro
- Потребител
-
- Кара: BMW
здравеите колеги използвам темата да питам и аз как да си ползвам печката карам 525д 163к знам че я имам и че е отклучена но незнам как.... имам даше и дистанционо за нея въпреки ча няма батерии и откаде де си зема благодаря предварително.... да добавя че колата е с големиа монитор...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
ми електрониката нещо... виж и направи един рестарт от бушона може да се излекува....
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Elesar74 написа:Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
На запалена кола ли тръгва директно от навито? Ако е така най вероятно циркулационната помпа ти прави проблем. Понеже при запалена антифриза се върти от водната помпа и всичко е ОК, пробвай с бушона.....
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
milennyc написа:Elesar74 написа:Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
На запалена кола ли тръгва директно от навито? Ако е така най вероятно циркулационната помпа ти прави проблем. Понеже при запалена антифриза се върти от водната помпа и всичко е ОК, пробвай с бушона.....
...при запалена кола мисля , че не може да се пусне печката от таймерите понеже след запалването те просто изчезват от монитора
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не, при кола дадена на контакт в първа позиция на ключа, колкото да светне монитора и да свирне радиото. Вадих бушона снощи, ама просто да го видя, не се сетих за реда как се правеше ресет. Както и да е, тествах. Седя в колата, гледам 22:25. Програмирам включване на печката от Timer 1 в 22:27 и чакам. Винаги от него я програмирам. Става 22:27 и почва да тупка, фучи и т.н. Пускам от скритото меню тест N7 и гледам температурата на антифриза. Беше 37 градуса, навън 0.0 градуса. Седях така и я случах как бучи, гледах отдолу, излиза пушек, мирише на нафта и температурата за 8 мин. се качи до 44 градуса. Значи, бачка. Оки, сложих час 07:15 сутринта и заминах. Отивам долу сутринта, пак само вентилацията бачка. Гледам таймерите, нали са наредени така: Timer 1, Timer 2, Aux. heating, Aux ventilation. Когато печката бачка, има чек преди Timer 1 и Aux. heating: Direct mode. Обаче сега гледам че няма чек никъде, а Aux. ventilation: Direct mode e сиво, не мога да го маркирам. А си духа студено. Преди май не беше тъй. Ся ще направя ресет-а, вече го прочетох как става, ама чакам малко да изстине колата, че знам ли я, може да не се включи като е загряла.
P.S. На 60 градуса ли изключва печката?
P.S. На 60 градуса ли изключва печката?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
до 60 се включва...