Полиране на алуминиеви джанти

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Полиране на алуминиеви джанти

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2010, 18:29

Сега минах през Бриколаж да го взема ама като го видях се отказах. Нещо много афифни ми изглеждат... Май ще е по-добре да дам повече пари за повече кечета,че мисля да ги полирам целите и ще ми трябват и такива с други форми явно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 05 Дек 2010, 18:23

Аз ходих в бриколаж мисля преди 2 месеца, но така и не намерих въпросния комплект, а и никой в магазина не беше чувал за него, нямаше го при пастите, при дрелките, при кечетата. Къде точно да го търся в Бриколаж?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Дек 2010, 22:21

Ако не се лъжа бяха при шкурките и другите абразиви. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 05 Дек 2010, 23:04

където са аксесоарите за бормашина :yes:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само русо и с 19"
Мечтае да кара: същото (е39) ама М

Мнение от CA3108KM » 06 Дек 2010, 21:53

аз го намерих като влезеш в бриколаж на цариградско минаваш през касите продължаваш малко напред поглеждаш вляво на 1вия стелаж или втория беше по средата някъде...

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 07 Дек 2010, 21:00

еййй още ли има ентусиасти дето искат да си полират джантите :)
аз втори път с тая простотия няма да се хвана.... :mhihi:
след всичките пари и труд вложени в това точно една седмица след като ги подкарах и на автомивката ми ги пръснаха с безконтактно и всичко приключи до там... не можах да повярвам но за секунди джантите така матирха все едно съм ги минал с шкурка 80 и съм ги държал една годиан след това във вода да оксидират доволно :lol:
според мен няма смисъл да се занимавате..... единствения вариянт си остава да си наемрите от някъде някой по евтино да ви ги никилира или с хром никелова боя.....
да не говорим че за наще пътища после трябва да карате с гуми минимум на 60 и доста по широки от самата джанта за да не и се разкаже играта.......
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 07 Дек 2010, 21:07

E30_M_Tech_ll написа:еййй още ли има ентусиасти дето искат да си полират джантите :)
аз втори път с тая простотия няма да се хвана.... :mhihi:
след всичките пари и труд вложени в това точно една седмица след като ги подкарах и на автомивката ми ги пръснаха с безконтактно и всичко приключи до там... не можах да повярвам но за секунди джантите така матирха все едно съм ги минал с шкурка 80 и съм ги държал една годиан след това във вода да оксидират доволно :lol:
според мен няма смисъл да се занимавате..... единствения вариянт си остава да си наемрите от някъде някой по евтино да ви ги никилира или с хром никелова боя.....
да не говорим че за наще пътища после трябва да карате с гуми минимум на 60 и доста по широки от самата джанта за да не и се разкаже играта.......

Аз пък не съм имал такива проблеми до сега. Покритието което нанесох е от колега от форума, точно за джанти и до сега всеки път са ми мили/аз съм си мил с препарати джантите и нямам проблем :shock:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Дек 2010, 23:23

И при мен няма ядове... Ествествено, че има следи от нормална употреба, но не са се матирали до безобразие. Ама то си е казано, че с такива джанти или веднъж седмично се кара, след това колата се измива и се прибира, или се карат 24/7 и се минават с полир (без шлайф) през месец. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само русо и с 19"
Мечтае да кара: същото (е39) ама М

Мнение от CA3108KM » 13 Дек 2010, 2:04

даммм и аз от глупост точн ослед като ги полирах (понеже бачках в гумаджийно иимах машини под ръка и стана бързо0) ги измих с препарат да сваля металната паста отгоре и си *** мамата.... още 6 часа търкане след това... но сега ще си правя машина у нас за полиране и ще видя какво ще стане и дали ще върши работа
п.п чорка кво стана с ония ббс ония обади ли се ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 14 Дек 2010, 23:06

И мене ме удари музата за лъскави джанти и подхванах едната експериментално (само не гледайте гадната боя на спиците...)
Изображение
Изображение
Другите три ще ги оправям малко по-натам,че сега студа охлади мерака.Мисля и боята да стане черна перла.Но и при мене го има проблема с бързото матиране-за 1 месец има сериозна разлика,та до лятото трябва да съм измислил как ще ги пазя.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 15 Дек 2010, 3:51

Бе аз ли не съм такъв, или ми се стурва, че мааалко прекалявате висчки с това "матиране". Моите ги полирах и след това директно си ги сложих и ги подкарах. Ник'ви пасти за запечатване, ник'ви лакове и т.н. И като за едно лято каране, не мога да се оплача от "матирания". Сигурно не са чааак толкова ясни, като, когато ги полирах, ма чак пък през седмица да ги полирам отново ?! Трябва да клеча с лупата всеки ден и да гледам колко е ясно отражението ? Тия работи се правят на колки които ходят само по тунинг събирания и фотосесии. За всекидневна кола, мисля е прекалено, а така или иначе, 2-3 дена след миенето, вече са позацапани...
Идеята ми е да не преувеличавате чак толкова, щото лесно може да откажете някой който има мерак, но не знае с какво се захваща. В случая и аз бях пред отказване, но ги полирах, и след почти година, все още са си лъскави и ме радват :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 15 Дек 2010, 11:53

И при мен нищо не се е матирало никога, само избягвам безконтактното. :ok:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 21 Дек 2010, 9:25

Дайте идеи по какъв начин да се боядисат болтчетата за джантите, дори на тези то с.Стрелча писах, но и там ме разочароваха че след хромирането ще се обелят при натягането...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2010, 10:11

Ако искаш цвят като хромирани защо не ги полираш и тях, това поне е лесно на един шмиргел с кече.
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 21 Дек 2010, 15:01

bum_bum написа:Ако искаш цвят като хромирани защо не ги полираш и тях, това поне е лесно на един шмиргел с кече.

Аз го мислех и това, ама ми се струва че ще е доста пипкава и бавна процедура...

Щях да ги нося на един агент да ги мине през златна баня, но ме разочарова че пак щяло да падне покритието.

Единствения вариант явно ще е полирането, надявам се да стане по-бързо по начина по който спомена...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг