Нивомат
Модератор: Технически модератори
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Re: Нивомат
Няма спор в сметките ти ясно е че са еднакви наляганията просто питах дали със сигурност знаеш налягането.На ситроените има точно на 145 psi така че мисле че ще са добри че и с 2 години гаранция.Ще потърся и малко снимки на техните сфери да намеря такава която е отделена от амортисьора да е подобна на нашите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Нещо ги обърках тез psi msi xaxax ще видим ко ще излезе хаха
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Колеги както разбирам от доста други теми почти всички сте си ревизирали регулаторите дайте идея как сте развили горния болт с двете дупки при мен е ужасно спекъл не успях да го развия даже малко се нарани (не сега това е преди да полетя ха)?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да попитам още нещо,този болт номер 1 за какво действа неговото натягане,нещо по втвърдяването на задницата ли?Видях че и преди са се сблъсквали с този въпрос колегите и се питам дали вече има някакъв отговор защото и аз се чудя?
Ами правиш си приспособленийце . Ма то май и другия е такъв за който питаш. И само да споделя , незнам къде ги намерихте тея майстори дет правят мъркучите на нивомата , но тук в Пловдив не могат и ми отказват категорично . И подскача колега от сферите , преди мен е обяснено подробно кое как , пък аз от опит го пиша.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Адаш,ясно е че е от сферите но питам дали някой знае какво регулира този болт 1 на картинката?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Според мен болт 1 е просто тапа, и реално не може да се натяга в особени граници с този О-пръстен 

Както е казал колегата преди мен нищо не може да регулира, а тая работа се върши от пружинката вътре и сачмата т.е. отваря и затваря в зависимост от пружинното усилие предварително изчислено и което намаля с времето естествено. Не прави от тая система нещо повече отколкото е сравнително проста е затова гледай да си я оправиш пък ъпдейт единствено можеш ръчно да си регулираш новото от купето ( ако си го направиш ).
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
За сега отпада варианта за сфери от Ситроен защото си намерих и сфери и амортисьори така че проекта за вграждане от моя гледна точка се замразява.Колегите от Ситроен форума бяха много отзивчиви и ми обясниха много работи и ми помогнаха така че като цяло не е никак трудно за изпълнение това да се сложи сфера от Ситроен,някой ако е зарибен мога да му окажа помощ дори и минимална.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Nikinikolov ми рециклира амортесьора, но каза, че повече няма никога да се захваща с тази работа. Освен може би срещу доста кинти. Ако някой му се преебат нивоматите и се колебае между ремонт и подмяна с обикновени аморт. бих му препоръчал да сложи обикновени. Иначе нивомата си е хитро ако товариш кенефа.
Поздрави
За мое и на Ники Николов съжаление нивомата протече пак (рециклирания) Та момчета и момичета, най-добре да си смените задните аморт. със стандартни (газови или маслени) според предпочитанията.
Поздрави и успех с ремонтите, аз събирам пари за читави задни аморт.
Поздрави
За мое и на Ники Николов съжаление нивомата протече пак (рециклирания) Та момчета и момичета, най-добре да си смените задните аморт. със стандартни (газови или маслени) според предпочитанията.
Поздрави и успех с ремонтите, аз събирам пари за читави задни аморт.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- evga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-34 tds комби
Колеги може ли да ми обясните как точно се смъква задницата от нивомата, че нещо не ми стана ясно.
- evga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-34 tds комби
А от този щуцер няма ли да потече масло или трябва да потече 

Тука май няква калмбура стана с тоя "щуцер" . Та щуцера дет е на разпределителя ( отдолу отзад , в него влиза едина тръбичка и излизат две ) не го барай , на въпросния разпределител има захванато едно лостче което продължава с още едно под ъгъл и се захваща от другата си страна за стабилизиращата щанга. Та откъм стаб. щтанга отвиваш захващането на описаната лостова система и го придвижваш напред или назад в зависимост какво искаш да правиш ( вдигаш или пускаш нивото ). Това упражнение се прави след като си натоварил колата с около 260кг. и ти си в канала с 10-ка ключе.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
колата задължително ли трябва да е натоварена
Че аз като свалях моята не бях я натоварил