второ уплътнение на разширителния съд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
второ уплътнение на разширителния съд
... колеги
имам теч от уплътнението дето е на разширителното казанче, номер 3 от схемата:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=17_0089&hg=17&fg=05
вече 2бг. смених и оригинално от Дару сложих и неоригинало, все същото си е, капе си......
Прочетох ето тази тема темата:
http://www.beemasport.com/remonti/radiator-remon/
и вътре видях съвет, в който се препоръчва да се сложи второ уплътнение над орогиналното. Казанчето си има канал за втори о-пръстен.

И тук идва въпроса, някой знае ли какъв размер да търся за това горно уплътнение. В темата се казва, че трябва да е малко по-тънко уплътнението заради по-плиткия канал, а някой знае ли точно размера. Диаметъра е ясен, че е 77мм, а дебелината на оригиналния е около 4мм (по шублер). Какво да взема за горния канал ?
имам теч от уплътнението дето е на разширителното казанче, номер 3 от схемата:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB51&mospid=47442&btnr=17_0089&hg=17&fg=05
вече 2бг. смених и оригинално от Дару сложих и неоригинало, все същото си е, капе си......
Прочетох ето тази тема темата:
http://www.beemasport.com/remonti/radiator-remon/
и вътре видях съвет, в който се препоръчва да се сложи второ уплътнение над орогиналното. Казанчето си има канал за втори о-пръстен.

И тук идва въпроса, някой знае ли какъв размер да търся за това горно уплътнение. В темата се казва, че трябва да е малко по-тънко уплътнението заради по-плиткия канал, а някой знае ли точно размера. Диаметъра е ясен, че е 77мм, а дебелината на оригиналния е около 4мм (по шублер). Какво да взема за горния канал ?
Re: второ уплътнение на разширителния съд
колега, нов радиатор ти трябва, смяната на тия о-пръстени няма никакъв ефект, освен като временно решение да се уплътни с лепило/силикон.... и полза от втори пръстен няма, щото долния ако не "хваща", какъвто и да сложиш на горния канал все тая
Скоро приятел имаше същият проблем, като му се беше изметнало старото казанче. Купи си ново казанче и нов о ринг, сложи ги и пак капеше. Второто смъкване, вече сложи и силикон и всичко заспа 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
за силикона е ясно, то и аз мислех така да го правя, но все пак реших да се допитам. А защо пък нов радиатор ?? Искаш да кажеш, че проблема е в отовора (там където влиза казанчето) ?
За кво нов радиатор, като се продава казанчето като отделна част...струва 70лв. с поръчка по парт номер от Германия.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:За кво нов радиатор, като се продава казанчето като отделна част...струва 70лв. с поръчка по парт номер от Германия.
е нали твоя приятел не го е оправил с ново, кво става ся ?
Dpy написа:Скоро приятел имаше същият проблем, като му се беше изметнало старото казанче. Купи си ново казанче и нов о ринг, сложи ги и пак капеше. Второто смъкване, вече сложи и силикон и всичко заспа
Ами виж горе, какво съм казал

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:Dpy написа:......., аз бих пробвал първо тоя вариянт с новия пръстен и силикона.
така и ще стане

70 лв за казанче!?!?! Колеги, замислете се по-лесно е един нов радиатор 200 лв сменяш и си решаваш проблема...без главоболия и чудене....Абе Дано стане...

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Savy написа:70 лв за казанче!?!?! Колеги, замислете се по-лесно е един нов радиатор 200 лв сменяш и си решаваш проблема...без главоболия и чудене....Абе Дано стане...![]()
не знам, за мен даването на 200лв за радиатор си е главоболие

Споко бе ше оправим работата, аз само се интересувах дали някой го е правил тва с 2те

Xexe e за кво да сменя целият радиатор, като неговият е читав и ОРИГИНАЛЕН, а тоя за 200 лв. е ментак, дето я издържи една година, я не
П.С. казанчето за 70 лв. е оригиналнно.

П.С. казанчето за 70 лв. е оригиналнно.
11 мнения
• Страница 1 от 1