Как да си направим огледалата на Е36 с ел.прибиране

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Как да си направим огледалата на Е36 с ел.прибиране

Мнение от ares2 » 08 Дек 2010, 23:37

iamatuning написа:Зора беше да тръгне,сега ще изгладим движението и ще го опростя максимално че да може и синът ми да ви каже как да го монтирате. :mhihi:
Бях казал че до седмица ще го раздвижа,а днес един приятел дойде и каза че ще ми даде 150лв. да му ги направя даже ми остави и 100лв. и си ги иска за нова година,понеже му казах че са в процес на работа и ми трябва време но като за 3-4ч. работа не е зле.
Ще ви кача и снимки с подробности но после или утре.

ще очакваме с интерес
:bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 0:24

Значи въпроса беше с разкапсоловането на огледалото,след като го разглобих видях че без разглобяване нямаше да постигна ефект понеже хода е ограничен от едно чопче вътре,след като се премахне дадения чоп огледалото може да се прибере максимално до прозореца на вратата а самото спиране ще стане по някакъв друг начин ??? също така има и една част от самото огледало която трябва да се изпили на шмиргела за да се прибира огледалото трябва да се изпили 2см,също така е добре да се минат на шмигел и пъпките застопоряващи огледалото в 3 те положения(но не много)след това трите дупки за които бях писъл за да мине жилото.
Ето какво представлява процеса на работа до момента и как изглежда огледалото като е свързано с електромотора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 0:26

още снимки

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 0:27

и още

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 09 Дек 2010, 0:52

кажи нещо за тов амоторче? от каква кола да търся
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 09 Дек 2010, 0:56

Дай снимки колега отзад дето се закачат жилата..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 1:13

Universal Power Window Kit - така пише на кутията би трябвало да ги има във всеки битпазар,магазинче за автоаксесоари или илиенци незнам,но ако има проблем с намирането аз мога ги купя(тук има колкото си искате) и пратя с наложен платеж само че ще се оскъпят с около 6-7лв.(незнам колко е наложения),само трябва да се види точната цена за да няма недоразумения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 1:22

vladi_a_i написа:Дай снимки колега отзад дето се закачат жилата..

Ще направя цяла фотосесия но като съм сигурен че това което покажа няма да подведе никого и всеки заел се ще има успех.По подробни снимки ще има като кажа че съм готов и има успех на 100%.
ПС - НЕРАЗЧИТАЙТЕ НА ТЕЗИ СНИМКИ ВСЕ ОЩЕ СА В ЕКПИРИМЕНТАЛНА ФАЗА.

iamatuning не носи отговорност ако някой увреди огледалата си на този етап.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 09 Дек 2010, 12:07

iamatuning написа:
vladi_a_i написа:Дай снимки колега отзад дето се закачат жилата..

Ще направя цяла фотосесия но като съм сигурен че това което покажа няма да подведе никого и всеки заел се ще има успех.По подробни снимки ще има като кажа че съм готов и има успех на 100%.
ПС - НЕРАЗЧИТАЙТЕ НА ТЕЗИ СНИМКИ ВСЕ ОЩЕ СА В ЕКПИРИМЕНТАЛНА ФАЗА.

iamatuning не носи отговорност ако някой увреди огледалата си на този етап.

ок. мерси :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 19:21

Надявам се до две седмици да ги дооправя.Остава да се доизпипа за да няма проблем след като съм готов ще тествам около 2000 отваряния и затваряния,ако се появи дефект да се отстрани, тогава ще монтирам на всеки пожелал. Преустройството на самите огледала ще отнемат около седмица а цената ще е около 160лв. максимум за двете огледала + монтажа,като се има в предвид че всичко е чисто ново(машинки,жила и т.н)Може да си купите и комплекта за поставяне за около 100лв.(може да има минимална разлика в цената понеже не ги продавам аз)ако сте наблизо до Русе слагам и на колата но ще отнеме 2-3дни,ако не - пращате по еконт и като са готови ги връщам с наложен платеж както и със инструкция за монтаж.Единственото допълнително което ще си платите е куриера(без него няма как).Ако имате повече въпроси на драго сърце ще ви отговоря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 09 Дек 2010, 19:31

iamatuning написа:Надявам се до две седмици да ги дооправя.Остава да се доизпипа за да няма проблем след като съм готов ще тествам около 2000 отваряния и затваряния,ако се появи дефект да се отстрани, тогава ще монтирам на всеки пожелал. Преустройството на самите огледала ще отнемат около седмица а цената ще е около 160лв. максимум за двете огледала + монтажа,като се има в предвид че всичко е чисто ново(машинки,жила и т.н)Може да си купите и комплекта за поставяне за около 100лв.(може да има минимална разлика в цената понеже не ги продавам аз)ако сте наблизо до Русе слагам и на колата но ще отнеме 2-3дни,ако не - пращате по еконт и като са готови ги връщам с наложен платеж както и със инструкция за монтаж.Единственото допълнително което ще си платите е куриера(без него няма как).Ако имате повече въпроси на драго сърце ще ви отговоря.

Перфектно колега,чакам с нетърпение :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Дек 2010, 19:46

Евала ти давам и в тая тема, освен за идеята и направата и за това, че въпреки комерса, обясняваш подробно как всеки може да си го направи сам, а не като някои други колеги, които зарибиха с една идея, после я направиха и накрая, ами то си е наша раота как се прай, даваш еди си колко мангизи и ти имаш :mhihi: Измекярска постъпка, която тук липсва, а напротив :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Дек 2010, 20:23

Не съм егоист,като може да си го направят някой колеги нямам нищо против за всеки има хляб още повече че който закъса до нещо бих помогнал.Това че споделям с вас неозначава че ще ми вземете работата.Аз винаги съм бил оптимист и постоянно мисля в тази насока,приспособяване,автоматизации и т.н.Обичам да измислям и създавам все нови и уникални работи дори и да копирам разни механизми,електроники и технологии,но в повечето случаи нямам успех поради ограничения на средствата а от там и на материалите свързани с проектите ми.При мен идват повечето хора които са обикаляли и обикаляли да си направят нещо и са им казали че неможе да стане и тогава идва мойта роля.Може да стане всичко само че въпроса е дали ще си струва.Пресмята се всичко и ако човек одобри нищо не ме спира.Последното нещо което правих беше една рамка която се поставя на корема на един Шевролет Камаро SS като да държи купето да не се усуква при драг.Човека ми даде снимка и каза струва 800$ ти за колко пари ще ми го направиш,като сметнах всичко + моя труд излезе 400лв. + боядисване и монтаж.Е какво да кажа човека се съгласи.
Така че ако има колеги във форума които се чудят дали ще стане или няма да стане аз бих ударил едно рамо,е все пак от всичко не разбирам но много се радвам като се науча на нещо ново.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 09 Дек 2010, 20:44

Колегата е способен. :yes: Виждал съм негови творения из Русе.
Still Speedin

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 10 Дек 2010, 12:24

Следя темата със интерес :D
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

ПредишнаСледваща

Назад към E36