Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от Cinder » 06 Дек 2010, 9:05

Напълно си е в правото да си защитава представителството човека. Този чул от онзи, че третия еди кво си.. така тръгват слуховете. Фактът, че те са единственото представителство което програмира коли и поема гаранция ако "изгори" нещо, говори достатъчно според мен.

Аз исках да си слагам блутуут допълнително (оригинален) и в Камор и Дару ми казаха, че трябвало да се пре-програмира цялата кола едва ли не и ако изгори нещо аз си го плащам. Общо взето направиха всичко възможно за да ме откажат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 06 Дек 2010, 9:51

на мен в Дару не са ми казвали, че има опасност от изгаряне на модули и, че аз трябва да си ги платя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 06 Дек 2010, 10:37

ForzaBMW написа:на мен в Дару не са ми казвали, че има опасност от изгаряне на модули и, че аз трябва да си ги платя

АЗ също съм правил в Дару ъпдейт и никои не ми е говорил глупости.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 06 Дек 2010, 10:59

Преди повече от година аз бях първият колега, който пусна тема за проблемите при ъпдейта на софт. Обиколил съм всички представители в България - Камор, М-кар, Дару Кар, дори и в неофициален сервиз съм ходил. Проучил съм всички възможни опции преди да оставя колата си за препрограмиране в Бова Кар. Те са ЕДИНСТВЕНИЯТ сервиз в България, който поема отговорност за щети,евентуално възникнали в следствие на техните собствени интервенции. Коментирал съм темата в www.5series.net, в щатите, както и в западна Европа евентуалното "изпържване" на някой модул се поема от дилърите, тук всички освен Бова се правят на ударени. На който му е приятно да го правят на лапни-шаран, нека прави ъпдейт където му е кеф, но на мен лично не ми е приятно да плащам като поп и в крайна сметка всички контри да са в моята половина на терена! Мога с двете ръце да гарантирам за професионализма на момчетата от Бова, които хвърлиха толкова усилия по отстраняването на проблема в колата ми, че чак ми стана неудобно. Работиха и в събота, и в неделя, за да мога да си тръгна от Бургас в понеделник. А относно приемчикът в моргата - не е ли възможно да е купувал част за себе си, за свой приятел, как така негово евентуално присъствие в някаква морга означава автоматично, че частите на Бова са от там????? :ranting: Аман от недоказани, безпочвени упреци в тая държава! :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 06 Дек 2010, 11:07

OxoBoxo написа:
ForzaBMW написа:на мен в Дару не са ми казвали, че има опасност от изгаряне на модули и, че аз трябва да си ги платя

АЗ също съм правил в Дару ъпдейт и никои не ми е говорил глупости.

Ми пропуснали са да ви светнат просто, или в най добрия случай са си променили политиката :?:

Аз правих ъпдейт при тях през Октомври 2009 и съвсем ясно ми казаха, че ако нещо изгори си го плащам сам.

Иначе бях много доволен от обслужването, всичко стана супер бързо и безпроблемно, после по същия начин ми направиха и един ремонт следващата седмица.

Така че фактически нямам оплаквания от тях, но е редно да си поемат отговорността при евентуални проблеми!
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 06 Дек 2010, 16:28

здравейте,
Искам да знаете,че не съм имал за цел нито да оплюя някого,нито да правя анти реклама на Бова кар !
Изрично съм написал,че споделям моя опит,който придобих,след като ходих в 2-та сервиза :!:
и много ми е интересно как като всички тези сервизи са оторизирани от БМВ заявяват различни неща като стане въпрос за ъпдейт на софтуера ? или в моя случай даже,в Бова кар ми казаха,че трябва да си оставя колата за 2 дни,за да могат да ми проверят нивото на маслото в скоростната кутия(което все пак има логика,за да може маслото да се отече хубаво) А в М-кар направо на минутата решиха,че трябва да долеят 1л.....
абеее в крайна сметка май ще ходя в Бургас да ми преинсталират софтуера,щом има колеги които казват,че са доволни и всичко е ОК :mhihi: или пък да я закарам в Munchen за една преинсталация :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Мнение от aigner » 06 Дек 2010, 19:15

ЗАКЛЮЧВАНЕ И ТРИЕНЕ !!!
Какво питах какво ,стана балканска работа !
Пламен

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Мнение от new FAN » 07 Дек 2010, 1:50

Да споделя и аз...Днес проверих в представителството във Варна.Обяасниха ми че ако нямам належаща нужда от смяната да не пипам нищо защото ,ако дефектира някой електронен блок вследствие на намесата -то аз си поемам разходите защото желанието си е било мое и колата не гаранционна.БМВ то е 2005 година.Можело да се водят някакви преговори с Германия ,но не е сигурно че ще покрият разходите по евентуалният проблем.Това е от Варна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 07 Дек 2010, 3:10

aigner написа:ЗАКЛЮЧВАНЕ И ТРИЕНЕ !!!
Какво питах какво ,стана балканска работа !

"балканска работа'' :shock: :?: - хората се изказват точно по темата ти :idea:
:arrow: от горните мнения ако не си направиш изводите - здарве му кажи :banghead:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Мнение от new FAN » 08 Дек 2010, 19:30

След като ми обясниха от Варна евентуалните проблеми се чудя дали наистина има смисъл от подмяната на софта.Наистина има ли разлика след подмяната.Моля който е правил подобно нещо да опише какво се е променило .Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 08 Дек 2010, 21:47

new FAN написа:След като ми обясниха от Варна евентуалните проблеми се чудя дали наистина има смисъл от подмяната на софта.Наистина има ли разлика след подмяната.Моля който е правил подобно нещо да опише какво се е променило .Благодаря!

-> Търсене :yes:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 09 Дек 2010, 12:24

А каква е цената на въпросния модул, който може да изгори? Щом само в Бова го сменят ако се прецака, а е нещо от сорта на 100-200лв като си сметнеш времето и горивото става същото ако си от София примерно ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 09 Дек 2010, 12:43

Колега, има опасност да изгори кой да е модул - може а струва и 200, и 2000 лв (макар че едва ли има такъв от 200 :mhihi: ) Преди време чух за Х3, на който му беше изгоряло нещо по управлението на диференциала ... Не помня добре, но имаше общо със задвижването. Май го има в старата ми тема. Ремонт по спомени му беше легнал на човека 2000 лв. 100-200 кинта за нафта до Бургас май май е доста по-добре ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 09 Дек 2010, 12:54

g.petrow написа:Колега, има опасност да изгори кой да е модул - може а струва и 200, и 2000 лв (макар че едва ли има такъв от 200 :mhihi: ) Преди време чух за Х3, на който му беше изгоряло нещо по управлението на диференциала ... Не помня добре, но имаше общо със задвижването. Май го има в старата ми тема. Ремонт по спомени му беше легнал на човека 2000 лв. 100-200 кинта за нафта до Бургас май май е доста по-добре ;)

Аз си мислех, че е някой точно определен модул.Щом може да изгори кой да е модул естествено,че 200 кинта нафта е по-добрият вариант.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 10 Дек 2010, 12:24

Колеги програмирането представлява, доколкото аз знам, директна връзка с Германия и от там става препрограмирането в реално време,така че даже и да изгори нещо си го поемат германците!Не мога да си обясня защо не си поемат гаранция оторизираните сервизи ами се келешат или пък(което е доста вероятно като се има на предвид балканският ни манталитет) си пускат рекламацията към германците и отделно си ни вземат парите а?
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61