Избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Re: Избор на лаптоп

Мнение от georgymk » 03 Дек 2010, 22:09

xpl0d написа:
Archangel написа:Alienware са като Епъл - скъпи без покритие.
Човека питаше за избор между няколко лаптопа, вие почнахте да му давате съвети за съвсем различни машини.

Ми ние си му давахме нормални съвети докато колегата не реши да се изхвърли с извънземната си придобивка за 4 бона с баси малкия дисплей за тея пари :mhihi:

не съм се изхвърлял просто казах,че ми върши перфектна работа и до сега проблем с него съм нямал
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 05 Дек 2010, 22:54

Веселин|Василев написа:
Пилев написа:За игри нищо под radeon 5650 не струва ;) .

:yes:

Acer 5740G

Цена

Аз си взех този модел с I3 на 2.13 и съм адски доволен от лаптопа в съотношение пари-качество!

Vaio не си го и помисляй, имам един на който му изгоря платката за зареждане на батерията точно когато изтече гаранцията, но дори и да беше в гаранция до колкото знам в БГ няма къде да го ремонтират!!!

аз пък скоро взех 7740 г с 5650 и И5 и машинката кърти 17ка лед, блурей, 640хдд, 4рам новото нфс на макс детайли .. идилиика...
препоръчвам горещо. това е 3ти ейсър дето имам и досега за 4 години. на първия само хдд му се скапа и то на третата година някъде...
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 06 Дек 2010, 0:26

Convertible написа:
Веселин|Василев написа:
Пилев написа:За игри нищо под radeon 5650 не струва ;) .

:yes:

Acer 5740G

Цена

Аз си взех този модел с I3 на 2.13 и съм адски доволен от лаптопа в съотношение пари-качество!

Vaio не си го и помисляй, имам един на който му изгоря платката за зареждане на батерията точно когато изтече гаранцията, но дори и да беше в гаранция до колкото знам в БГ няма къде да го ремонтират!!!

аз пък скоро взех 7740 г с 5650 и И5 и машинката кърти 17ка лед, блурей, 640хдд, 4рам новото нфс на макс детайли .. идилиика...
препоръчвам горещо. това е 3ти ейсър дето имам и досега за 4 години. на първия само хдд му се скапа и то на третата година някъде...

И аз съм за Acer
след това видео карта под 5650 - наистина не си струва. Над 5650 - също. Тя е най-добрия избор цена/качество за момента. Ако имаш 2к - вече е друг въпрос ;)
Дали ще вземеш i3 или N830 (четириядрения AMD с едно заключено ядро) е въпрос на личен избор. С АМД-то падаш от към цена. С Intel-а падаш от към други параметри (HDD, RAM). Кажи какъв ти е бюджета да ти кажем нещо по-конкретно ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Дек 2010, 3:19

Archangel написа:В никакъв случай Вайо. За разлика от оптичната им техника - дигитални камери и т.н., лаптопите им са пълен боклук. Не само това, но и парите им са два пъти повече от конкуретните марки, за същата конфигурация.
Аз имам Вайо от 2005г. и тогава струваше 3500лв. А стойността на конкурентна марка с подобна характеристика беше около 2000лв. по това време.

новите модели на sony са много ефтини и бая ми харесаха... обаче ако apple вземат да оправят куцата разделителна способност на 14ката им, няма въобще да се чудя.

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... verviewTab

аз избирам vaio-то, ма не си го взимай от българия. все ще намериш някой познат да ти домъкне... просто цените са абсурдни.

п.с. аз лаптопи с повече от 14 инча екран не мога да възприема, честно казано... то си губи идеята за преносимост.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 06 Дек 2010, 9:43

Archangel написа:В никакъв случай Вайо. За разлика от оптичната им техника - дигитални камери и т.н. лаптопите им са пълен боклук.

Колега ти какво си ползвал на Sony, за да кажеш че са добри :idea: Аз не съм чул някой себеуважаващ се фотограф да използва Sony. Една прословута оптика на "Carl Zeiss" - техника не прави. Като цяло, когато чуя Sony и ми се повръща. Единственото хубаво на Sony е Sony Ericsson телефоните - или поне по-старичките ;)

steeN написа:...
п.с. аз лаптопи с повече от 14 инча екран не мога да възприема, честно казано... то си губи идеята за преносимост.

