Странни ел. проблеми с 325 tds

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Странни ел. проблеми с 325 tds

Мнение от MITKO F1fen » 25 Ное 2010, 20:32

Здравейте колеги,от и две,три седмици колата ми прави странни номера.

1 Като натисна дистанционното да отключвам колата,нищо не става,мигачите не премигват и колата остава заключена.Бутона на шофьорската врата се вдига на половина и толкова.отключвам я сключа.
2 Като подам контакт да подгрея,лампите по таблото едва светват и се чъва едно бучене в таблото,връщам ключа,давам втори път на контакт и всичко е ОК,колата пали от раз.
3 По време на движени при преминаване на по големи неравности понякога фаровете премигват,радиото ми спира за момент,онази вечер ми се наложи да тръгна от един стоп с малко повече газ и тогава уредите по таблото за миг светнаха все едно че е угаснала.
4 Снощи като я угасих плафона едва,едва започна да свети.После не успях да я заключа с дистанционното,отворих и затворих вратата и тогава се заключи.

Гледах клемите на акумулатора да не би някоя да е хлабава но всичко е наред.Миналата година ми замерваха акумулатора и ми казаха че клетка до минуса не била много наред,но вече година карам без проблем до сега.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Странни ел. проблеми с 325 tds

Мнение от zazomazo » 25 Ное 2010, 22:37

MITKO F1fen написа:.........Миналата година ми замерваха акумулатора и ми казаха че клетка до минуса не била много наред,но вече година карам без проблем до сега.

е кажи ми честно, че те мързи да опиташ с друг акумулатор дали не е от него проблема :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MITKO F1fen » 25 Ное 2010, 22:53

zazomazo написа:
MITKO F1fen написа:.........Миналата година ми замерваха акумулатора и ми казаха че клетка до минуса не била много наред,но вече година карам без проблем до сега.

е кажи ми честно, че те мързи да опиташ с друг акумулатор дали не е от него проблема :shock:

колега не искам да се заяждам, но ти прочете ли че съм написал че колата си пали от раз,че аномалийте се получяват и докато колата е запалена и напротив не ме мързи но 120 амперов акомулатор не се намира под път и над път,карал съм коли с направо умрели батерий и такива проблемими никога не е имало.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 25 Ное 2010, 22:56

колегата правилно те е посъветвал, като не е задължително да търсиш толкова голям... сложи някъв 70+ за проба..
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 25 Ное 2010, 23:03

Започни с почистване на клемите на акомулатора и проверка,дали са ти затегнати добре.След това виж динамото,всички кабели по него.И най-накрая пробвай с размяната на акомулаторите! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Ное 2010, 19:30

MITKO F1fen написа:
zazomazo написа:

колега не искам да се заяждам, но ти прочете ли че съм написал че колата си пали от раз,че аномалийте се получяват и докато колата е запалена и напротив не ме мързи но 120 амперов акомулатор не се намира под път и над път,карал съм коли с направо умрели батерий и такива проблемими никога не е имало.

колега, не случайно в предния си пост съм цитирал САМО част от твоя пост :idea:
значи:
1 миналата година са ти казали, че акумулатора не ти е в ред
2 сега имаш проблем с токовете
3 въобще не ти минава през ума, че проблема може да е точно в акумулатора /точка 1/
4 не ти ли се струва най-логично първо да елиминираш като възможност точно този проблем?
5 ако се окаже, че не е причината в акумулатора да продължаваш да търсиш причината по веригата нататък

нищо лично, но тази проба отнема минути....определено по-малко отколкото очакването някой да ти даде отговор в темата и да разреши дилемата ти :winky:
както и да е, дано някой колега ти каже какво точно е на колата ти в темата :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MITKO F1fen » 26 Ное 2010, 20:25

Благодаря на всички отзовали се,утре или вдруги ден ще пробвам с друг акумулатор,само че той е 75 ампера.И искренно се надявам там да е проблема.

П.П. Днес нито веднъж не се появиха тези проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 26 Ное 2010, 21:07

MITKO F1fen написа:Благодаря на всички отзовали се,утре или вдруги ден ще пробвам с друг акумулатор,само че той е 75 ампера.И искренно се надявам там да е проблема.
П.П. Днес нито веднъж не се появиха тези проблеми.

Ако проблема е в акумулатора с 75A трябва да запали.

Има един дебел кабел (+), който отива в бушониерата (като махнеш капака на бушониерата се вижда), я вземи го погледни дали е затегнат добре, да не е окислен или пък да се е прекъснал. Този кабел и кабела за стартера тръгват от мястото където се подава/взима ток на tds-а (в дясната страна на коша).
Та ако имаш проблем с въпросния кабел ще имаш стартер, но няма да имаш захранване за приборите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MITKO F1fen » 02 Дек 2010, 21:32

Здравейте колеги, ето какво направих.Закарах колата при един познат на баща ми който има сервиз,обясних му за какво става въпрос.Започна той да глега тук-там ивика дай да погледна клемите на акумулатора.Отврям аз багжника и тогава човека като видя басьорката и усилвателя,вика тая музика кой ти я слага?Казах му че аз съм я слагал,като допълних че проблемите започнаха след като я сложих(това трябваше да го напиша и в първия си пост ама кой да предполага ).започна той да оглежда кабелите и връзките и ме пита как съм хванал захранващия кабел на усилвателя,викам му запоилсъм го за +клема.човека хвана кабела дръпна го 1-2 пъти и той се откачи.Каза ми че 90 процента проблемите ми с токовете били от тази връзка,каза ми че там кабела трябвало да бъде хванат с обувка,защото усилвателя е голям консуматор на ток.Сложих обувка на кабела,стегнах я здраво за клемата и от неделя до сега няма никакви проблеми.

п.п.пиша чак сега защото исках да мине известно време и да се уверя че нее другаде проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 03 Дек 2010, 2:20

пф, ялова работа с този майстор
имаш ли ремоут кабел към усилвателя? дет да го гаси кат изключиш касетофона
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MITKO F1fen » 03 Дек 2010, 2:52

да имам и какво от това

Назад към E36