"оригиналното" BMW масло???

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: "оригиналното" BMW масло???

Мнение от Zagy » 05 Дек 2010, 21:12

Това наистина ще е интересно... :conf:
Si non confectus, non reficiat.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 05 Дек 2010, 21:42

STR написа:Такъв и отговор очаквах,от форумен герой!!!!!!!някой казал,ама чул,ама не видял!!!!!!Когато ползваш подходящото масло от тази марка,тъй като има много разработки няма как да не бъдеш доволен!!!!
адреса ми е Варна,ул."Александър Дякович"2 давам ти го и те очаквам да ми донесеш една туба менте на LIQUI MOLY И ЩЕ ТЕ ВЪЗНАГРАДИМ БОГАТО!!!!!!!!!!!!!!а от моя страна ще получиш срещу 55 лв за 5литра, 10W40 от безценния си Кастрол произведен в Турция от отработени масла!!!!помисли над офертата!!!!!!

Смешен си, карай със скапаното масло,аз не съм доволен от него,и няма да ти давам обяснения защо е така.Маслото си го купувам от Германия и НЯМА КАК Лики Моли да е по-добро от Кастрол ЗАПОМНИ ТОВА и не ме занимавай нито мен нито останалите учасници тук и си предлагай продукцията другаде,има си място за това :!: :!: :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 05 Дек 2010, 22:49

В крайна сметка всеки сам си решава дали ще се довери на тези масла, но все от някъде трябва да си купи, няма да е от Kaulfland я :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 05 Дек 2010, 23:32

Munich Machine написа:В крайна сметка всеки сам си решава дали ще се довери на тези масла, но все от някъде трябва да си купи, няма да е от Kaulfland я :mhihi:

Честно казано аз лично имам много повече доверие в една международна верига магазини от колкото на "бай Киро" от кварталния магазин за авточасти :)

варненския разкош
Аватар

Мнение от STR » 06 Дек 2010, 0:21

в крайна сметка,смешен или не ела и ми донеси менте на лики и ще ти дам 1000 лв.веднага кеш!!!!!!няма да ти се обяснявам,само чакам!!!!!кога?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Дек 2010, 15:50

MadChicken написа:Значи аз съм си фен на BMW маслото и от доста време карам с него, но ме интересува следното нещо: защо има видими разлики в етикетите на следните 2 масла:

Изображение
Изображение

и това, което се продава масово:

Изображение

Интересно ми е защо на едното шишенце има парт номер на BMW, на другото няма, както и 1-2 разлики още в етикета :roll:

Искам и аз да задам същият въпрос-на първата снимка е масло,което закупих от колега във форума на цена 15лв/л,а маслото от втората снимка отговаря на маслото,което закупих от Камор.Защо има разлика?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 06 Дек 2010, 16:55

Както се вижда и задният етикет няма нищо общо:

Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение Изображение

Никой не е казал, че маслото е менте. Просто е интересно защо е така...Може да се произвеждат за различни пазари или нещо подобно :dunno:
Би било добре някой запознат да внесе яснота по въпроса :roll:
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Дек 2010, 17:47

Досега наливах Delo нa Shevron - 5W40. Колата не го бутваше, за 15 000 км. Последно налях т.нар. BMW масло, но 5W30 и за 5000км съм долял литър. Следващата смяна ще е онова горното. Верно, струва бая пари, ама ни доливам ни нищо, забравих де е мястото на щеката. Моят опит с масла в това отношение е, купувайте от от големи производители, не от разни фирми с шарени етикети. BMW масло няма, нямат рафинерия, а това дето е в кутиите и варелите доколкото знам, но може и да греша, е Кастрол, може би с някакви добавки още, дето да го отличават от същинското Кастрол. Незнам, не го твърдя със сигурност. В света има няколко големи производители на горива, Бритиш Петролиум, Тексако Ойл, Шеврон и други. Истинските продукти са клонирани от тези производители, другото не се знае какво е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Дек 2010, 18:12

Изображение
Това е маслото, което си купувам от колега от форума (mitaka7) и му имам 100% доверие. Ако казвате, че и каморското е същото.... няма какво повече да му се чудя :smoke:

Споровете са излишни в случая - всеки си има мнение и си е решил за себе си от къде ще купува консумативи - само не се карайте :bchug:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 10 Дек 2010, 17:27

Аз такова със златист етикет 5в30 не съм виждал...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 10 Дек 2010, 20:20

Маслата на Форд са във абсолютно същата бутилка като тези на БМВ :conf: Нормално ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 15 Дек 2010, 2:38

По принцип 2 пъти съм сменял с BMW 5w40 тук от форума, проблеми не съм имал, но и аз се чудих как оригиналното масло може да е толкова евтино.
Мисля следващия път да пробвам с Castrol, но ще помоля мой приятел да ми го прати от Германия просто да видя ще има ли разлика.
Иначе предишната ми кола съм я карал само с масло Motul и бях много доволен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 15 Дек 2010, 10:28

Етикетите се различават, Господа Гадатели, :mhihi: , защото тази година, мисля че беше юни месец, БМВ смениха етикетите. Който не вярва, да се обади на БМВ - Германия да изрази възмущението си. :mhihi:
На който му се вижда това масло евтино, да ми се обади предварително, за да му дам цената на Камор и Дару и да заспи спокойно. :mhihi:
Гледайте датата на производство отзад на бутилката на единия етикет и на другия етикет и ще видите, че датите са различни преди и след смяната на етикетите.
Между другото, бутилки със стари етикети е възможно да имат още Камор и Дару, защото те зареждат големи кол-ва, и все още не са си продали бутилките със стария етикет.
Дано да съм ви бил полезен и да не се притеснявате вече. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 15 Дек 2010, 16:39

mitaka7 написа:На който му се вижда това масло евтино, да ми се обади предварително, за да му дам цената на Камор и Дару и да заспи спокойно. :mhihi:

аз като си взех колата първия път сложих кастрол магнатек и после вече трета смяна ориг.бмв масло... освен че е с гарантиран произход (понеже в оторизиран сервиз на бмв го сменям) е също така и по-евтино от кастрола... единствено труда ми излиза малко повече :mhihi: , ама поне не се занимавам да сравнявам етикети, да се чудя де е произведено и т.н. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