Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от Elesar74 » 26 Ное 2010, 13:26

А, убаво, щом е залята, ок, земам си думите назад.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 26 Ное 2010, 17:52

1во - Проблемите с печката НЕ СА СВЪРЗАНИ С ОТКЛЮЧВАНЕТО Й .

2ро - Електронния блок не е залят с нищо и не е проблем да се ремонтира,стига да се намери някой който да намери кое се скапва в него.

3то - Печката може да се "заключи" най елементарно с BMW scaner 1.4 или с NCS expert,но с него е малко по-сложно за хората които не са на "ти" с FSW_PSW файловете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 27 Ное 2010, 19:37

Ilko Ivanov написа:- Проблемите с печката НЕ СА СВЪРЗАНИ С ОТКЛЮЧВАНЕТО Й .

:roll: ЕЕЕ "отключването" е добавяне на някаква програмка, нали така! и след като се добави тази програмка електронния блок започва да си "измисля" грешки за повреди...
Аз поне заявявам, че преди печката ми беше бетон, под или 5 градуса външна Т при студен старт или незагрял двигател достатъчно, въртя паля и тя винаги си запалваше :dunno: *** ли му майката какво му е на ел блок.. това си е работа за програмисти и финни електрончици...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 27 Ное 2010, 19:51

Проблема е в управлението(нав. , дистанционно)..... за това Термо топа е различен. При едни отключването е успешно при друго не толкова :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 27 Ное 2010, 20:17

milennyc написа:Проблема е в управлението(нав. , дистанционно)..... за това Термо топа е различен. При едни отключването е успешно при друго не толкова :mhihi: :winky:

и можеш ли да ми кажеш, кое е различното ? :mhihi: Щот почти съм сигурен, че не можеш да ми отговориш ;) :bchug:

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 27 Ное 2010, 23:36

milennyc написа:Проблема е в управлението(нав. , дистанционно)..... за това Термо топа е различен. При едни отключването е успешно при друго не толкова :mhihi: :winky:

Няма как да има проблем в навигацията или дистанционното или пък в МИД-а .
Ако някой се загледа какви кабели влизат в блока на печката ще си отговори на въпроса "Възможно ли е заради отключването да прави мизериите? " Толкова е елементарна схемата й ,че няма на къде повече ! В самата печка влизат: един + ,един - , K-bus и един + излиза за горивната помпата.Така че цялото й управление става само чрез K-bus шината. Когато не е "отключена" командата по K-bus шината идва до печката автоматично от DDE и IKE ,а когато се "отключи" тази команда може да я давате вие чрез навигацията или МИД-а.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Ное 2010, 0:03

Е, какво трябва, телевизионен техник?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар

Мнение от milennyc » 28 Ное 2010, 8:01

LUCIFER'S написа:

и можеш ли да ми кажеш, кое е различното ? :mhihi: Щот почти съм сигурен, че не можеш да ми отговориш ;) :bchug:

Мога да ти кажа каква е разликата едните печки вебасто могат да работят с външно управление( заложено им е ....), други немогат. Печката и колата нямат нищо общо. Та като направиш ретрофит на колата..... тя пита печката дали може да го направи и понеже тази печка не е подготвена за това се шашка. Продалжаваш ли да си сигурен все още че не мога да ти отговоря? :mhihi: :winky: Аз досега съм откючвал над 60-70 печки и не мога да разбера защо при някой е ОК при други по малко ОК.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 28 Ное 2010, 14:21

milennyc написа:
LUCIFER'S написа:....

Мога да ти кажа каква е разликата едните печки вебасто могат да работят с външно управление( заложено им е ....), други немогат. Печката и колата нямат нищо общо. Та като направиш ретрофит на колата..... тя пита печката дали може да го направи и понеже тази печка не е подготвена за това се шашка. Продалжаваш ли да си сигурен все още че не мога да ти отговоря? :mhihi: :winky: Аз досега съм откючвал над 60-70 печки и не мога да разбера защо при някой е ОК при други по малко ОК.