Съгласен съм с теб като цяло, обаче ако този лаптоп ти е основния компютър и не ползваш външен монитор по една или друга причина - то 14 инча няма да са ти много удобни, не само когато гледаш филми, а и когато трябва да правиш разни проекти, таблици, чертежи и т.н. просто няма да ти стига до никъде и постоянно ще губиш време в scroll-ване

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 06 Дек 2010, 12:06

Появи се XPS 15-ката.
С Core i7-740QM (1.73GHz), 15.6" HD LCD (не е Full HD), 4GB 1333MHz DDR3, 640GB HDD, DVD+/-RW, NVIDIA GeForce GT 435M 2GB, 9-Cell Battery, Backlit Keyboard, No OS Препоръчителната крайна цена с ДДС по магазините ще 2199.00лв. Най-вероятно ще го продават малко по-евтино. Мисля, че офертата е повече от добра.
Над първоначалният бюджет е, но ако можеш да си го позволиш - това е машината. :yes:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 06 Дек 2010, 19:01

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Дек 2010, 22:14

спрях се на леново y560, мисля че през живота си друга марка за лаптоп няма да взема , всичко е там където трябва да бъде и звучи превъзходно с jbl колонките :)

а тва за сони е голяма глупост, купувам само неща на сони и винаги съм бил предоволен, мн повече от самсунг, филипс, панасоник, жвц и всеки други
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 07 Дек 2010, 3:41

acer написа:...
а тва за сони е голяма глупост, купувам само неща на сони и винаги съм бил предоволен, мн повече от самсунг, филипс, панасоник, жвц и всеки други

за леновото :yes:
За Sony-то - WTF?! :shock: Сега защо ще си купуваш Lenovo, а не Sony?! Каква техника ползваш на прехвалените Sony по-точно? Хайде да си говорим по-конкретно. Фотоапаратите и камерите им в по-голямата част не струват. Телевизорите им са неоправдано по-скъпи от конкурентни утвърдени марки... Изобщо ... дай ми пример за нещо на Sony което да си струва парите. Не се заяждам, просто наистина искам да разбера какво им харесват хората толкова на Sony ?! Това е нещо като БМВ е "невероятна марка" - да, ама не модели 316/318(М40 и М43)/518/ с базово оборудване почти без екстри. Схващаш ми идеята нали ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 07 Дек 2010, 9:19

Аве тея марки не разбрахтели че са все едни и същи.Кво толкова има за избиране - цонита монита глупости!
Хардуера е един и същ разлика в дисплея и панела.Даже и дисплеите се произвеждат пак от една марка.
Името изписано на капака на лаптопа е различно и тва е.Лаптопите,които са различни от останалите са си ябълките.
А за Сони както и повечето големи марки с традиции от години насам са им останали само имената и търговсаката марка.
Пример - телевизорите им - скоро си купувах и никъде по кагазините ама НИКЪДЕ никой не каза една добра дума за сони - говоря за тв-та до 1500лв.
Което означава,че като ще плащаш за марката Сони трябва да се оръсиш здраво - купи си тв за 5000лв на Сони и наистина ще си доволен.
Както и при колите - купи си БМВ,което да те кефи - ами 118-ка със тртите врътки на конзолата няма да те искефи нали?
Мисля,че от към цена качество където плащаш за това,което е под панела на лаптопа най-подходящи са по-малките марки,сглабяни в Япония.Примерно Фуджицу или Тошиба.За какво да купуваш Дел нисък клас(в този клас повечето големи марки си оставят ръцете)като може а си вземеш Тошиба висок клас - ще имаш камера,ще имаш пълноразмерна клавиатура и хував корпус.Същото и за фуджицу.
От сони купувам само конзолите им.Те поне наистина са номер 1.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Дек 2010, 10:40

ми мн техника имам на сони и всичко е здраво и не ми е правило дертища, за тва и мнението ми е мн добро за тях
то и реното е кола, ама не е бмв :mhihi: в момента съм с телевизор от бая време тринитрон и пак показва по-добре от новата тошиба на родителите ми :lalala: бравиа са скъпи и бих си взел такъв само със застраховка жилище, но качеството им е убийствено, друг въпрос е че не гледам тв :mrgreen:

само лаптопите са им супер дървени

на леновото не ми харесва само гланцовия дисплей - на бял фон се получава ефекта "летящи микро мухички", но като цяло, ако лаптоп-а не е за игра няма кво толкова да се избира, само трябва да е компактен, удобен и да те кефи :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Предишна

Назад към Извън Темата