Осветление на ел.бутоните на задните прозорци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Осветление на ел.бутоните на задните прозорци
Здрасти на всички,
Пускам анкетата защото ми стана интересно дали са осветени "прозорчетата" на ел.бутони за вдигане/сваляне на стъкла отзад.И искам да сверя информацията просто.
При мен не светят, но тези дни ще реша проблема остана да вържа подготвените бутони с дидодите вътре към пепелника отзад.Идеята е ,че иска разглабяне на кори на врати ценрална колона и е пипкаво.
Но ми стана интересно какво видях.Реално са подготвени за диод ,но нямат окабеляване.Въпросния бутон има 3 кабела от които 2 са плюс и гнездо за четвърти пак плюс ,на който да се върже диода.
Това "екстра" която допълнително се упоменава ли е или е част от пакет предлаган при покупка на автомобила.
P.S: Ако преценят админите могат да променят темата/анкетата ако не е удачна.
Пускам анкетата защото ми стана интересно дали са осветени "прозорчетата" на ел.бутони за вдигане/сваляне на стъкла отзад.И искам да сверя информацията просто.
При мен не светят, но тези дни ще реша проблема остана да вържа подготвените бутони с дидодите вътре към пепелника отзад.Идеята е ,че иска разглабяне на кори на врати ценрална колона и е пипкаво.
Но ми стана интересно какво видях.Реално са подготвени за диод ,но нямат окабеляване.Въпросния бутон има 3 кабела от които 2 са плюс и гнездо за четвърти пак плюс ,на който да се върже диода.
Това "екстра" която допълнително се упоменава ли е или е част от пакет предлаган при покупка на автомобила.
P.S: Ако преценят админите могат да променят темата/анкетата ако не е удачна.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Re: Осветление на ел.бутоните на задните прозорци
Моята кола нямаше задни ел.стъкла. Взех от донор (Е46 99г.) всичко необходимо за задни ел.стъкла и сега имам, но бутоните не светят именно защото донора е бил по-стара кола. След фейслифта поне по мои наблюдения всички светят.
Аз лично мисля да си взема направо бутони които имат диодчета и да ги монтирам направо тях + един кабел от ГМ ма то тях за да стане ОЕМ.
Аз лично мисля да си взема направо бутони които имат диодчета и да ги монтирам направо тях + един кабел от ГМ ма то тях за да стане ОЕМ.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Е добре де аз съм с фейслифт и не светят,ама явно никой не иска да сподели за да разбера и аз ,че мие странно.Аз тея бутони не мога да ги намеря в RealOem ,може ли малко хелп да видя наистина продават ли ги осветени..Дори и да си имат диод ,разликата с моите ще е ,по чевръсто направени а не в самото светене
От друга старана трябва да са prewired за да светне тоя диод,затова и исках да знам дали и кога са prewired и светят.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
При мен светят (фейслифт).
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Общо-взето рядко има да светят. Защо -
, но светещите май не са от европейските модели.
Ако си вече с осветление във вратите и си с оранжевите диоди - половината работа сия свършил вече.
Както и ти писа на 3-ти пин на буксата на бутона се слага кабела със сигнала от лайт-модула за нощното осветление (кабела мисля беше сив с червена ивица). Така с регулиране яркоста на светене на таблото се регулират и всички останали оранжеви светлини.
Може да пробваш предварително бутона дали има вътре диод преди да си почнал разглобяването
3 пин +
2 пин -
Пиши за резуплтата, че ми стана много любопитно дали всички бутони имат (аз си мисля, че трябва да имат) вграден диод или трябва да се слага допълнително. Аз нямам задни ел.стъкла и не мога да пробвам, за съжаление

Ако си вече с осветление във вратите и си с оранжевите диоди - половината работа сия свършил вече.
Както и ти писа на 3-ти пин на буксата на бутона се слага кабела със сигнала от лайт-модула за нощното осветление (кабела мисля беше сив с червена ивица). Така с регулиране яркоста на светене на таблото се регулират и всички останали оранжеви светлини.
Може да пробваш предварително бутона дали има вътре диод преди да си почнал разглобяването
3 пин +
2 пин -
Пиши за резуплтата, че ми стана много любопитно дали всички бутони имат (аз си мисля, че трябва да имат) вграден диод или трябва да се слага допълнително. Аз нямам задни ел.стъкла и не мога да пробвам, за съжаление

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Веднага ти казвам,
защото заглобих всички бутони
.
На предната конзола всички бутони са с вградени диоди,в смисъл самия диод е около 1.5мм и е директно запоен на платката на самия бутон.Фабрично самата палтка излиза с 4 легла за диоди но само 2 са сложени ,другите може да се сложат но е голяяма играчка с поялника - единствения смисъл е много по -ярка светлина ,която няма смисъл особено
Прилагам и снимков материал на бутони отзад,само да отбележа ,че някои фейслифтове нямат дори и бутони отзад
.
Та:

Тука се вижда ,че има един отвор ,който си мислех ,че е за диода но след това реших ,че е против конденз - поради факта ,че разбрах каде се връзва диода (предпологам всичко това)

От тука се предполага да минава светлината на диода ,чието легло е под дупката само незнам дали имам снимка,но ще направя.

