Как да пали лесно Е36 - 325 дизел!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Как да пали лесно Е36 - 325 дизел!

Мнение от vld » 01 Дек 2010, 11:14

SHAKI_M3 написа:Колеги , здравеите... Обръщам се за ПОМОЩ към вас ,защото имам Сериозен проблем с колата си... :( Преди няколко дни колата ми остана без Нафта (защтото датчика на километража ми не показва вярно, но както и да е) Та... Сложих нафта в Резервоарчето и се мучих да запаля (сигурно се мъчих около час и половина защтото не знам от каде се обезваздушава) ,но колата не запали... Смених Акумулатора (защото моя падна) дадох няколко пъти на контакт и след това завъртях ,но запали от второто завъртане.... Когато колата запали Греинах от Щастие... Покарах я около 50 , 60 км. нямаше никакви проблеми... Гасих я , пак я палих и всичко беше наред... Прибрах я в гаража и заспах спокоино ,но на сутринта разбрах ,че имам СЕРИОЗЕН проблем с колата когато не искаше пак да запали... Когато е студена колата Пали УЖАСНО трудно... :cry: ДО сега не беше така.... и никога не е било ,но сега ми трябва около 2,3 мин. постоянно въртене за да запали , от гърнето излиза много Дим и мерише на Сурова Нафта...
Проверих случаино да не е излезнало някое маркуче за обратната нафта на дюзите, но НЕ е... МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ.... :cry: :cry: :(

Провери си подгревните свещи колега, залагам на поне две изгорели ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 01 Дек 2010, 12:19

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 01 Дек 2010, 12:43

Nasko_325TD написа::yes:
:yes: :yes: :yes:
Възможно е при продължителен опит за запалване да са изгорели няколко свещи.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TDS

Мнение от SHAKI_M3 » 01 Дек 2010, 17:44

Моля да ме извините за глупавото Въпросче ,но как да проверя дали свещите са изгорели и ако всички свещи са здрави коя може да е другата причина поради която колата да не пали... :cry: Запаля ли я 1 път след това пали лесно ,но сутрин или ако не съм я палил дълго време направо въртя като луд...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 01 Дек 2010, 23:00

Намираш релето за свещите( до компа,зад големия + при мотора...все едно искаш да бръкнеш в жабката, ама от към мотора :mhihi: ) вадиш буксата с 6-те кабела към свещите и мериш направо там... :yes: .
Така ще разбереш дали са/не са изгорели , но не и как работят...но върши работа. Моите така ги разбрах - 3 бяха аут.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Дек 2010, 23:02

SHAKI_M3 написа:Моля да ме извините за глупавото Въпросче ,но как да проверя дали свещите са изгорели и ако всички свещи са здрави коя може да е другата причина поради която колата да не пали... :cry: Запаля ли я 1 път след това пали лесно ,но сутрин или ако не съм я палил дълго време направо въртя като луд...

Ами отговора е в същата тема първия пост преди почти 3 години. Има и още няколко вариянта ма айде да не се шашкаш предварително пробвай както са писали колегите по-горе за подгревните свещи , после си сложи едно клапанче да не събира оттук и оттам въздух ( старички са ни колиците ) и си ти. И едно пожелание , отделяй си малко време да почиташ тук там за тая ТДС-ка е писано , абе Ватиканската библиотека ряпа да яде :mhihi: .Ще останеш възхитен колко ум изтича в тоя форум :yes: , пък и предварително ще си срещнал бъдещ проблем ( а той ще дойде само търпение :mhihi: ) и тогава ще си доста по-подготвен и запознат. Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Дек 2010, 23:08

Само да добавя към мнението на колегата sa_hellrot , че ме изпревари - и ако установиш повече от една изгоряла еле пък половината сменяй всичките ама с хубави наведнъж. Това за каква марка е по-добра и че трябва да са от една марка ( без да се мешат ) е разисквано много пъти и имаш богат избор . Нп личен опит един път ги смених всичките и карах 3 години без да изгори една ( иначе за два месеца преди това с 3 пъти по-евтини смених 5броя). Това като съвет знам че става въпрос за пари ма аз да си кажа. :yes:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 01 Дек 2010, 23:34

Ма то и една да е изгоряла пак се сменят 6те ;)
Все едно да си смениш само един литър от маслото, щото другото ти се вижда читаво :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SHAKI_M3 » 02 Дек 2010, 0:49

