Има ли е60 без фабрична аларма?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Има ли е60 без фабрична аларма?

Мнение от new FAN » 01 Дек 2010, 4:03

От съвсем скоро и аз съм член на Е60 семейството.Колицата е производство-окт.2005 година.Не съм 100% сигурен,но от фирма за аларми ме убеждават че нямам фабрична аларма и ще ми поставят такава срещу 300лв.Имал ли е някой подобен проблем и какво ме съветвате да направя?Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Re: Има ли е60 без фабрична аларма?

Мнение от INTEGRALE » 01 Дек 2010, 10:38

Има без аларма. Не си слагай, че след едни майстори тръгват други майстори и става чудо :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 01 Дек 2010, 23:30

То и с аларма ако те нарочат си без кола.
Не се занимавай с простотий, :!: ще се шашне колата и ще ти се съсипят нервите.......

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 02 Дек 2010, 2:17

Е как да направи каско,ако няма аларма? :dunno:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от lowlevel » 02 Дек 2010, 14:10

В Армеец има спуснато писмо, че за автомобили след 2003 година, алармата е незадължителна. Също съм без фабрична и не съм слагал такава. Каското си е валидно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 02 Дек 2010, 14:38

Алармата е 'екстра' - тоест не влиза в базовия пакет. Мойта от '07 беше без и в БулИнс, с познат, не пожелаха миналата година да ми направят каско без аларма. Наложи ми се да сложа 'няква', която просто да издава звук. Цялото удоволствие за около 160лв с монтажа. Най-евтините аларми с цел каско струват около 60-ина лв, но не става с тях, вероятно защото лампата в колата светва 'плавно' като се отвори врата и тези евтинджоси не могат да 'схванат' подобно подаване на ток.

Оригинална аларма от камор/дару струва (поне тогава толкова ми казаха - б.р. август тази година) около 1000лв, 500лв за самия модул и 500лв за монтаж и пренастройка на компютъра. Аз не можех да чакам, щото освен безумната цифра ми казаха и около две седмици срок за доставка и после още 'някви' дни за монтаж и тн.

А да слагаш аларма, която чете директно от шината на компютъра, извън камор/дару ми се струва още по-рисковано.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=60

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 03 Дек 2010, 14:41

Колата има вграден имобилайзер, който при Армеец е достатъчен,на бащата Аудито е без аларма и няма проблем.

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Мнение от new FAN » 04 Дек 2010, 2:14

Благодаря за мненията.По въпроса за каското-нямаше никъкав проблем само ме питаха дали имам аларма???Азим отговорих-да и това беше.Но въпреки всичко ме тревожи факта че тези автомобили били много апетитни за апашите и колкото повече прчки пред крадеца-толкова по-голям шанс за оцеляване-така препоръчват от сервиза на ИМПАС-56.Иначе алармата която поставят е командва от оригиналният ключ след пренастройка някаква.Постоянно слагат аларми на някви Х-5 ици и 6-ици и нямяло нищо сложно.Другият вариант-имобилайзер-250 лв. или скрит ключ-копче-80 лв.В общи линии -не знам какво да правя????

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 07 Дек 2010, 12:00

За това има толкова изчезнали Х5 и Х6, сигурно всички са били без аларми :mhihi: Повярвай ми няма да те спаси алармата. Щом си направил каско без аларма, няма смисъл да слагаш такава. Нормално е в сервиз за аларми да ти кажат че не можеш без аларма :mhihi: Карай си колата и не се занимавай с глупости.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 07 Дек 2010, 18:11

Cinder написа:За това има толкова изчезнали Х5 и Х6, сигурно всички са били без аларми :mhihi: Повярвай ми няма да те спаси алармата. Щом си направил каско без аларма, няма смисъл да слагаш такава. Нормално е в сервиз за аларми да ти кажат че не можеш без аларма :mhihi: Карай си колата и не се занимавай с глупости.

:yes:
виж, ако искаш още един имобилайзер или каквото е онова там с копчето, може и да помогне
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Мнение от aigner » 12 Дек 2010, 12:19

моята коле е 2006 и също е без аларма но каското ми е наред защото си има закон за алармите след 2003,но имам приятел който на 2008 сложи аларма за 1200 лв и 3 месеца не могат да съживят колата,и няма никакъв смисъл да се слага аларма защото тя не пази колата от крадци !
Пламен

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 17 Дек 2010, 16:06

Слагайте СОТ :) На един приятел А8-цата има такъв, който явно върши работа.В 3:00 през нощта му се обадиха, за да му кажат, че колата е отворена, а никой не потвърждава кода.Слиза той пред блока и на задна лява врата има дупка с диаметър 30см.Копелетата я пробили и успели да влязат в колата.Оттам жената от СОТ звъни в колата за потвърждение на кода и копелетата разбрали за какво става въпрос и духнали.Доколкото знам, се монтират проследяващи устройства, с чиято помощ по всяко време се знае къде се намира колата.Който дръзне да я открадне ще бъде намерен много, много бързо :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 20 Дек 2010, 12:19

АЗ искам да споделя един съществен проблем относно допълнителните устройства които се монтират по колите за по-голяма сигурност. Ако монтирате GPS има голям шанс да не запалите. ХОдих на една малко по-дълга екскурзия в чужбина и когато се върнах се оказа че скапаното у-во ми е "изяло" акумулатора и си давах ток с една ТДС-ка над 40мин. След това още на следващия ден се уговорих да ми го махнат. По-добре не се занимавайте с монтаж на допълнителни глупости по колата. Имам приятел който изгоря а имаше и GPS и аларма. Колегата беше прав: Като ти харесат колата няма спасяване!
А само да вмъкна когато си купих Е60ката исках да си сложа звуков синал при заключване/отключване но се оказа че в моя случай не може! Купил съм я от Германия тест-драйв автомобил и там законите не позволявали да се вдига какъвто и да е било шум от колата. Това може би е причината повечето да нямат фабрична аларма!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 29 Дек 2010, 1:04

Щом имаш каско,карай си колата и не се затормозявай излишно :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 5

Мнение от FERINOS » 09 Дек 2013, 15:39

van_helsing написа:Щом имаш каско,карай си колата и не се затормозявай излишно :driving:

Да Ви кажа само, че никой от горе писалите по темата не е прав ( или просто е заблуден ) относно каското !!!

След като сте си направили каското ( няма значение в коя компания ) и в полицата или описа от протокола Ви пише, че колата има аларма - фабрична ( както пишат всички застрахователи ) , то това не означава, че като Ви откраднат колата ще Ви плати застрахователя изобщо !!!

Всеки застраховател в общите си условия ясно е написал, че нищо не се покрива от каското ако колата няма сигнално-охранителна система със звукова или светлинна сигнализация ( аларма ) !!!

Това, че са Ви направили каско и Ви пише, че имате фабрична аларма ( в много от случаите ) означава, че колата няма никаква аларма и чак като Ви я откраднат Ви искат бележка от официален вносител ( Бавария ауто, дару кар .. и т.н. ) за наличие на такава аларма ..

И като от там Ви кажат, че нямате ( дадат Ви и официално бележка за това ) .... ( защото всички коли примерно от Германия колите нямат тази екстра ) .... застрахователя не плаща нищо !!!

Всеки да си пита застрахователя ! Но навсякъде е така ! Иска се аларма !

Следваща

Назад към Е60/Е61