Вижда се ,че е предвидено да е осветено,но защо са го спестили си нямам и идея:

След като разглобих бутона ,като се махне гумената част (която от вътрешната страна за моя изненада има пъпки,които изглеждаха гумени и не виждах начина по който правят контакт с пластината но след като ги замерих с мултицета се оказаха проводници),от едната страна се виждат 2 палчета..в момента не помня кой с какво се връзва но от пиновете по спомен 1 и 4 са +.Важният пин е 3 но кабел -липсва.
Пробвах най-елементарното да вържа към един от пиновете диода и както се опасявах дава постоянно напрежение и или смъква или вдига постоянно прозореца
Сега остава да чуя предложения къде да го вържа аз мисля за задния пепелник така и потенциометъра на лайтмодула ,ще може да управлява интензитета на диода.Само чакам да остане време и да е по-приятно времето за разглабяне на кори и прочие.
По-късно ще кача снимки как съм сложил диодите в самия бутон.
защото заглобих всички бутони

На предната конзола всички бутони са с вградени диоди,в смисъл самия диод е около 1.5мм и е директно запоен на платката на самия бутон.Фабрично самата палтка излиза с 4 легла за диоди но само 2 са сложени ,другите може да се сложат но е голяяма играчка с поялника - единствения смисъл е много по -ярка светлина ,която няма смисъл особено

Прилагам и снимков материал на бутони отзад,само да отбележа ,че някои фейслифтове нямат дори и бутони отзад

Та:

Тука се вижда ,че има един отвор ,който си мислех ,че е за диода но след това реших ,че е против конденз - поради факта ,че разбрах каде се връзва диода (предпологам всичко това)

От тука се предполага да минава светлината на диода ,чието легло е под дупката само незнам дали имам снимка,но ще направя.

Вижда се ,че е предвидено да е осветено,но защо са го спестили си нямам и идея:

След като разглобих бутона ,като се махне гумената част (която от вътрешната страна за моя изненада има пъпки,които изглеждаха гумени и не виждах начина по който правят контакт с пластината но след като ги замерих с мултицета се оказаха проводници),от едната страна се виждат 2 палчета..в момента не помня кой с какво се връзва но от пиновете по спомен 1 и 4 са +.Важният пин е 3 но кабел -липсва.
Пробвах най-елементарното да вържа към един от пиновете диода и както се опасявах дава постоянно напрежение и или смъква или вдига постоянно прозореца

Сега остава да чуя предложения къде да го вържа аз мисля за задния пепелник така и потенциометъра на лайтмодула ,ще може да управлява интензитета на диода.Само чакам да остане време и да е по-приятно времето за разглабяне на кори и прочие.
По-късно ще кача снимки как съм сложил диодите в самия бутон.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Малък ъпдейт,
това са снимките на "готовия" бутон за инсталация.Не изглежда като върха на инженерното посижение,мога и по-добре да сложа диода ,но нито се вижда ,нито ще бъде отварян често

Това е готовия бутон за инсталация,снимка как свети като го вържа.
това са снимките на "готовия" бутон за инсталация.Не изглежда като върха на инженерното посижение,мога и по-добре да сложа диода ,но нито се вижда ,нито ще бъде отварян често

Това е готовия бутон за инсталация,снимка как свети като го вържа.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
danielscot написа:При мен светят (фейслифт).
Е твоите като светят,вземи изкарай единия .Метни няколко снимки да го видим отвън и вътре как е направен за насоки.Много по-лесно ще е .
Ако си навит разбра се

- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Gqbriel написа:Е твоите като светят,вземи изкарай единия .Метни няколко снимки да го видим отвън и вътре как е направен за насоки.Много по-лесно ще е .
Ако си навит разбра се
Виждам, че ти вече си готов с твоите, колега!
А ако child lock-a на вратата ви е включен бутоните не светят.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
danielscot написа:Gqbriel написа:Е твоите като светят,вземи изкарай единия .Метни няколко снимки да го видим отвън и вътре как е направен за насоки.Много по-лесно ще е .
Ако си навит разбра се
Виждам, че ти вече си готов с твоите, колега!
А ако child lock-a на вратата ви е включен бутоните не светят.
Готов само не съм ги свързал,идеята за child lock-а е интересна,но това е ако си имат осветление по принцип а моята идея е колегата който има фабрично ,ако може да покаже как изглеждат,защото ми е интересно.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Аз съм преди фейса и пак светят- фабрично даже 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Gqbriel написа:Готов само не съм ги свързал,идеята за child lock-а е интересна,но това е ако си имат осветление по принцип а моята идея е колегата който има фабрично ,ако може да покаже как изглеждат,защото ми е интересно.
Деактивирането на задните бутони от превключвателя на шофьора се управлява от ГМ-а, така, че тази функция трябва да е налична и след DIY-интервенцията за задните бутони.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Ей накарахте ме да сляза до долу
Моите светят феислифт рулес

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2