Шум от кутия или от ДВГ?
Модератор: Технически модератори
			34 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
Re: Шум от кутия или от ДВГ?
penio написа:И при мене го има това виенеКато че ли имам турбо. На 1ва и 2ра се чува само, след това не.
Сменени са всички видове масла по колата(на диф, скорости, хидравлика и двг.) и една ролка на ремъка също е сменена, но промяна във вувузела не забелязах. Да си призная, не ме притеснява особено, даже си ме кефи как вие ...
ПС: И съединител барабар с лагерчето е сменен също преди 2 месеца.
И мойта се обажда като че ли има турбо, хем е автомат.
Ягуара в щатите по същия начин виеше и той автомат...
От какво е нямам идея ама кефи

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
И аз смених масла на кутия и диф но при мен каточели се чува много слабо на 1-ва и малко повече на 2-ра после не.Та ме води на мисълта че е кутия(но не се изключва варианта да е диф).Като се заимам с малко пари ще пробвам с една доста скъпа добавка QMI и ще споделя впечатления.

- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е 34
Колега дано има резултат с добавката, тъкмо да разберем, що за дбавка е.

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Дано  Не че виенето ми е голямо ами щото ще давам пари
 Не че виенето ми е голямо ами щото ще давам пари   А относно QMI много четох и то все хубави неща.Иска ми се да сложа на двигателя,кутията и дифа ама няма да имам такава сума сега...
 А относно QMI много четох и то все хубави неща.Иска ми се да сложа на двигателя,кутията и дифа ама няма да имам такава сума сега...   Та понеже предполагам виенето е от кутията ще сложа първо на нея.
 Та понеже предполагам виенето е от кутията ще сложа първо на нея. 
			 Не че виенето ми е голямо ами щото ще давам пари
 Не че виенето ми е голямо ами щото ще давам пари   А относно QMI много четох и то все хубави неща.Иска ми се да сложа на двигателя,кутията и дифа ама няма да имам такава сума сега...
 А относно QMI много четох и то все хубави неща.Иска ми се да сложа на двигателя,кутията и дифа ама няма да имам такава сума сега...   Та понеже предполагам виенето е от кутията ще сложа първо на нея.
 Та понеже предполагам виенето е от кутията ще сложа първо на нея. 

зъбците на 1ва (и съответно 2ра) + вал на скоростите
това беше проблема с виенето на едно 996

това беше проблема с виенето на едно 996

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Още нещо забелязах днес... като се движа на 4-та между 70-80 и пусна газта... се чува едно леко фиуу...при ускорение при тази скорост няма шумове... дали е от мотора това или се филмирам просто вече   Съответно като натисна съединителя или изключа от скорост изчезва
 Съответно като натисна съединителя или изключа от скорост изчезва  

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
georgipass написа:Още нещо забелязах днес... като се движа на 4-та между 70-80 и пусна газта... се чува едно леко фиуу...при ускорение при тази скорост няма шумове... дали е от мотора това или се филмирам просто вечеСъответно като натисна съединителя или изключа от скорост изчезва
Виското ?

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

_65536_kb_sec_ написа:georgipass написа:Още нещо забелязах днес... като се движа на 4-та между 70-80 и пусна газта... се чува едно леко фиуу...при ускорение при тази скорост няма шумове... дали е от мотора това или се филмирам просто вечеСъответно като натисна съединителя или изключа от скорост изчезва
Виското ?

А да бе
 Не е постоянно зацепено
 Не е постоянно зацепено   

- BABHOMED
- ентусиаст
- 

- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Да не е дифа.Иначе и аз съм за висковто...При мен го има подобния звук но по надолнище и си е точно от дифа но нито време нито знам какво масло да му налея ако има разбиращи да споделят 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Munich Machine написа:Каква е цената на тази QMI добавка?
Цената е 70лв за 500мл
 Скоро като го пробвам ще пиша впечатления.Може двама колеги да се комбинират по 250мл на човек за 35лв
 Скоро като го пробвам ще пиша впечатления.Може двама колеги да се комбинират по 250мл на човек за 35лв   Хубавото при нашите коли е че кутията е с 1л масло,слага се 20% добавка и 80% масло.За по тежки случай може и 30%...
 Хубавото при нашите коли е че кутията е с 1л масло,слага се 20% добавка и 80% масло.За по тежки случай може и 30%...  

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Днес сложих добавката но виенето на 2-ра пак си го има   200мл които ми останаха сложих в хидравликата на волана (като предварително питах дали може).Волана стана по лесен за въртене но с малко...Утре сутринта ще видя как се включват скоростите на студено...Явно виенето ми е от дифа.Или е от кутията а добавката не действа което не искам да мисля
 200мл които ми останаха сложих в хидравликата на волана (като предварително питах дали може).Волана стана по лесен за въртене но с малко...Утре сутринта ще видя как се включват скоростите на студено...Явно виенето ми е от дифа.Или е от кутията а добавката не действа което не искам да мисля   Остава да се набутам с още 70лв за добавка на дифа и тогава да видим дали ще спре виенето.
 Остава да се набутам с още 70лв за добавка на дифа и тогава да видим дали ще спре виенето. 
			 200мл които ми останаха сложих в хидравликата на волана (като предварително питах дали може).Волана стана по лесен за въртене но с малко...Утре сутринта ще видя как се включват скоростите на студено...Явно виенето ми е от дифа.Или е от кутията а добавката не действа което не искам да мисля
 200мл които ми останаха сложих в хидравликата на волана (като предварително питах дали може).Волана стана по лесен за въртене но с малко...Утре сутринта ще видя как се включват скоростите на студено...Явно виенето ми е от дифа.Или е от кутията а добавката не действа което не искам да мисля   Остава да се набутам с още 70лв за добавка на дифа и тогава да видим дали ще спре виенето.
 Остава да се набутам с още 70лв за добавка на дифа и тогава да видим дали ще спре виенето. 

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

MaxMeyer написа:Днес сложих добавката но виенето на 2-ра пак си го има200мл които ми останаха сложих в хидравликата на волана (като предварително питах дали може).Волана стана по лесен за въртене но с малко...Утре сутринта ще видя как се включват скоростите на студено...Явно виенето ми е от дифа.Или е от кутията а добавката не действа което не искам да мисля
И при мен остана това на 2-ра , аз сложих Лики Моли , явно е от диф-а , а и колега не забравяй, че трябва да изминеш километри да почне да действа

- MaxMeyer
- ентусиаст
- 

Вероятно като спестя малко ще купя и за дифа и ще пиша пак...А колко км трябва да мина за да почне действието?Днес минах 20-30 след слагането.

34 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3