Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
Напълно си е в правото да си защитава представителството човека. Този чул от онзи, че третия еди кво си.. така тръгват слуховете. Фактът, че те са единственото представителство което програмира коли и поема гаранция ако "изгори" нещо, говори достатъчно според мен.
Аз исках да си слагам блутуут допълнително (оригинален) и в Камор и Дару ми казаха, че трябвало да се пре-програмира цялата кола едва ли не и ако изгори нещо аз си го плащам. Общо взето направиха всичко възможно за да ме откажат.
Аз исках да си слагам блутуут допълнително (оригинален) и в Камор и Дару ми казаха, че трябвало да се пре-програмира цялата кола едва ли не и ако изгори нещо аз си го плащам. Общо взето направиха всичко възможно за да ме откажат.

- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
на мен в Дару не са ми казвали, че има опасност от изгаряне на модули и, че аз трябва да си ги платя

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
ForzaBMW написа:на мен в Дару не са ми казвали, че има опасност от изгаряне на модули и, че аз трябва да си ги платя
АЗ също съм правил в Дару ъпдейт и никои не ми е говорил глупости.
Преди повече от година аз бях първият колега, който пусна тема за проблемите при ъпдейта на софт. Обиколил съм всички представители в България - Камор, М-кар, Дару Кар, дори и в неофициален сервиз съм ходил. Проучил съм всички възможни опции преди да оставя колата си за препрограмиране в Бова Кар. Те са ЕДИНСТВЕНИЯТ сервиз в България, който поема отговорност за щети,евентуално възникнали в следствие на техните собствени интервенции. Коментирал съм темата в www.5series.net, в щатите, както и в западна Европа евентуалното "изпържване" на някой модул се поема от дилърите, тук всички освен Бова се правят на ударени. На който му е приятно да го правят на лапни-шаран, нека прави ъпдейт където му е кеф, но на мен лично не ми е приятно да плащам като поп и в крайна сметка всички контри да са в моята половина на терена! Мога с двете ръце да гарантирам за професионализма на момчетата от Бова, които хвърлиха толкова усилия по отстраняването на проблема в колата ми, че чак ми стана неудобно. Работиха и в събота, и в неделя, за да мога да си тръгна от Бургас в понеделник. А относно приемчикът в моргата - не е ли възможно да е купувал част за себе си, за свой приятел, как така негово евентуално присъствие в някаква морга означава автоматично, че частите на Бова са от там?????
Аман от недоказани, безпочвени упреци в тая държава! 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
OxoBoxo написа:ForzaBMW написа:на мен в Дару не са ми казвали, че има опасност от изгаряне на модули и, че аз трябва да си ги платя
АЗ също съм правил в Дару ъпдейт и никои не ми е говорил глупости.
Ми пропуснали са да ви светнат просто, или в най добрия случай са си променили политиката

Аз правих ъпдейт при тях през Октомври 2009 и съвсем ясно ми казаха, че ако нещо изгори си го плащам сам.
Иначе бях много доволен от обслужването, всичко стана супер бързо и безпроблемно, после по същия начин ми направиха и един ремонт следващата седмица.
Така че фактически нямам оплаквания от тях, но е редно да си поемат отговорността при евентуални проблеми!
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
здравейте,
Искам да знаете,че не съм имал за цел нито да оплюя някого,нито да правя анти реклама на Бова кар !
Изрично съм написал,че споделям моя опит,който придобих,след като ходих в 2-та сервиза
и много ми е интересно как като всички тези сервизи са оторизирани от БМВ заявяват различни неща като стане въпрос за ъпдейт на софтуера ? или в моя случай даже,в Бова кар ми казаха,че трябва да си оставя колата за 2 дни,за да могат да ми проверят нивото на маслото в скоростната кутия(което все пак има логика,за да може маслото да се отече хубаво) А в М-кар направо на минутата решиха,че трябва да долеят 1л.....
абеее в крайна сметка май ще ходя в Бургас да ми преинсталират софтуера,щом има колеги които казват,че са доволни и всичко е ОК
или пък да я закарам в Munchen за една преинсталация 
Искам да знаете,че не съм имал за цел нито да оплюя някого,нито да правя анти реклама на Бова кар !
Изрично съм написал,че споделям моя опит,който придобих,след като ходих в 2-та сервиза

