отново тема за парното и от къде какво духа

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: отново тема за парното и от къде какво духа

Мнение от slavianko » 03 Дек 2010, 19:36

skylord написа:Ами вътрешните клапи спират и насочват само въздуха, водата постоянно си тече през външните клапи и радиаторчетата, т.е. може да оставиш външните клапи и да си управляваш с ц-к ключе или да си сложиш кранче :D
За вътрешните е ясно. Интересува ме външните клапи каква роля играят. От тях ли се коригира притока на циркулация на топла вода от мотора. И при напълно спряно положение те спират ли напълно притока на вода от мотора. Демек кръга затваря ли се и водата да не минава повече през вътрешният радиятро в купето.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 03 Дек 2010, 20:20

Да, като сложиш на 16 градуса се затварят т.е. се спира притока на вода към вътрешните радиатор на страната която е зададено и имат постоянно 12 волта. А при останалите градуси се управляват на импулси т.е отварят и затварят, при 28 са напълно отворени постоянно, ако не се лъжа, че със Стоян си говорихме че работят на импулси. При всички случай ако им подадеш 12 волта затварят, ако не им подадеш нищо отварят от налягането в системата... това е май..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 03 Дек 2010, 22:51

skylord написа:Да, като сложиш на 16 градуса се затварят т.е. се спира притока на вода към вътрешните радиатор на страната която е зададено и имат постоянно 12 волта. А при останалите градуси се управляват на импулси т.е отварят и затварят, при 28 са напълно отворени постоянно, ако не се лъжа, че със Стоян си говорихме че работят на импулси. При всички случай ако им подадеш 12 волта затварят, ако не им подадеш нищо отварят от налягането в системата... това е май..
Ястно. Значи изтърбушвам всички видове управления, електроники, кабелаци и на мястото на тия клапи отпред слагам един бозаджийски кран и ако някога изобщо ми потрябва въртя на ръка крана и всичко е 6 :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 03 Дек 2010, 22:56

Като гледам схемата виждам, че от барчето не може да духа топло. А аз си мислех, че нещо ми е развалено, понеже само студено духа оттам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 04 Дек 2010, 0:19

Munich Machine написа:Като гледам схемата виждам, че от барчето не може да духа топло. А аз си мислех, че нещо ми е развалено, понеже само студено духа оттам.

може, как да не може :D зависи с кое управление си, но ако си с климатроник най-вероятно са ти се прецакали моторчетата или клапите които смесват въздуха или са запекли в долно положение, а именно 3 и 6 от снимката долу:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 04 Дек 2010, 2:24

skylord написа:
Munich Machine написа:Като гледам схемата виждам, че от барчето не може да духа топло. А аз си мислех, че нещо ми е развалено, понеже само студено духа оттам.

може, как да не може :D зависи с кое управление си, но ако си с климатроник най-вероятно са ти се прецакали моторчетата или клапите които смесват въздуха или са запекли в долно положение, а именно 3 и 6 от снимката долу:
Изображение

Това чудo ще го изкубна в най-скоро време и ще има тема- как да си сложим климатроник/махнем климатроник !!!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 04 Дек 2010, 8:46

Айде ако някой има снимка на свалено табло, само при обикновено парно, нека да качи, да видя на къде отиват жилата, че както е тръгнало, май ще се сваля таблото в най-скоро време
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 04 Дек 2010, 11:05

BULL3T написа:Това чудo ще го изкубна в най-скоро време и ще има тема- как да си сложим климатроник/махнем климатроник !!!
Братле ако ти дойде идея с кво да го заместим тва чудо пиши :mhihi: :mhihi: Аз вече съм на вълна изтръгване и копнея да махна всичко.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 04 Дек 2010, 15:01

еее чак па да го изскубнеш, не е ли прекалено грубо :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 04 Дек 2010, 17:30

alchohol написа:еее чак па да го изскубнеш, не е ли прекалено грубо :shock: :shock: :shock:
О да грубо е. Но ако не ми вярваш гледай снимките в проекта ми. Следващите ще бъдат точно затова :mhihi: . Даже днес ми дойде гениалната идеята да присадя ладово парно че е многооого по малко и леко и с меки връзки ще изкарам въздуха само до духалките за прозорците. А оригиналният кютюк със все кабелаци, електроники и всичко ще го извърля с удоволствие :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 05 Дек 2010, 21:20

skylord написа:

Изображение

Мерси за съвета колега. Колата ми е с климатроника с врътките, не с ролките, ако мога така да го определя. Ами за къде точно да сругите моторчета, че и от отворите на вратите ми се струва че духа слабо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 07 Дек 2010, 18:23

А аз днес започнах процедурата по изкормването на всичко що е под таблото. Искам да ви кажа само че ако не ви е супер спешно не се занимавайте да разглобявате таблото защото е такъв клинч че не е истина просто. Ако трябваше да го сглобявам после във същият вид в какъвто беше сигурно щях да искам да се застрелям. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 07 Дек 2010, 19:20

Аз днес с радост установих, че по незнаен начин, вече в дясната част на купето мога да регулирам въздуха (дали толо, дали студено да духа), но за лявата част(шофьорската) с потенциометъра не мога да променя нищо и ме стряска факта, че в краката си духа яко топло, което респективно значи че лятото, ако пусна да духа в краката ще стане мор в колата. Това парно направо ме хвърли в джаза. До вчера не можех да регулирам нищо с тия врътки, а днеска вече работи-лошото е че е само едната :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 10 Дек 2010, 15:37

Проблема ти е от клапаните за топлата вода или от дачиците за температура във вътрешното тяло.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 10 Дек 2010, 17:11

А някой може ли да ми каже тоя целият съндък за парното как да се махне целият ??? Отзад е хванат с 5 дебели болта а те трябва да се развият от към коша но там честно да си кажа бъркане няма. Ако някой знае начин как да го извадя целият да сподели ако не го почвам с теслата и го вадя на парчета. :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34