Предпазна скара картер (skid plate)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- hurbie
- Потребител
-
- Кара: E30 318IS
- Мечтае да кара: E30 325IX
- Детайли за колата: отново съм собственик на Е30ка,но този път е 318IS
Re: Предпазна скара картер (skid plate)
сигурно ще прозвучи странно,но аз преди седмица си инсталирах нещо като ролбар пред картера,който свалих от MERCEDES 124.всяка една 124-ка има такова нещо и е мн ефективно.междуроговото разстояние е равно и е лесно за инсталиране.тази седмица ще си сложа(надявам се) и метална кора.дано съм помогнал
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Те това ми е скарата, правена е лятото 2008г. яко крива, грозна

Уви нямам чертеж за нея, но тя е адски проста..Още съм с нея и преди месец изрових половината интернет за тия скид плейтс...само идеи,снимки и обяви, но не и чертежи

След 36-ят път спрях да броя колко пъти ме е спасила

Решил съм да си направя нова, ще има пак вариант да си се охглажда картера и т.н., но ще е по-хитро измислена и ще е по-ефикасна от старата.Когато имам чертежа -> ВЕДНАГА ЩЕ ГО ПОСТ-НА

Поздрави!
П.П.: Това, което Явката се опита да ти обясни, е, че ако си със свестно окачване -

П.П.2: Снимките са от юли месец 2008г., а гсм-а е сори ериксон т290и

Последна промяна Rumburak на 28 Ное 2010, 21:26, променена общо 1 път
deyan-enchev написа:Румбурака има здрава скара за м42то, пиши му едно ЛС да ти каже размерите й.
той даже си водеше статистика колко пъти си е спасил картера до сега...трябва да върши работа щом се предлага оригинално
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
6estaka написа:deyan-enchev написа:Румбурака има здрава скара за м42то, пиши му едно ЛС да ти каже размерите й.
той даже си водеше статистика колко пъти си е спасил картера до сега...трябва да върши работа щом се предлага оригинално
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75
За Оригиналната.... смея да кажа, че нямам думи... на снимката от риълоем изглежда добре:

... но като гледах снимки в нета на хора дето са си я купили и снимали:
тази е за м20 двигатели ако не се лъжа:

... много мизерна изглежда, много тънка и чуплива...

И ВСЕ ПАК - Явката може да каже за нея, знам че като го бях питал преди години, каза, че имал такава...
Последна промяна Rumburak на 28 Ное 2010, 22:41, променена общо 3 пъти
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе аз съм имал снимки на Румбурака на скарата. Нищо че тежи .. кила, ама е много много яка, последния път бая демидж взе на илиенци, ама картера няма драскотина
Отпред:

Отзад:

лицето на ицан е феноменално

Отпред:

Отзад:

лицето на ицан е феноменално

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
Мдааа....
на местата където има ръжда в предната долна част/лицевата част на скарата - там са многото удари, да чукна на дръвце-> вече 2 години ме спасява, и все пак, нова, по-добра ще се праи -
няма как е30 без подобрения
такова животно нема! 

- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
luspa написа:http://lehaiver.h10.ru/shield.htm - има скица и няколко снимки, но е за двоен стоп с м10 мотор (ако има значение де). И цялото това съоръжение, поне на на мене ми се струва че ще е много тежко, но сигурно може да се префасонира и да се олекоти поне 2-но. Дано съм бил полезен.
И аз този чертеж го бях свалил за правене и го занесох на "Бай Лазар" човека уточни че ако се изреже от неръждавейка с подходяща дебелина няма да е много тежко,и щеше да струва около 80лв

уточнявам само че имаше печатна грешка в някой от размерите,

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
момци я забележете захвата на реоемската и на правеняците...едната се лови за роговете а дугите за фейса 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
И с те тая скара като омааш некой бордюр и греди и радиатори и перки,вискозитети всичко става на пастет щото като шибнеш така наречената скара ше събере всичко назад и е станало всичко гореизброено на мармалад тя затова ориджинъл скарата не се лови за гредата ама...... После пак ше има в купува : "Търси читави виско перка и радиатор за е30" и все си мисля че картер 2 ра ръка е по изгоден от тея шукарии

П.С. А освен друго може и магарока да изкриви зависи от творческите способности на шофера
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
ти ако го шибнеш бордюра може и без скарата пак много работи да заминат .. идеята е картера да пази, не да те пази от катастрофи .. май

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Тя моята идея дори беше доста по-далеч.
Да пази картера от евентуални неизбежни претърквания на легнал полицай или кривина по пътната настилка.
Аз отдавна съм забравил паркирането по тротоари и други такива маневри, прилежащи на автомобили, не на Е30.
В моята ситуация скара не можа да се сложи.
В общи линии, нещата се стекоха така:
Картера ми в момента се движи на 2пръста (отмерени с пръстомер) от настилката.
Няма място, да се сложи скара. Сложи ли се, тя постоянно ще се влачи и тътри по асфалта.
Купих си просто стокови пружинки за зимният сезон до като съм на 14ките и ще се кара с тях...
Да пази картера от евентуални неизбежни претърквания на легнал полицай или кривина по пътната настилка.
Аз отдавна съм забравил паркирането по тротоари и други такива маневри, прилежащи на автомобили, не на Е30.
В моята ситуация скара не можа да се сложи.
В общи линии, нещата се стекоха така:
Картера ми в момента се движи на 2пръста (отмерени с пръстомер) от настилката.
Няма място, да се сложи скара. Сложи ли се, тя постоянно ще се влачи и тътри по асфалта.
Купих си просто стокови пружинки за зимният сезон до като съм на 14ките и ще се кара с тях...