и много ми е интересно как като всички тези сервизи са оторизирани от БМВ заявяват различни неща като стане въпрос за ъпдейт на софтуера ? или в моя случай даже,в Бова кар ми казаха,че трябва да си оставя колата за 2 дни,за да могат да ми проверят нивото на маслото в скоростната кутия(което все пак има логика,за да може маслото да се отече хубаво) А в М-кар направо на минутата решиха,че трябва да долеят 1л.....
абеее в крайна сметка май ще ходя в Бургас да ми преинсталират софтуера,щом има колеги които казват,че са доволни и всичко е ОК

- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
ЗАКЛЮЧВАНЕ И ТРИЕНЕ !!!
Какво питах какво ,стана балканска работа !
Пламен
- new FAN
- Потребител
-
- Кара: БМВ 535д
Да споделя и аз...Днес проверих в представителството във Варна.Обяасниха ми че ако нямам належаща нужда от смяната да не пипам нищо защото ,ако дефектира някой електронен блок вследствие на намесата -то аз си поемам разходите защото желанието си е било мое и колата не гаранционна.БМВ то е 2005 година.Можело да се водят някакви преговори с Германия ,но не е сигурно че ще покрият разходите по евентуалният проблем.Това е от Варна.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
aigner написа:ЗАКЛЮЧВАНЕ И ТРИЕНЕ !!!
"балканска работа''

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- new FAN
- Потребител
-
- Кара: БМВ 535д
След като ми обясниха от Варна евентуалните проблеми се чудя дали наистина има смисъл от подмяната на софта.Наистина има ли разлика след подмяната.Моля който е правил подобно нещо да опише какво се е променило .Благодаря!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
new FAN написа:След като ми обясниха от Варна евентуалните проблеми се чудя дали наистина има смисъл от подмяната на софта.Наистина има ли разлика след подмяната.Моля който е правил подобно нещо да опише какво се е променило .Благодаря!
-> Търсене

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
А каква е цената на въпросния модул, който може да изгори? Щом само в Бова го сменят ако се прецака, а е нещо от сорта на 100-200лв като си сметнеш времето и горивото става същото ако си от София примерно 

Колега, има опасност да изгори кой да е модул - може а струва и 200, и 2000 лв (макар че едва ли има такъв от 200
) Преди време чух за Х3, на който му беше изгоряло нещо по управлението на диференциала ... Не помня добре, но имаше общо със задвижването. Май го има в старата ми тема. Ремонт по спомени му беше легнал на човека 2000 лв. 100-200 кинта за нафта до Бургас май май е доста по-добре 

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
g.petrow написа:Колега, има опасност да изгори кой да е модул - може а струва и 200, и 2000 лв (макар че едва ли има такъв от 200) Преди време чух за Х3, на който му беше изгоряло нещо по управлението на диференциала ... Не помня добре, но имаше общо със задвижването. Май го има в старата ми тема. Ремонт по спомени му беше легнал на човека 2000 лв. 100-200 кинта за нафта до Бургас май май е доста по-добре
Аз си мислех, че е някой точно определен модул.Щом може да изгори кой да е модул естествено,че 200 кинта нафта е по-добрият вариант.

- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Колеги програмирането представлява, доколкото аз знам, директна връзка с Германия и от там става препрограмирането в реално време,така че даже и да изгори нещо си го поемат германците!Не мога да си обясня защо не си поемат гаранция оторизираните сервизи ами се келешат или пък(което е доста вероятно като се има на предвид балканският ни манталитет) си пускат рекламацията към германците и отделно си ни вземат парите а?
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!