ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от ogata » 02 Дек 2010, 23:18

Какви са размерите на кората върху багажника (между задният прозорец и облегалката на седалката) на e36 четириврат седан, и какъв е максималният размер на говорителите, които могат да се поставят на нея, че тука ми се намират едни много хубави, ама са малко големички . :bowdown:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Дек 2010, 23:31

ogata написа:Какви са размерите на кората върху багажника (между задният прозорец и облегалката на седалката) на e36 четириврат седан, и какъв е максималният размер на говорителите, които могат да се поставят на нея, че тука ми се намират едни много хубави, ама са малко големички . :bowdown:

Колега елементарно е,зависи какъв ефект искаш да постигнеш,взимаш ролетка и почваш..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 03 Дек 2010, 1:22

Аз ако имам възможност, не ми липсват нито умения, нито инструменти за да си го направя сам. Но в момента не мога, за това и питам, защото нямам достъп до въпросната кора. ;)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 03 Дек 2010, 19:20

kolegi da va pitam az ne6to zna4i kolata mi e bmw kompakt 316 95g bez klimatik ,klimatronik kato q zapalq za ima nqma 10 min zagrqva do dat sinkavoto kvadrat4e da re4em no posle kato trugna i pokaram stiga do edin milimetur pod sredata nqkade ama e pod sredata mnogo malko 4e da pitam tova normalno li e za6toto imam aver s kupe 316 s klimatronik ama na degovata e v sredata strelkata na temperaturata i neznam za ko govorim vuob6e dali termostata mi e precakat ili e taka zavotsko pulen pas daite nqkakvo mnenie po vuprosa ... mersi perdvaritelno....
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 04 Дек 2010, 11:20

kokobaroko13 написа:kolegi da va pitam az ne6to zna4i kolata mi e bmw kompakt 316 95g bez klimatik ,klimatronik kato q zapalq za ima nqma 10 min zagrqva do dat sinkavoto kvadrat4e da re4em no posle kato trugna i pokaram stiga do edin milimetur pod sredata nqkade ama e pod sredata mnogo malko 4e da pitam tova normalno li e za6toto imam aver s kupe 316 s klimatronik ama na degovata e v sredata strelkata na temperaturata i neznam za ko govorim vuob6e dali termostata mi e precakat ili e taka zavotsko pulen pas daite nqkakvo mnenie po vuprosa ... mersi perdvaritelno....

Термостата ти е летен на по ниска температура и затова е така,ако си със зимен термостат на по висока температура няма да е така,Но не го пипай ако ти отвара и затвара нормално.Разликата им е 4-5 градуса..

Потребител
Аватар

Мнение от Incr » 07 Дек 2010, 12:11

Здравейте , колеги! Имам проблем с колата ми е36 316i. Все едно работи на по малко цилиндри, като я запаля и все едно се дави абе сякаш, че карам трабант. Водих я на диагностика показа кабели за свещи на 3 и 4 целиндър смених ги , но все още го има проблема. Сега ще сменям дистрибуторната капачка и другите 2 кабела и свещите , ако някои знае от каде другаде може да е да казва :)

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 07 Дек 2010, 13:11

Incr написа:Здравейте , колеги! Имам проблем с колата ми е36 316i. Все едно работи на по малко цилиндри, като я запаля и все едно се дави абе сякаш, че карам трабант. Водих я на диагностика показа кабели за свещи на 3 и 4 целиндър смених ги , но все още го има проблема. Сега ще сменям дистрибуторната капачка и другите 2 кабела и свещите , ако някои знае от каде другаде може да е да казва :)

И палеца смени поне да е нов с Дистрибуторната.Може и от свещите да ти идва проблема ако са много стари и не са сменяни отдавна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 08 Дек 2010, 20:14

Колеги,търсих теми с търсачката,но не намерих нищо по въпроса...
Интересуваме ме къде мога да намеря кодове за средния бордкомп :wave:
освен 41 дето показва моментната скорост др. не знам :confused:
Ако някой може да помогне :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 08 Дек 2010, 20:21

Incr написа:Здравейте , колеги! Имам проблем с колата ми е36 316i. Все едно работи на по малко цилиндри, като я запаля и все едно се дави абе сякаш, че карам трабант. Водих я на диагностика показа кабели за свещи на 3 и 4 целиндър смених ги , но все още го има проблема. Сега ще сменям дистрибуторната капачка и другите 2 кабела и свещите , ако някои знае от каде другаде може да е да казва :)

Като сменяш кабели е добре да ги смениш всичките. Не разбрах дали си сменил свещите, защото проблемът може да е там... не разбрах и каква е тази диагностика, която "разбира", че проблемът е в кабелите, а не в свещите.
Най-лесно ще провериш кои цилиндри работят, като при запален двигател започнеш да изваждаш кабелите от капачката един по един (ако при ваденето на някой кабел звукът на двигателя не се промени, значи там е проблемът!). Обърни внимание като вадиш кабелите, дали излиза искра от капачката (ако няма искра значи проблемът е в нея или преди нея). Наистина добре е да смениш чукчето, въпреки че ако то е "тръгнало" цилиндрите отказват по два (1-ви и 3-ти или 2-ри и 4-ти). Дано съм ти бил полезен, успех!
P.S. Внимавай като вадиш кабелите, волтажът е висок :)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 09 Дек 2010, 0:27

Колеги с ксенон съм от около 2 години. От скоро започнаха да отказват да палят от първия път ту единия ту другия. В отражение отсреща виждам, че като включа само премигва ... къде е проблема според вас ? Какви са симптомите на заминаващ баласт ? Ако е крушка вярвам че изобщо няма да светне :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 09 Дек 2010, 19:14

Kambe написа:Колеги с ксенон съм от около 2 години. От скоро започнаха да отказват да палят от първия път ту единия ту другия. В отражение отсреща виждам, че като включа само премигва ... къде е проблема според вас ? Какви са симптомите на заминаващ баласт ? Ако е крушка вярвам че изобщо няма да светне :dunno:

Точно това са симптомите на заминаващият баласт. Щом и двата ти дават заето чат-пат, по-добре инвестирай в подмяна с нов комплект. От стария запази само крушките, може да има още живот във тях ;)
ИзображениеИзображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 10 Дек 2010, 13:07

Kambe написа:Колеги с ксенон съм от около 2 години. От скоро започнаха да отказват да палят от първия път ту единия ту другия. В отражение отсреща виждам, че като включа само премигва ... къде е проблема според вас ? Какви са симптомите на заминаващ баласт ? Ако е крушка вярвам че изобщо няма да светне :dunno:

Попринцип крушките и при лош контакт пак си премигват,нищо,че си работят..докато не изгорят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 11 Дек 2010, 11:35

Изображение

На кората под чистачките [номер 9] кои са и щипките

костинбродчанин
Аватар