Искам само да добавя ,че колата силно се съмнявам да не пали от това ,че е старичка както или нещо от сорта.... Колата ми беше БЕТОН преди да остане без нафта.... :banghead: До преди това не се замисляше когато врътна ключа независимо дали е топло или студено , но както и да е... Някои може ли да ми помогне в избора на Свещи - Марка , Качество , От Каде , Как и т.н ,защтото на мен не ми е много ясно и ще съм много БЛАГОДАРЕН на всеки които ми помогне...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Дек 2010, 1:24

Колега , не се засягай нямам такива намерения. Тя и мойта беше железобетон преди да ми свърши нафтата ( блокира ми клапана за нафтата на помпата ) и сега е кошница ма и мина през два сервиза тъй че работата не е до засягане просто искам да помогна. А свещи сложих си Бош ма чух че нещо ги развалили или вноса е мнооого затънтена провинция на Китай дет нямат ток та ... :mhihi: Това в кръга на шегата но наистина изгори ли някоя и другите са "уморени " и решението е пенсия за старите и нови всичките . :yes:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Дек 2010, 11:24

SHAKI_M3 написа:Искам само да добавя ,че колата силно се съмнявам да не пали от това ,че е старичка както или нещо от сорта.... Колата ми беше БЕТОН преди да остане без нафта.... :banghead: До преди това не се замисляше когато врътна ключа независимо дали е топло или студено , но както и да е... Някои може ли да ми помогне в избора на Свещи - Марка , Качество , От Каде , Как и т.н ,защтото на мен не ми е много ясно и ще съм много БЛАГОДАРЕН на всеки които ми помогне...

А проблем с помпата в резервоара имал ли си? цедката на сондата чистил ли си някога?
То при дизелите от веднъж идва белята и много боли обикновенно.
Ако ще си я правиш сам почвай едно по едно да проверяваш, ако ли не няма смисъл да ти даваме съвети, като така или иначе ще я правят в сервиз. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SHAKI_M3 » 02 Дек 2010, 18:46

vladobate... Не се засягам , просто искам да кажа ,че колите са добри и то доста... Проблемат сега е трудното палене когато е студена иначе загрее ли Пали без да се замисли... Снощи я покарах малко и дори на Тодор Ал. се друпнах с едни ЕНТУСИАСТИ ( Опел Астра OPS , ФИАТ Брава , БМВ 318ti) и проблем ги По Засрамих малко... :lalala: :mhihi: :driving: Благодаря ви ИСКРЕНО за съветите и помоща Колеги... Радвам се ,че има хора като вас :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 03 Дек 2010, 4:12

kobrata55 написа:ако на някой на топъл мотор ми запали от едно завъртане да дойде и да ми се похвали няма такъв тдс.

Колега. Кажи къде да се видим в такъв случай... моя тдс пали на първата секунда и топъл и студен (ако е сутрин просто потгрявам 2 пъти). Не съм слагал никакви клапи. Даже когато е топъл пали от рас. Ако не вярваш ще дойда да ти се похваля :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 03 Дек 2010, 9:33

И моя пали от четвър. Чак няма време да нареди цилиндрите :mhihi: .
Не, сериозно сега, преди топъл палеше след 2 макс 3 секунди, но му дадох малко предварение с изместване на помпата, с 1мм и сега всичко е наред с паленето. Преди да увелича това предварение, точно когато запали(то трябва да стоиш отзад и да гледаш, защотот е съвсем малко) изпушваше бяло кълбенце, след това черно кълбенце и спираше да пуши. Сега това изчезна.

Скоро обаче ще ида да ми почистят дюзите и да ми направят една истинска центровка, че не съм убеден какво съм променил така на усет :mhihi: . Ама иначе си пали по - бързо от бензинка, да не му е уруки! :paranoid:
Still Speedin

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 03 Дек 2010, 15:14

5ър написа:И моя пали от четвър. Чак няма време да нареди цилиндрите :mhihi: .
Не, сериозно сега, преди топъл палеше след 2 макс 3 секунди, но му дадох малко предварение с изместване на помпата, с 1мм и сега всичко е наред с паленето. Преди да увелича това предварение, точно когато запали(то трябва да стоиш отзад и да гледаш, защотот е съвсем малко) изпушваше бяло кълбенце, след това черно кълбенце и спираше да пуши. Сега това изчезна.

Скоро обаче ще ида да ми почистят дюзите и да ми направят една истинска центровка, че не съм убеден какво съм променил така на усет :mhihi: . Ама иначе си пали по - бързо от бензинка, да не му е уруки! :paranoid:

Колега и при мен преди да му пипна по центровката при палене изпушваше съвсем леко бяло, после черно и после не припушваве, но пак си палеше от четвърт. Сега пали пак бързо, но изпушва само леееко черно и това е :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36