Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Ное 2010, 21:59

Ами не знаех че може да си работи и без да е отключена :dunno: Май ще я заключвам. Или ще слагам МИД, че засега няма пари за юност :mhihi:
А лесно ли е да си заменя IRIS-а? 06.2000 е колата. Плъг енд Плей ли е смяната? Ще ми работи ли командването на печката при положение че съм с малкия борд или за печката няма значение? Мерси предварително! :wave:
Последна промяна Ivo_Borisov на 29 Ное 2010, 10:11, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 29 Ное 2010, 7:38

Ivo_Borisov написа:Ами не знаех че може да си работи и без да е отключена :dunno: Май ще я заключвам. Или ще слагам МИД, че засега няма пари за юност :mhihi:
А лесно ли е да си заменя IRIS-а? 06.2010 е колата. Плъг енд Плей ли е смяната? Ще ми работи ли командването на печката при положение че съм с малкия борд или за печката няма значение? Мерси предварително! :wave:

Коя година е колата? :smoke:
Иво ти като дойде при мен нали я пуснах принудително с ИНПА-та как така нямаше бушон? Ние след това я отключихме като видяхме че работи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Ное 2010, 8:08

Здрасти Милене!
Бъркаш се нещо. :roll: Ние като я отключихме тя не тръгна. Ти ми каза че си я отключил но не тръгваше. Тогава след няколко дни сложих бушона и тръгна. Иначе колата е 06. 2000 г.
Последна промяна Ivo_Borisov на 29 Ное 2010, 10:10, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 29 Ное 2010, 9:35

Ivo_Borisov написа:колата е 06. 2010 г.

:shock: :shock:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Ное 2010, 10:10

Sesko написа:
Ivo_Borisov написа:колата е 06. 2010 г.

:shock: :shock:

:mhihi: Грешка :mhihi: 06.2000 г.
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 29 Ное 2010, 21:19

Ivo_Borisov написа:Здрасти Милене!
Бъркаш се нещо. :roll: Ние като я отключихме тя не тръгна. Ти ми каза че си я отключил но не тръгваше. Тогава след няколко дни сложих бушона и тръгна. Иначе колата е 06. 2000 г.

Това което си написал означава ,че по време на ретрофитването до модула на печката е нямало захранване.
Това от своя страна означава ,че въпросният модул не се е прекодирал и от там = Проблемите които имаш са съвсем нормални ;) Просто когато си отключвате печките има минимални условия които трябва да са изпълнени за да има ефект от процедурата. За това не е лошо да правите тази процедура при някой който знае как да го направи и най-важното да провери дали всичко е наред преди да го направи !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Ное 2010, 21:26

Ами така беше. Нямаше захранване. Илко какво ще ме посъветваш да правя сега? Заключване? Ново кодиране/то всъщност не ми е необходимо защото нямам с какво да я командвам/?
Когато я отключвахме Милен не беше го правил досега на Е39. Искаше да види печката дали работи, дали има захранване, ама нали е в подкалника а не както Е46 горе до мотора и не можахме. И аз не можах да ме кажа нищо и така.
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 29 Ное 2010, 21:36

Ivo_Borisov написа:Ами така беше. Нямаше захранване. Илко какво ще ме посъветваш да правя сега? Заключване? Ново кодиране/то всъщност не ми е необходимо защото нямам с какво да я командвам/?
Когато я отключвахме Милен не беше го правил досега на Е39. Искаше да види печката дали работи, дали има захранване, ама нали е в подкалника а не както Е46 горе до мотора и не можахме. И аз не можах да ме кажа нищо и така.

Първо си намираш един MID /ако не можеш ми се обаждаш по телефона/ после пускате ретрофит за MID и след това ретрофит STH park heating. Това ще ти гарантира ,че има от къде и можеш да си пускаш печката.Ако и след това не и се работи - започват ремонтите по нея ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Ное 2010, 21:39

Ок! Значи първо МИД-а. Дай на ЛС да видим какво ще се разберем :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Мнение от tonilom » 03 Дек 2010, 21:17

Използвам темата за да питам за печката ми-тия дни подкарах тази кола ,температурата вън е 3-4 градуса.направи ми впечетление ,че като съм карал,колата е загрела нормално,като спра и печката продължава да работи още около половин-една минута.Ако пак подкарам и след това спра пак същото.Дали е нормално след като е загряля колата печката пак да се включва?Ако не е дайте съвети какво да правя

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Дек 2010, 21:26

tonilom написа:Използвам темата за да питам за печката ми-тия дни подкарах тази кола ,температурата вън е 3-4 градуса.направи ми впечетление ,че като съм карал,колата е загрела нормално,като спра и печката продължава да работи още около половин-една минута.Ако пак подкарам и след това спра пак същото.Дали е нормално след като е загряля колата печката пак да се включва?Ако не е дайте съвети какво да правя

Когато е работила печката и загасиш колата, се включва режим охлаждане, който охлажда печката. Това чуваш, вентилатора на печката ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Дек 2010, 19:21

колеги , тука има много сняг и температурата е 1 градус и се качвам и паля и печката се разтупка ! Даже леко паника ме обхвана и спрях да мисля чак ! Незнам какво и стана , откъде този хъс за работа след като месец и половина не е работила при минусови температури ? :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 D
Мечтае да кара: BMW M5
Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.

Мнение от sexy_shefa » 11 Дек 2010, 1:25

И моита печка последно време немога да е чуя да шуми а преди като е по студено след като загася колата тя продалжава да бучи известно време и след това спира.и завчера се пребирах от добринище и 60 км парното не духаше топло.днес настроих печката да духа и изчаках да почни.парното почва да духа но печката одоло непочва да бучи и духа студено? някви предположения какво можи да е?

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 11 Дек 2010, 10:32

sexy_shefa написа:И моита печка последно време немога да е чуя да шуми а преди като е по студено след като загася колата тя продалжава да бучи известно време и след това спира.и завчера се пребирах от добринище и 60 км парното не духаше топло.днес настроих печката да духа и изчаках да почни.парното почва да духа но печката одоло непочва да бучи и духа студено? някви предположения какво можи да е?

Най вероятно имаш проблем с управляващия блок ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 D
Мечтае да кара: BMW M5
Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.

Мнение от sexy_shefa » 11 Дек 2010, 12:39

Lacho написа:
sexy_shefa написа:И моита печка последно време немога да е чуя да шуми а преди като е по студено след като загася колата тя продалжава да бучи известно време и след това спира.и завчера се пребирах от добринище и 60 км парното не духаше топло.днес настроих печката да духа и изчаках да почни.парното почва да духа но печката одоло непочва да бучи и духа студено? някви предположения какво можи да е?

Най вероятно имаш проблем с управляващия блок ;)

Ами немисля че е от него защото тя си работеше преди това и сега почва да духа но без да бучи печката а тва се получи когато смених гумите нз защо.ще проверя да неса откачили някакви жици.баш зимата шаса развали и тя :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към E39