Тва са форумни митове и легенди.... понапъни се още малко... 8)

разликата е само в това, че едните имат водна помпичка на тях, а др нямат.... при бмв всички са с водна помпичка заради РЕСТ/МАХ екстрата

Аватар

Мнение от milennyc » 28 Ное 2010, 14:43

Аз без циркулационна помпа не съм видял! Говоря за дизеловите..... Аз а отключването дали то прави бели..... прави но не при всеки. Иво Борисов е жив пример. Отключихме я работи 10 дена..... и се прецака нещо. Така че няма как един ден отключването е ОК след 10 дена е проблем. Днес ми званя найтдравер колегата от франция .... след отключване спряла да работи а на навигацията му има таймерите..... спира защото тази печка не е подготвена за това а колата е retrofit-ната за това.

п.п. Това е малко като GM за 2 ел. стъкла да искаш да командва 4 ел. пакет :) е няма как да стане :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 28 Ное 2010, 18:23

milennyc написа:Аз без циркулационна помпа не съм видял! Говоря за дизеловите..... Аз а отключването дали то прави бели..... прави но не при всеки. Иво Борисов е жив пример. Отключихме я работи 10 дена..... и се прецака нещо. Така че няма как един ден отключването е ОК след 10 дена е проблем. Днес ми званя найтдравер колегата от франция .... след отключване спряла да работи а на навигацията му има таймерите..... спира защото тази печка не е подготвена за това а колата е retrofit-ната за това.

п.п. Това е малко като GM за 2 ел. стъкла да искаш да командва 4 ел. пакет :) е няма как да стане :yes: :bchug:

Ходи, ходи и пак на моя доди... :mhihi: че след отключването става, каквото става... но би трябвало да не е така, защото повечето печки са тип "С" ;) които са с водна помпа на тях, която се ползва и за рест/МАХ екстрата... има и без ( "Z" на по старите, аз на преди фейс съм виждал ) и при тях има помпа горе на клапаните за парното както при бензинките

http://www.rmsconsult.co.uk/berlingo/fi ... manual.pdf прегледай тука, ако не си

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Ное 2010, 20:46

Ilko Ivanov написа: Когато не е "отключена" командата по K-bus шината идва до печката автоматично от DDE и IKE ,а когато се "отключи" тази команда може да я давате вие чрез навигацията или МИД-а.

А ако няма с какво да я командваш, както е при мен дали не се бъгва нещо или.. :dunno: На отключените печки, които се командват с нави да речем, печката само от навито ли се пуска или се пуска и автоматично когато темп. падне под 5 градуса?
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Ное 2010, 21:04

Ivo_Borisov написа: А ако няма с какво да я командваш, както е при мен дали не се бъгва нещо или.. :dunno: На отключените печки, които се командват с нави да речем, печката само от навито ли се пуска или се пуска и автоматично когато темп. падне под 5 градуса?

Не,пуска се и от навито и автоматично под 5 градуса пак си се пуска.
Как така печката ти е отключена а нямаш с какво да я пускаш ? Нямаш и МИД ли ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Ное 2010, 21:24

Ами нямам - с IRIS съм. Аз четох във форума че трябва да се отключват за да работят. Моята не беше работила до тогава а то се оказа в последствие че бушона ми е преместен. И то да не се бъркам но май аз го бях преместил като взех колата и нещо бъраниках. И затова нямах и печка първата зима.
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Ное 2010, 21:29

Ivo_Borisov написа:Ами нямам - с IRIS съм. Аз четох във форума че трябва да се отключват за да работят. Моята не беше работила до тогава а то се оказа в последствие че бушона ми е преместен. И то да не се бъркам но май аз го бях преместил като взех колата и нещо бъраниках. И затова нямах и печка първата зима.

И за какъв чеп ти беше да я отключваш след като няма от къде да я пуснеш ? :D
Я бързо да си намираш един МИД или по-добре си сложи един Юност 16/9 ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39