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Емо само тука се обърка за тая скара че ще омажеш нещо с нея, щото 2 пъти съм го виждал ники БАЯ !!! да взима бордюр и няма никаква следа по автомобила отдолу, камо ли криво
Разбирам те че опозицията ти е любимото нещо, но тук си в тотална грешка.

Разбирам те че опозицията ти е любимото нещо, но тук си в тотална грешка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за храната
Така и така бях изгладнял

Всеки, който ме познава и който се е возил при мен -> знае, че съм БАЯ внимателен шофьор и карам по всяко едно възможно правило, тъй че си мисля, че шоферлъка може да го оставим насртана като причина за мармалади!
Въпросната преханена моя скара е имала 3 пряки срещи с бордюри от малък, среден и голям размери.
Отчупвал съм парчета от въпросните борддюри и на колата й няма нищо! Могат да го потвърдят Бонго и Деян Енчев.
На първата снимка, която Деянски е качил - си личи колко се е изкривила маската/престилката(или както се води) където е захваната отпред.Става въпрос за удари с не повече от 10-20км/ч.
Да чукна на дърво досега не съм имал по-брутални удари и смятам да няма!!!!!
Силно вероятно е - при серозен удар да има пастети, мармалади и т.н., никъде на казвам, че това е скара, която спасява всичко от катастрофи,
и дай боже никому!
Виско нямам, а радиатора ми даже е е36-цов.
За разлика от да речем 70% от дрифтърите, аз по улиците не дрифтя, не правя гонки и т.н.,... повечето хора като се возят при мен, или карат заедно(зад мен) им се дига кръвното и почват да сипват с големите черпаци "аа ти луд ли си тука на знак 20 да караш с 18!?!?!)
да - луд съм и на който не му харесва - прав му път и много поздрави!
Пътят до вкъщи е по един около 35 до 45 градусов наклон, по който от настилката са останали бегли остатъци от асфалт и е като лунен пейзаж(да не повярва човек преди половин година го оправиха с нов асфалт и заравниха 3/4 от пътя).
ФАКТ е, че скарата ми е спасила картера ДОСТА пъти.

Всеки, който ме познава и който се е возил при мен -> знае, че съм БАЯ внимателен шофьор и карам по всяко едно възможно правило, тъй че си мисля, че шоферлъка може да го оставим насртана като причина за мармалади!
Въпросната преханена моя скара е имала 3 пряки срещи с бордюри от малък, среден и голям размери.
Отчупвал съм парчета от въпросните борддюри и на колата й няма нищо! Могат да го потвърдят Бонго и Деян Енчев.
На първата снимка, която Деянски е качил - си личи колко се е изкривила маската/престилката(или както се води) където е захваната отпред.Става въпрос за удари с не повече от 10-20км/ч.
Да чукна на дърво досега не съм имал по-брутални удари и смятам да няма!!!!!
Силно вероятно е - при серозен удар да има пастети, мармалади и т.н., никъде на казвам, че това е скара, която спасява всичко от катастрофи,

Виско нямам, а радиатора ми даже е е36-цов.

За разлика от да речем 70% от дрифтърите, аз по улиците не дрифтя, не правя гонки и т.н.,... повечето хора като се возят при мен, или карат заедно(зад мен) им се дига кръвното и почват да сипват с големите черпаци "аа ти луд ли си тука на знак 20 да караш с 18!?!?!)

Пътят до вкъщи е по един около 35 до 45 градусов наклон, по който от настилката са останали бегли остатъци от асфалт и е като лунен пейзаж(да не повярва човек преди половин година го оправиха с нов асфалт и заравниха 3/4 от пътя).
ФАКТ е, че скарата ми е спасила картера ДОСТА пъти.
- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
remaka написа:...и все си мисля че картер 2 ра ръка е по изгоден от тея шукарии...
Е да ама след 6-тия ти писва.....

Life is Better SIDEWAYS!

bigmurzi написа:малко танкче
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
Така купих колата с 20 кг +
ето: http://dafinov.snimka.bg/other/lamarina ... 1.10903433
макар, че я имаше, пак съм чупил картер ! един камък /паве/ на асфалта и 100км/ч на фарове да избягам от дупка цапнах павето.
но много .. ама наистина много пъти ме спасява !
зимата предните колела са в въздуха колата лежи по корем на пряспата и всичко е 6
избутва се странично и продължава
айде успех и слагайте ! няма да сбъркате
това за температурата, че не се охлаждал мотора са глупости, специално за м40 няма такъв проблем ! има си радиатор и се охлажда от него
ето: http://dafinov.snimka.bg/other/lamarina ... 1.10903433
макар, че я имаше, пак съм чупил картер ! един камък /паве/ на асфалта и 100км/ч на фарове да избягам от дупка цапнах павето.
но много .. ама наистина много пъти ме спасява !
зимата предните колела са в въздуха колата лежи по корем на пряспата и всичко е 6

избутва се странично и продължава

айде успех и слагайте ! няма да сбъркате

това за температурата, че не се охлаждал мотора са глупости, специално за м40 няма такъв проблем ! има си радиатор и се охлажда от него

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3